Αθλητικά

Ανακοίνωσε την αναδιάρθρωση η ΕΠΟ, 15 και 19 Μαΐου τα μπαράζ

super league

Στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ «σφραγίστηκε» η αναδιάρθρωση των κατηγορίων.

Η Ομοσπονδία αποφάσισε την υλοποίησε του καλοκαιρινού σχεδιασμού, ενώ ανακοίνωσε ότι οι αγώνες μπαράζ ανάμεσα στον 13ο της Σούπερ Λίγκας και του 2ου της Football League θα γίνουν στις 15 και 19 Μαΐου.

Σε ότι αφορά γενικότερα το θέμα της αναδιάρθρωσης, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Βαγγέλης Γραμμένος είπε πως ισχύει όπως ακριβώς αποφάσισε η Ε.Ε. στις 24 Αυγούστου 2018, τονίζοντας παράλληλα ότι για να υλοποιηθεί στο σύνολό της, πρέπει να περάσει και η σχετική τροπολογία από την Βουλή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο., παρόντων των μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης των FIFA/UEFA κκ. Χέρμπερτ Χούμπελ, Ιβάν Βέλα, Μάριου Γεωργίου, καθώς και του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ  Φούσεκ.
Στην Ε.Ε. παρουσιάστηκε επιστολή της Γ.Γ. της FIFA κας Φάτμα Σαμούρα σχετικά με την αναφορά της Επιτροπής Παρακολούθησης και του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των  FIFA/UEFA  προς την επιτροπή ομοσπονδιών-μελών της διεθνούς ομοσπονδίας, αναφορικά με την υλοποίηση των προαπαιτούμενων της  FIFA στην επιστολή του Μαΐου του 2018. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο πρόβλημα της βίας στα γήπεδα, για την καταπολέμηση του οποίου οι διεθνείς ομοσπονδίες ζητούν άμεσες λύσεις.
Ελήφθησαν οι παρακάτω αποφάσεις:
Ενεκρίθη το πλάνο αναδιάρθρωσης των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων από την αγωνιστική περίοδο 2019-20, όπως είχε αποφασιστεί από την Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. στις 24  Αυγούστου 2018. Η σχετική απόφαση, με τις απαραίτητες νομοτεχνικές παρεμβάσεις, θα αποσταλεί άμεσα στον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη, προκειμένου να δρομολογηθούν οι δέουσες νομοθετικές  παρεμβάσεις.
Με απόφαση της Ε.Ε. η Super League 2 θα διοργανώνεται από τη Football League, η Α΄ΠΕΟΔ θα ανήκει στη δικαιοδοσία της ΕΠΟ, ενώ τα πρωτοβάθμια δικαιοδοτικά όργανα θα λειτουργούν με τον τρόπο που ισχύει ως σήμερα.
Οι αγώνες μπαράζ για την συμμετοχή μίας ομάδας στο πρωτάθλημα της Super League της περιόδου 2019-20 (13ος της SL -2ος της FL) θα διεξαχθούν στις 15 και 19 Μαίου 2019. Η κλήρωση για τον καθορισμό της σιεράς των αγώνων θα γίνει στην ΕΠΟ στις 7 Μαΐου 2019.
Η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο. θα συγκληθεί στις 28 Ιουνίου 2019, στις 10πμ, στην Αθήνα.
Θα δρομολογηθεί η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Σπάτων, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την κατασκευή του προπονητικού κέντρου των εθνικών ομάδων στην περιοχή, εφόσον η συγκεκριμένη συμφωνία επικυρωθεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Η συμφωνία αφορά έκταση 40-50 στρεμμάτων, με δυνατότητα χρήσης εκ μέρους της Ε.Π.Ο. για 50 χρόνια.
Ενεκρίθη η χρονική διάρκεια των μετεγγραφικών περιόδων της ποδοσφαιρικής σεζόν 2019-20:
Θερινή περίοδος: επαγγελματίες  ποδοσφαιριστές: 01.07-31.08.2019
άνεργοι ποδοσφαιριστές: 01.09-13.09.2019
ερασιτέχνες  ποδοσφαιριστές: 01.07-31.10.2019
Χειμερινή περίοδος: επαγγελματίες  ποδοσφαιριστές: 01.01-31.01.2020
άνεργοι ποδοσφαιριστές: 01.02-14.02.2020
ερασιτέχνες  ποδοσφαιριστές: 01.01-31.10.2020».

Αθλητικά

Νιόπλιας: «Χρειαζόμαστε τη νίκη αλλά πάλι δε θα τελειώσει τίποτα»

νικος νιοπλιας

Η νίκη είναι ο στόχος του ΟΦΗ και στον κυριακάτικο αγώνα με τη Λαμία, προκειμένου να κάνει ένα ακόμη βήμα παραμονής.

Ο Νίκος Νιόπλιας τόνισε στις δηλώσεις του, ότι η ομάδα του πάει με καλή ψυχολογία και αυτοπεποίθηση μετά το διπλό στη Λάρισα.

Αναφέρθηκε μάλιστα στις επιστροφές ποδοσφαιριστών, που δίνουν ακόμη περισσότερες ποιοτικές επιλογές.

«Είμαστε σε καλό δρόμο. Να πω πρώτα για τον αντίπαλο μας, που είναι μια ομάδα άξια συγχαρητηρίων. Την είχαν όλοι “τελειωμένη” και δύο παιχνίδια πριν το τέλος των Play out έχει σωθεί, ενώ εμείς που είχαμε άνεση βαθμολογική, παλεύουμε για να σωθούμε. Όλοι γνωρίζουμε τη σημασία του αγώνα, δε χρειάζεται να τα λέμε συνεχώς. Χρειαζόμαστε τη νίκη, παίζουμε για τη νίκη, αλλά πάλι δε θα τελειώσει τίποτα. Πρέπει να κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Θεωρώ, ότι γεμίζει σιγά-σιγά το… οπλοστάσιο μας, η ποιότητα αναμφίβολα υπάρχει πάρα πολύ στην ομάδα. Το αποτέλεσμα στη Λάρισα σίγουρα μας έδωσε αυτοπεποίθηση και όλοι γνωρίζουμε, ότι το σημαντικότερο στο ποδόσφαιρο είναι η ψυχολογία. Νομίζω ότι έχουμε σε υψηλό επίπεδο αυτή τη στιγμή», ανέφερε αρχικά ο 56χρονος προπονητής και πρόσθεσε: «Είναι ο συνδυασμός. Φυσικά το βαθμολογικό, αλλά και η εικόνα μας ήταν πολύ καλή. Όταν αυτά τα δύο συμβαδίζουν, δηλαδή η βαθμολογική συγκομιδή και η ποιότητα μας είναι καλή, αυτόματα και η αυτοπεποίθηση μας μεγαλώνει».

Κλείνοντας, έστειλε τις ευχές του σε όλο τον κόσμο: «Το πρώτο που πρέπει να επιζητούμε είναι η υγεία. Εύχομαι σε όλους τους φιλάθλους, σε όλο τον κόσμο, αυτό το αγαθό να πλούσιο στα σπίτια τους. Χωρίς αυτό δε μπορούμε να κάνουμε κάτι και βλέπουμε πως ταλαιπωρούμαστε δύο χρόνια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κύπελλο Ελλάδας: Πρόταση για τελικό Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ με 25.000 φιλάθλους