Skip to main content
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Α1 μπάσκετ: Πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός

pao-basket.jpg
 clock 00:37 | 22/05/2020
writer icon newsroom ekriti.gr

Σε εισήγηση στην ΕΟΚ για την ανάδειξη πρωταθλητή στην Α1 Ανδρών, κατέληξε το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, το οποίο επικύρωσε τη βαθμολογία της σεζόν 2019-20. Οι ομάδες της Basket League ψήφισαν ομόφωνα υπέρ της πρότασης της ανάδειξης πρωταθλητή, με τον πρωτοπόρο του εφετινού πρωταθλήματος Παναθηναϊκό να κατακτά το 39ο πρωτάθλημα Ελλάδας της Ιστορίας του. Οι ψήφοι ήταν 13-1 υπέρ των «πράσινων», με το «τριφύλλι» να είναι η μοναδική ομάδα που έδωσε «λευκό», καθώς δεν ήθελε η σεζόν να ολοκληρωθεί στα... χαρτιά, αλλά στο παρκέ.

Στο ΔΣ αποφασίστηκε η... σωτηρία των ΠΑΟΚ και Άρη, καθώς δεν θα υπάρξει υποβιβασμός ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, όπως και εγγυητική των 60.000 ευρώ που θα καταβάλει κάθε ομάδα, η οποία θα πρέπει να βάζει στο ταμείο του ΕΣΑΚΕ και άλλα 140.000 ευρώ. 

Το κατώτατο μπάτζετ ορίστηκε στα 800.000 ευρώ, με την ευελιξία να μπορεί να μετατραπεί και σε 600.000 ευρώ. 

Τέλος, κατατέθηκε πρόταση για Super Cup με τις τέσσερις πρώτες ομάδες να μάχονται στην αρχή της νέας σεζόν για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis