Skip to main content
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Europa League: Στον τελικό Λίβερπουλ-Σεβίλη
_89609170_herophilippe-coutinho-dani.jpg
 clock 23:57 | 05/05/2016
writer icon newsroom ekriti.gr

Η Λίβερπουλ που επικράτησε με 3-0 της Βιγιαρεάλ και η Σεβίλη που νίκησε με 3-1 τη Σαχτάρ, προκρίθηκαν στον τελικό του Europa League, που θα γίνει στις 18 Μαϊου στη Βασιλεία.

Απόψε οι «κόκκινοι» επικράτησαν 3-0 της Βιγιαρεάλ στο «Ανφιλντ» ανατρέποντας το εις βάρος τους 1-0 του πρώτου ημιτελικού και επιστρέφουν σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετα το 2007 (Champions League - ήττα από τη Μίλαν στην Αθήνα). 

Απέναντί τους, η κορυφαία ομάδα του θεσμού, η Σεβίλη που δυσκολεύτηκε αλλά ξεπέρασε το εμπόδιο της Σαχτάρ Ντόνετσκ με 3-1 στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» (2-2 ο πρώτος αγώνας). 

Οι Ισπανοί του Ουνάι Εμερι έχουν τα περισσότερα κύπελλα UEFA/ Europa League, συνολικά τέσσερα, έχοντας κατακτήσει μάλιστα τα δύο τελευταία (2014, 2015). 

Αν τα καταφέρουν και στις 18 Μαϊου, τότε θα γίνουν η πρώτη ομάδα με τρία συνεχόμενα, αλλά και πρώτη στη Ιστορία των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων γενικότερα, μετά τη Μπάγερν και τα τρία σερί Πρωταθλητριών (1974, 1975, 1976). Ακριβώς, δηλαδή, μετά από 40 χρόνια.

Συνολικά στο «Σανκτ Γιάκομπς» της Βασιλείας θα... παραταχθούν 12 Κύπελλα Ευρώπης καθώς στη συλλογή της Λίβερπουλ υπάρχουν οκτώ (5 Πρωταθλητριών, 3 UEFA).

Αναλυτικά οι σκόρερ των ρεβάνς των ημιτελικών:

Σεβίλη (Ισπανία)-Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) 3-1
Σκόρερ: 9΄,47΄, 59΄ Γκαμέιρο - 44΄ Εντουάρντο

Λίβερπουλ (Αγγλία)-Βιγιαρεάλ (Ισπανία) 3-0
Σκόρερ: 7΄αυτ. Σοριάνο, 63΄ Στάριτζ, 81΄ Λαλάνα.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis