Αθλητικά

Ποδόσφαιρο

Αναβλήθηκε για τον Οκτώβριο η δίκη του Koriopolis

koriopolis.jpg

Για τις 31 Οκτωβρίου αναβλήθηκε η δίκη του Koriopolis λόγω της απεργίας των δικηγόρων. Καμία διάθεση για άδεια, προκειμένου να αρχίσει νωρίτερα η πολύκροτη δίκη. 

Θα ξεπεράσει την πενταετία η αναμονή για την έναρξη της δίκης του Koriopolis. Η υπόθεση, που ταλαιπωρεί το ελληνικό ποδόσφαιρο από το 2011, αναβλήθηκε για τις 31 Οκτωβρίου λόγω της απεργίας των δικηγόρων. Δεν ζητήθηκε και συνεπώς δεν δόθηκε καμία άδεια στους δικηγόρους και η έδρα αποφάσισε την αναβολή μέχρι την πρώτη διαθέσιμη ημερομηνία. 

Το μόνο που έγινε την Παρασκευή στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ήταν η εκφώνηση των ονομάτων των κατηγορουμένων. Από τους 84 κατηγορούμενους, μόλις 14 έδωσαν το «παρών» (από τα «μεγάλα» ονόματα μόνο ο Αχιλλέας Μπέος), ενώ οι υπόλοιποι 70 εκπροσωπήθηκαν από δικηγόρους. Σημειώνεται πως στη δίκη υπάρχουν 69 μάρτυρες (ανάμεσά τους ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Θανάσης Κανελλόπουλος), χωρίς να υπολογίζονται όσοι μάρτυρες κληθούν από τους κατηγορούμενους. Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει πολλούς μήνες. 

Οι κατηγορίες αφορούν σύσταση και συμμετοχή εγκληματικής οργάνωσης, παράνομο στοιχηματισμό, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, δωροδοκία και δωροληψία. Στη λίστα των κατηγορουμένων είναι παράγοντες, προπονητές, ποδοσφαιριστές, μάνατζερ και μπουκμέικερς. 

Υπενθυμίζεται πως μετά την αποκάλυψη το 2009 του τότε επικεφαλής του πειθαρχικού τμήματος της UEFA, Πέτερ Λίμαχερ, περί τουλάχιστον 15 ελληνικών αγώνων μέσα στο 2009 που ήταν στημένοι, η UEFA έστειλε εκθέσεις για περισσότερα από 40 ματς ως το 2011 που χαρακτηρίζονταν από «ελαφρώς ύποπτα» μέχρι και «άκρως διεφθαρμένα». Μετά την εντολή τηλεφωνικών παρακολουθήσεων που πήρε η ΕΥΠ στις αρχές του 2011, στις 22 Ιουνίου του ίδιου χρόνου έγιναν περισσότερες από 20 προσαγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 

Συνελήφθησαν τότε οι Αχιλλέας Μπέος, Σταύρος Ψωμιάδης, Γιώργος Τσακογιάννης, Νίκος Χάλκος, Νίκος Παντέλης, Δημήτρης Ζαβαντίας, Θανάσης Ντότσης, Ανδρέας Δημόπουλος, Βασίλης Καρακούλιας και Νίκος Ζαμάνης, ενώ λίγες μέρες αργότερα παραδόθηκαν στις αρχές οι Γιάννης Παπακώστας, Μιχάλης Νικολόπουλος, Γιάννης Παπαδόπουλος και Βασίλης Γεωρτσιάκος, με τον εκλιπόντα πλέον Μάκη Ψωμιάδη να διαφεύγει αρχικά, αλλά να συλλαμβάνεται τελικά στις 15 Σεπτεμβρίου. 

Τα 84 πρόσωπα τα οποία θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορούμενου, καθώς και οι κατηγορίες που τους βαραίνουν, είναι: 

-ΜΠΕΟΣ Αχιλλέας (συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ηθική αυτουργία σε απάτη, συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα, ηθική αυτουργία σε παράνομο στοίχημα, δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος, εκβίαση). 

-ΤΣΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ Γιώργος (συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη, απόπειρα εκβίασης, δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος, διεξαγωγή και σε συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, παράνομη οπλοκατοχή). 

-ΚΑΡΑΚΟΥΛΙΑΣ Βασίλειος (συγκρότηση και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, απάτη, διεξαγωγή και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες). 

-ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ Ανδρέας (συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη, δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος, διεξαγωγή και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες). 

-ΖΑΒΑΝΤΙΑΣ Δημήτριος (συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη, δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος, διεξαγωγή και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες). 

-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης (συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη, δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος, συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες). 

-ΓΕΩΡΤΣΙΑΚΟΣ Βασίλειος (συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη, δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος, διεξαγωγή και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες). 

-ΝΤΟΤΣΗΣ Αθανασιος (συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη, δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος, διεξαγωγή και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες). 

-ΧΑΛΚΟΣ Νικόλαος (συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη, δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος, συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες). 

-ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Μιχαήλ (συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη, δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος, συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα). 
-Κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της δωροδοκίας-δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος ή/και συμμετοχής σε παράνομο στοίχημα ή/και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες ή/και παρότρυνση προς άσκηση βίας, δικάζονται οι: 

ΠΑΝΤΕΛΗΣ Νικόλαος 
ΚΟΜΠΟΤΗΣ Ιωάννης 
ΤΡΑΥΛΟΣ Άγγελος 
ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος 
ΠΡΟΒΑΤΙΔΗΣ Ευστάθιος 
ΡΟΥΤΖΙΕΡΗΣ Πέτρος 
ΜΠΟΡΟΒΗΛΟΣ Γεώργιος 
ΜΠΑΚΟΣ Δημήτριος 
ΝΑΥΡΙΝΙΑΔΗΣ Ιωάννης 
ΑΔΑΜΑΚΗΣ Βασίλειος 
ΔΗΜΟΥ Παύλος 
ΑΠΑΡΕΣΙΔΟ ΑΛΒΕΣ ΛΟΥΙΣ ΜΙΓΚΕΛ 
ΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ Ιωάννης 
ΠΑΣΣΑΡΗΣ Πολυχρόνης 
ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ Κωνσταντίνος 
ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ Λουκάς 
ΠΡΑΤΤΟΣ Γεώργιος 

ΒΑΡΟΥΤΣΙΚΟΣ Γεώργιος 
ΤΟΡΗΣ Γεώργιος 
ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος 
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Ευθύμιος 
ΚΑΡΑΜΑΝΙΔΗΣ Άνθιμος 
ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ Λουκάς 
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Αβραάμ 
ΣΦΗΚΑΣ Χρήστος 
ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ Νεοκλής 
ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ Κωνσταντίνος 
ΜΕΝΔΡΙΝΟΣ Κωνσταντίνος 
ΒΙΛΛΑΣ Δημήτριος 
ΤΖΙΒΕΛΕΚΗΣ Μιχαήλ 
ΑΥΓΙΔΟΥ Μαρία 
ΚΟΤΙΝΗΣ Διονύσιος 
ΒΥΘΟΠΟΥΛΟΥ Μαρία 
ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ Μιχαήλ 
ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ Χρήστος 
ΣΕΓΚΟΣ Γεώργιος 
ΘΑΝΟΣ Αναστάσιος 
ΤΣΕΚΕΡΙΔΗΣ Γεώργιος 
ΤΑΜΠΑΣΗσ Χαράλαμπος 
ΘΕΟΣΟΓΛΟΥ Μάρκος-Παναγιώτης 
ΤΥΡΙΑΚΙΔΗΣ Γεώργιος 
ΖΩΗΣ Ανέστης 
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος 
ΒΕΡΓΩΤΗΣ Μιχαήλ 
ΛΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Δημήτριος 
ΒΟΣΝΙΑΔΗΣ Αλέξανδρος 
ΜΠΑΛΑΣΑΣ Μιχαήλ 
ΠΗΡΟΥΝΙΑΣ Νικόλαος 
ΣΑΒΒΑΚΗΣ Θεόδωρος 
ΤΖΕΛΕΠΗΣ Δημήτριος 
ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ Κωνσταντίνος 
ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Σωτήριος 
ΖΕΡΒΑΣ Χρυσόστομος 
ΜΟΥΔΑΤΣΟΣ Νικόλαος 
ΔΙΓΩΝΗΣ Γεώργιος 
ΜΠΟΗΣ Αντώνιος 
ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΙΔΗΣ Σάββας 
ΜΗΜΙΔΗΣ Βασίλειος 
ΚΑΡΑΜΑΝΙΔΗΣ Λάζαρος 
ΝΕΟΧΩΡΙΤΗΣ Κωνσταντίνος 
ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος 
ΧΙΛΗΣ Νικόλαος 
ΓΟΥΤΑΣ Χρήστος 
ΜΑΝΩΛΗΣ Ευάγγελος 
ΝΑΚΟΥ Νάκος 
ΓΑΛΑΙΟΣ Γεώργιος 
ΗΜΕΛΛΟΣ Ελευθέριος 
ΠΑΠΑΓΓΕΛΗΣ Απόστολος 
ΗΡΑΚΛΗΣ Νικόλαος 
ΣΟΥΚΑΣ Ευάγγελος

πηγή:sportfm.gr 

 

Αθλητικά

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Ένατη στην τελική κατάταξη η Καραχάλιου (video)

ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Με εξαιρετική εμφάνιση στην τελευταία της ιστιοδρομία ολοκλήρωσε την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020 του Τόκιο η Βασιλεία Καραχάλιου στα Laser Radial.

Η 24χρονη ιστιοπλόος κατέλαβε την 3η θέση στην κούρσα των μεταλλίων, ωστόσο δεν ήταν αρκετό για να ανέβει ψηλότερα στην γενική κατάταξη, ολοκληρώνοντας την προσπάθειά της στην 9η θέση.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για παρουσία με θετικό πρόσημο, αφού η Ελληνίδα αθλήτρια βρέθηκε για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες και απέδειξε ότι ανήκει στις κορυφαίες του αθλήματος.

Δωδέκατος στα Finn ο Μιτάκης

Με τη 12η θέση στην κατηγορία των Finn θα επιστρέψει στην Ελλάδα ο Ιωάννης Μιτάκης.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν 16ος και 18ος στις δύο τελευταίες ιστιοδρομίες (9η - 10η) σήμερα και υποχώρησε στη γενική κατάταξη, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός των δέκα πρώτων που θα συμμετάσχουν στην κούρσα μεταλλίων του αγωνίσματος.

Στην κούρσα μεταλλίων προκρίθηκε ως πρώτος ο Βρετανός Σκοτ Γκάιλς, ενώ οι υπόλοιποι εννέα που θα διεκδικήσουν θέση στο βάθρο είναι, κατά σειρά αναφοράς, οι:

Σζόμπορ Μπέρεστς (Ουγγαρία), Χουάν Καρντόνα Μέντεθ (Ισπανία), Τζος Τζούνιορ (Νέα Ζηλανδία), Νίκολας Χέινερ (Ολλανδία), Φακούντο Μάριο Ολέσα Μπασάν (Αργεντινή), Τζέικ Λίλεϊ (Αυστραλία), Αλικάν Καϊνάρ (Τουρκία), Μαξ Σαλμίνεν (Σουηδία) και Τομ Ράμσοου (Καναδάς).

Άνοδος για Μάντη - Καγιαλή και Τσουλφά - Σπανάκη

Στην 8η θέση της γενικής κατάταξης, από τη 10η που βρίσκονταν την Παρασκευή (30/7), ανέβηκαν οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, μετά την 4η ημέρα της κατηγορίας 470 στους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Οι Έλληνες ιστιοπλόοι κατετάγησαν 8οι στην 7η ιστιοδρομία και 7οι στην 8η (τελευταία σημερινή), με συνέπεια να βελτιώσουν τη θέση τους στη γενική κατάταξη.

Στην κατάταξη προηγούνται οι Αυστραλοί Ράιαν και Μπέλτσερ (14 β.π.), ενώ στη 2η θέση είναι οι Ισπανοί Τσαμάρ και Ροντρίγκεθ Γκαρθία-Παζ με 33 β.π. και στην τρίτη οι Σουηδοί Ντάλμπεργκ και Μπέργκστρομ με 37 β.π.

Στη 15η θέση της γενικής κατάταξης της κατηγορίας σκαφών 470 ανέβηκαν οι Αιμιλία Τσουλφά και Αριάδνη Σπανάκη, μετά την ολοκλήρωση της σημερινής αγωνιστικής ημέρας.

Οι Ελληνίδες αθλήτριες πραγματοποίησαν την καλύτερη ως τώρα εμφάνισή τους στην 7η ιστιοδρομία, όπου τερμάτισαν δεύτερες, ενώ στην 8η κούρσα πήραν τη 12η θέση.

Μέχρι στιγμής, το ελληνικό πλήρωμα μετρά μία 14η θέση (1η ιστιοδρομία), μία 8η θέση (2η ιστιοδρομία), μία ποινή ακύρωσης (22η) στην 3η ιστιοδρομία, δύο 17ες θέσεις (4η, 5η ιστιοδρομία) και μία 13η θέση (6η ιστιοδρομία).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Πέμπτος ο Γκολομέεβ στον τελικό των 50μ. ελεύθερο (vid)

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Οι επιδόσεις των Ελλήνων αθλητών (Βίντεο)