Αθλητικά

Ποδόσφαιρο

Αισιοδοξία για αποφυγή του ποδοσφαιρικού Grexit

kontonhs.jpg

Τελείωσε πριν λίγο η συνάντηση Κοντονή-Ινφαντίνο για την αποφυγή του ποδοσφαιρικού Grexit. Αισιοδοξία -μετά τις δηλώσεις του αξιωματούχου της UEFA- για συμβιβαστική λύση που θ' αποτρέψει τις κυρώσεις. 

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η κρίσιμη συνάντηση του Σταύρου Κοντονή με τον Τζιάνι Ινφαντίνο για το θέμα της αποφυγής του αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από την Ευρώπη. 

Ο γενικός γραμματέας της UEFA βρέθηκε στο υπουργείο, όπου έδωσαν επίσης το «παρών» ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, ο νομικός εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας, Βασίλης Σαράκης, ο Πάτρικ Κομνηνός (UEFA), ο Τέρενς Κουίκ και οι βουλευτές Κουκοδήμος (ΝΔ), Μαυρωτάς (ΠΟΤΑΜΙ), Χριστοφιλοπούλου (ΠΑΣΟΚ), Δριτσέλη (ΣΥΡΙΖΑ) και Γκιόκας (ΚΚΕ).

​Λίγο μετά τη λήξη της συζήτησης, ο πρώτος που αποχώρησε ήταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Τέρενς Κουίκ, που είπε: 

«Η συζήτηση ήταν εξαιρετικά ειλικρινής. Τέθηκαν στο τραπέζι όλα τα θέματα και δόθηκαν οι διευκρινίσεις ότι δε θίγεται το αυτοδιοίκητο. Χάρηκα που ήταν παρόντες όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων. Ζήτησα από τον κ. Ινφαντίνο να βοηθήσει η UEFA να ηρεμήσουν τα γήπεδα, για να μπορούν να πηγαίνουν οι οικογένειες μας. 

Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να μπορέσουμε να βάλουμε το ποδόσφαιρο στην τροχιά που επιβάλλεται. Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται. Θα δοθούν στον κ. Ινφαντίνο όλες οι διευκρινίσεις και οι γραπτές διαβεβαιώσεις ότι δε θίγεται το αυτοδιοίκητο και ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά». 

Κώστας Κουκοδήμος (από τη Νέα Δημοκρατία): «Θα περάσει από απόλυτη πλειοψηφία από όλα τα κόμματα. Όλα τα κόμματα δεν ήθελαν το ποδοσφαιρικό Grexit. Πήρε τις προτάσεις ο κ. Ινφαντίνο και θα έχουμε την τελική του απάντηση σήμερα το βράδυ, έχοντας επικοινωνία με την UEFA. Εντός της αυριανής ημέρας θα αποφασίσουμε ομόφωνα την ψήφιση του νομοσχεδίου. Ο υπουργός ήταν αδιάβαστος. Πρέπει να τιμωρήσουμε τους πραγματικούς υπεύθυνους και όχι τους ποδοσφαιριστές. Η Πολιτεία θα συμμετέχει ενεργά σε όλες τις διαδικασίες, όχι για την αυτονομία της Ομοσπονδίας, αλλά για όλα τα υπόλοιπα θέματα». 

Γιώργος Μαυρωτάς (από το Ποτάμι): «Έγινε μία συνάντηση με τον κ. Ινφαντίνο, με τους εκπροσώπους των Κομμάτων, και έγινε μία εποικοδομητική συζήτηση και ειπώθηκαν κάποια πράγματα και από την UEFA. Βρισκόμαστε σε ένα καλό δρόμο για να γεφυρωθεί το χάσμα που υπήρχε και να ικανοποιηθούν όλες οι πλευρές. Τα θέματα που σχολιάστηκαν περισσότερο ήταν το αυτοδιοικητικό της ΕΠΟ και των πειθαρχικών οργάνων της ΕΠΟ». 

Εύη Χριστοφιλοπούλου (από το ΠΑΣΟΚ): «Υπήρξε ουσδιαστική συζήτηση με τον κ. Υπουργό, τους εκπροσώπους και τον κ. Ινφαντίνο. Τα ζητήματα των υπερεξουσιών δεν τίθεται πλέον και έχουν γίνει ήδη οι απαραίτητες διορθώσεις. Με καλή συνεργασία όλων των πλευρών θα βελτιωθεί και θα έρθει στη Βουλή που θα βοηθήσει στην καταστολή των φαινομένων βίων και θα αποφύγουμε το Grexit». 

Ακολούθησαν οι δηλώσεις του Τζιάνι Ινφαντίνο, στις οποίες ο αξιωματούχος της UEFA εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τις διαβουλεύσεις και δήλωσε αισιόδοξος ότι θα βρεθεί κοινός τόπος: 

«Είχαμε μια συνάντηση και πιστεύω πως το αποτέλεσμα ήταν θετικό. Μάθαμε πως μετά αυτή τη συζήτηση θα γίνουν κάποιες αλλαγές για το αυτοδιοίκητο που είναι απαραίτητο να προστατευτεί. Εμείς δεν θα δεχθούμε έναν νόμο που θα βάλει σε κίνδυνο το αυτοδιοίκητο. 

Μας διαβεβαίωσαν ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης δεν είναι να αφαιρεθεί η αρμοδιότητα από την ομοσπονδία, αλλά να ληφθούν μέτρα για τη βία. Δεν θα αποτρέψουμε την κυβέρνηση από το να πάρει μέτρα για την βία που είναι μεγάλο πρόβλημα. Περιμένουμε λοιπόν τις αλλαγές για να τις μελετήσουμε για να δώσουμε την απάντηση μας το αργότερο μέχρι την Πέμπτη». 

Γκιρτζίκης: «Όλοι περιμένουμε τον κ. Κοντονή» 

Εγγράφως περιμένει η ΕΠΟ μαζί με τη FIFA και τη UEFA να γίνουν πράξεις οι υποσχέσεις του κ. Σταύρου Κοντονή για το πολυσυζητημένο αθλητικό νομοσχέδιο, όπως δήλωσε ο Γιώργος Γκιρτζίκης. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κατά την έξοδό του από τη συνάντηση 

«Ο κ. Ινφαντίνο, ο οποίος εκπροσώπησε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο -τη FIFA και την UEFA- έκανε τις προτάσεις του που εκφράζουν το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Εμείς ως ΕΠΟ σήμερα συμμετείχαμε σε αυτή τη συνάντηση και ακούσαμε τον κ. υπουργό ότι θα κάνει κάποιες αλλαγές, κάτι που περιμένουν και οι δύο Ομοσπονδίες. Ο Νόμος μετατέθηκε να συζητηθεί Τετάρτη και Πέμπτη. Τότε θα πούμε τις απόψεις μας. Υπηρετούμε το ποδόσφαιρο και κανείς δεν θέλει να αποκλειστεί από τις διεθνείς διοργανώσεις. 

Ο κ. Ινφαντίνο ήρθε να δώσει χρήσιμες συμβουλές για να αποφευχθεί το Grexit και θα φανεί από αυτά που θα έχουμε στο κείμενο που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή. Ο κ. Υπουργός θα μας πει το κείμενο και πάνω σε αυτό θα αποφασίσουν η UEFA και η FIFA. Το σύμφωνο ανεξαρτησίας που έχουμε υπογράψει, αυτό μας υποχρεώνει να κάνουμε. Αν δεν έχουμε γραπτώς κάτι, δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Μακάρι αυτό να συμβεί, και αυτό περιμένουμε. Κάθε καλοκαίρι που κάνουμε τροποποιήσεις στο καταστατικό της FIFA και της UEFA, ώστε να είναι ενήμερες και να είμαστε και εμείς εντάξει απέναντί τους». 

Έπειτα ακολούθησαν οι δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή, που ενίσχυσαν την αισιοδοξία για καλό κλίμα και την εξεύρεση μιας λύσης που θ' αποτρέψει το απευκταίο ενδεχόμενο του αποκλεισμού. 

«Η συζήτηση ήταν ειλικρινής, εποικοδομητική και παραγωγική. Δόθηκαν διευκρινίσεις στον κ. Ινφαντίνο για τα δυο ζητήματα που απασχολούν τις ομοσπονδίες. Για το αυτοδιοίκητο ισχύει η δήλωσή μου στη Βουλή ότι μπορεί να περιληφθεί στο νομοθετικό κείμενο. Από τον εκπρόσωπο της UEFA μου ζητήθηκε να απαντήσω αν γίνεται να περιληφθεί και στο νόμο. Του είπα ότι θα το εξετάσω και αν εγκριθεί από τον Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης, δεν υπάρχει πρόβλημα να το κάνουμε. Κατόπιν αυτού δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία για τις ακριβείς θέσεις της κυβέρνησης πάνω στο θέμα. 

Επίσης διευκρινίσαμε τη διαδικασία και τον τρόπο για την κλήρωση τακτικών δικαστών στα πειθαρχικά όργανα. Είχε αξία το γεγονός ότι πρόκειται περί κληρώσεως και όχι ορισμού και ότι κάτι τέτοιο ισχύει σε όλες τις ομοσπονδίες, όπως και σε αυτή του μπάσκετ. 

Επομένως αντιλαμβάνεστε ότι έγιναν αναλυτικές συζητήσεις και ότι ήρθησαν όλες οι σκιές και μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για θετική κατάληξη. 

Μια μόνο απόκλιση υπάρχει κι αυτή αφορά στη δυνατότητα της κυβέρνησης να μπορεί να προβαίνει -μετά από σοβαρά επεισόδια- σε αποκλεισμό ομάδων από την Ευρώπη. Εκφράστηκαν οι απόψεις και των δυο πλευρών στο θέμα και εμείς καταθέσαμε και εναλλακτική πρόταση. Θα συζητηθεί περαιτέρω μέχρι την ολομέλεια, αλλά νομίζω ότι η εναλλακτική πρόταση θα καλύψει άπαντες. Πάντως θα ισχύσει αυτό που είπα χθες, ότι η απόφαση του υπουργού θα λαμβάνεται έπειτα από διαβούλευση με τις ομοσπονδίες. 

Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη συζήτηση. Ευχαριστώ τους εκπροσώπους των κομμάτων και θεωρώ ότι οι ομοσπονδίες μπορούν να καταλήξουν πλέον με ασφάλεια σε συμπεράσματα γιατί σήμερα άκουσαν με αυθεντικό τρόπο τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης. 

Η κυβέρνηση δε θέλει αποκλεισμό των ομάδων από την Ευρώπη γιατί σκέφτεται την Εθνική, αλλά και τους εργαζόμενους -τους ποδοσφαιριστές και όλους τους άλλους. Γι’ αυτούς εργαζόμαστε, φροντίζοντας να μη θιχτεί και ο κεντρικός πυρήνας του νομοθετήματος. Θέλω να πω σε όλους ότι τα μέτρα αυτά δε θα κριθούν τώρα που θεσπίζονται, αλλά στην εφαρμογή τους. Και να είναι σίγουροι όλοι ότι με την κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας θα εφαρμοστούν απόλυτα και θα υπάρχει ισονομία». 

πηγή:sportfm.gr

Αθλητικά

Στην Ακρόπολη «αγκαλιά» με το τρόπαιο του ΝΒΑ η οικογένεια Αντετοκούνμπο

Γιάννης Αντετοκούμπο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επισκέφθηκε την Ακρόπολη, έχοντας αγκαλιά το τρόπαιο του πρωταθλητή ΝΒΑ, αλλά και αυτό του MVP των τελικών.

Τον Greek Freak συνόδευσαν τα αδέρφια του Θανάσης και Κώστας Αντετοκούνμπο, όπως και η μητέρα του Βερόνικα μαζί με τον μάνατζερ του, Γιώργο Πάνου, με τους Έλληνες διεθνείς να γίνονται πόλος έλξης για τους τουρίστες στο Ιερό Βράχο της ΑΘήνας.

Για ακόμη μία φορά ο Giannis κατάφερε να διαφημίσει με τον καλύτερο τρόπο την Ελλάδα, καθώς λογαριασμοί κυρίως Αμερικανών τουριστών που βρίσκονται στη χώρα μας και απαθανάτισαν τον πρωταθλητή του ΝΒΑ με τους Μιλγουόκι Μπακς, έχουν ήδη αρχίσει να «μοιράζουν» τα... πειστήρια των φωτογραφιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γ. Αντετοκούνμπο: Το παγκόσμιο είδωλο