Απόψεις

Ο Γράμμος και το Βίτσι-ο της ΝΔ. Του Θάνου Τζίμερου

tzimeros-1021x580.jpg

Στον Γράμμο δεν νίκησε κάποιο κόμμα, εθνικιστικό ή ακροδεξιό. Νίκησε η Ελλάδα, ο Ελληνικός Στρατός. Τις εκδηλώσεις στον Γράμμο δεν τις οργανώνει κάποιο κόμμα, αλλά η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, μια πανεθνική ένωση, που υπάγεται στο ΥΠΕΘΑ. Και γίνονται προς τιμήν των Ελλήνων που έδωσαν τη ζωή τους, για να προασπίσουν τη δημοκρατία, στον τόπο που τη γέννησε. Κανονικά, θα έπρεπε οι εκδηλώσεις να διοργανώνονται από την εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση και σύμπας ο πολιτικός κόσμος να αποτίνει φόρο τιμής σε όσους κατέβαλαν φόρο αίματος, για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι, και να καταδικάζει, κάθε χρόνο, την άποψη ότι υπάρχει “καλή δικτατορία” και ότι οι πολιτικές θέσεις επιβάλλονται με τις δολοφονίες όσων διαφωνούν. Και να παρευρίσκονται εκεί όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, με πρώτον τον πρωθυπουργό, για να δίνουν, κάθε χρόνο, την ίδια υπόσχεση: «ποτέ ξανά»!

Όμως, αυτό ουδέποτε συνέβη, στα χρόνια της μεταπολίτευσης. Γιατί; Διότι αυτός που ηττήθηκε διαφωνεί! Κι όχι μόνο δεν αναγνωρίζει το λάθος του, αλλά επιδιώκει να το επαναλάβει, μόλις βρει ευκαιρία! Στο πρόγραμμα του ΚΚΕ, σελίδα 7, παράγραφος 4, διαβάζουμε τα εξής ανατριχιαστικά: «Σε περίπτωση ιμπεριαλιστικής πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας –είτε σε αμυντικό είτε σε επιθετικό πόλεμο– το Κόμμα πρέπει να ηγηθεί της αυτοτελούς οργάνωσης της εργατικής-λαϊκής πάλης, με όλες τις μορφές, ώστε να οδηγήσει σε ολοκληρωτική ήττα της αστικής τάξης, εγχώριας και ξένης…».  
Λανσάροντας τη σουρεαλιστική έννοια “αμυντικός ιμπεριαλιστικός πόλεμος”, το ΚΚΕ μάς λέει ξεκάθαρα, ότι, αν ο Ερντογάν επιτεθεί στην Ελλάδα, ο Κουτσούμπας και η παρέα του θα πάρουν τα όπλα, για να νικήσουν ολοκληρωτικά την… ελληνική αστική τάξη! Σε ρεβάνς του Γράμμου, προφανώς. Από τον πρόλογο κιόλας των θέσεών του, ξεκαθαρίζει (σελίδα 1,παράγραφος 7) ότι το ΚΚΕ «δεν αποκήρυξε ποτέ τη σοσιαλιστική επανάσταση, τη δικτατορία του προλεταριάτου»! Θέση την οποία φροντίζει να επαναλαμβάνει συχνά, όπως στη σελίδα 4, παράγραφο 10: «Ο στρατηγικός στόχος του ΚΚΕ είναι η κατάκτηση της επαναστατικής εργατικής εξουσίας, της δικτατορίας του προλεταριάτου…»

Και, αντί να αντιμετωπίσουν τη Δικαιοσύνη, με την κατηγορία της «εσχάτης προδοσίας» (ΠΚ άρθρο 134, παράγραφος 2) ή, έστω, της «ρητορικής μίσους», οι επίγονοι των εγκληματιών και θιασώτες των εγκλημάτων του Συμμοριτοπόλεμου (που κακώς ονομάζεται Εμφύλιος), συμμετέχουν στις εκλογές και πληρώνονται από τον φορολογούμενο, για να υπονομεύουν μόνιμα την ασφάλεια και την ελευθερία του. Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα, κι όχι η ακύρωση της παρουσίας στις εκδηλώσεις του ΥΦΕΘΑ, Σγου ε.α. Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος θα εκπροσωπούσε την ελληνική κυβέρνηση.

Όταν η ΝΔ δέχεται να σύρεται πίσω από το άρμα της ιδεολογικής ηγεμονίας του ΚΚΕ, είναι αναμενόμενο ότι θα διασύρεται, όπως και το έκανε, ακυρώνοντας την εκπροσώπησή της, μόλις το ΚΚΕ εξέδωσε… οργισμένη ανακοίνωση! Αφού προηγουμένως είχε οργανώσει εκείνο τη δική του συγκέντρωση, όπου παρουσίασε ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματά του, το Παιδομάζωμα, ως “διάσωση” και για το οποίο η ΝΔ δεν έβγαλε “κιχ”.  

Πότε θα καταλάβετε, γαλάζιοι σύντροφοι, ότι εθνική συμφιλίωση επιτυγχάνεται, όταν και οι δύο πλευρές ενστερνίζονται την ίδια αντίληψη, τουλάχιστον για το πολίτευμά μας; Όχι, όταν η νομιμότητα τιμά την παρανομία, βαφτίζοντας τις κτηνωδίες της “αγώνες”! Τι καταφέρατε 40 χρόνια, φλερτάροντας το ΚΚΕ; Ανταποκρίθηκε, έστω και κατ’ ελάχιστο; Ζήτησε, έστω και ένα αναιμικό “συγγνώμη”; Τι θα καταφέρετε,συνεχίζοντας να μην του “χαλάτε χατίρια”; Είναι πολιτική στρατηγική αυτό ή βίτσιο;

Εθνική συμφιλίωση επιτυγχάνεται, όταν τις “μαύρες σελίδες” της Ιστορίας μας τις μελετάμε, χωρίς ιδεολογικές παρωπίδες, για να επισημάνουμε τα λάθη και των δύο πλευρών, τα εγκλήματα και των δύο πλευρών, και αναθέτουμε στην ιστορική έρευνα, κι όχι στην πολιτική προπαγάνδα, να προσδιορίσει τα ποσοστά κάθε πλευράς. Κι όταν τις διδάσκουμε στα παιδιά μας, για να μην επαναληφθούν.  

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ θα είναι παρούσα στον Γράμμο και στο Βίτσι. Για να τιμήσει τη θυσία των πατεράδων και των παππούδων μας. Για να υπογραμμίσει ότι η Δημοκρατία,με όλα τα κουσούρια της (και η μεταπολιτευτική μας δημοκρατία έχει πάρα πολλά), είναι προτιμότερη από οποιαδήποτε δικτατορία. Για να τονίσει ότι τα λάθη της δημοκρατίας τα διορθώνεις με “εργαλεία”, που η δημοκρατία προβλέπει. Για να διακηρύξει ότι ισχυρό κράτος είσαι, αν έχεις ισχυρό στρατό. Για να μην αφήσει την υπεράσπιση της νίκης του πραγματικού δημοκρατικού στρατού, του Εθνικού, να είναι εργολαβία του Φαιού Ολοκληρωτισμού, που, μολονότι, ως Εθνικοσοσιαλισμός, είναι “πρωτοξάδερφος” του Ερυθρού, περιέργως θεωρείται ακροδεξιός.  

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ θα είναι εκεί, για να προβάλει το θεσμικό ερώτημα, στο οποίο κωφεύει το σύνολο του πολιτικού, νομικού, ακαδημαϊκού και δημοσιογραφικού κόσμου: «Μπορεί ένα κόμμα, που προτίθεται να επιβάλει διά των όπλων δικτατορία, αιματοκυλίοντας ξανά τη χώρα, να συμμετέχει σε εκλογές και να θεωρείται ότι ανήκει στο δημοκρατικό τόξο;»  

Θυμίζουμε ότι η Ε.Ε. θεωρεί ισοβαρή τα εγκλήματα που διέπραξαν κατά της ανθρωπότητας Ναζισμός και Κομμουνισμός, ενώ το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου αποφάσισε ότι η άρνηση του Ολοκαυτώματος, στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης,συνιστά ποινικό αδίκημα, που δεν προστατεύεται από την ελευθερία της έκφρασης. Ποιος θα πάρει ανάλογη απόφαση στη χώρα μας για την άρνηση των εγκλημάτων του Κομμουνισμού, την περίοδο της κόκκινης τρομοκρατίας 1942-1949;

Δεν περιμένουμε να απαντήσει η κατακυριευμένη, από πρώην στελέχη του ΚΚΕ, ΝΔ. Δεν έχει τα κότσια. Ούτε όσοι, δημοσιολογούντες, σιτίζονται από τα κομματικά ταμεία. Περιμένουμε να απαντήσουν οι πολίτες στις κάλπες.

Ο Θάνος Τζήμερος είναι πρόεδρος του κόμματος ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ

Απόψεις

Εμβόλια και κέρδη. Του Γιώργου Πιπερόπουλου

Γιώργος Πιπερόπουλος

Τέσσερα εμβόλια είναι εγκεκριμένα για χρήση και παροχή σε Έλληνες και Ελληνίδες και συγκεκριμένα τα δύο που χρησιμοποιούν την πρωτοποριακή τεχνολογία mRNA και τα δύο που χρησιμοποιούν την κλασική τεχνολογία του Non Replicating Viral Vector:

Moderna, mRNA-1273 - Έχει εγκριθεί για χρήση και παροχή σε 64 χώρες,

Bio-N-tech/Pfizer BNT162b2 - ‘Εχει εγκριθεί για χρήση και παροχή σε 97 χώρες

Johnson & Johnson Ad26.COV.2.S - Έχει εγκριθεί για χρήση και παροχή σε 56 χώρες,

Oxford/AstraZeneca AZD222 - Έχει εγκριθεί για χρήση και παροχή σε 119 χώρες

Η Αμερικανική Pfizer πριν λίγες μέρες ανέβασε για το τρέχον έτος 2021 τις εκτιμήσεις των παγκοσμίου επιπέδου πωλήσεων του εμβολίου συμπαραγωγής με την Γερμανική Bio-N-tech στο ποσό των $33.5 δισεκατομμυρίων δολλαρίων. Οι δύο φαρμακευτικές εταιρίες έχουν πρωτόκολο συμφωνίας για διανομή των κερδών από τις πωλήσεις των εμβολίων καταπολέμησης του covid-19 σε ποσοστά 50-50%.

Η επίσης Αμερικανική Moderna εκτιμά ότι οι διεθνείς πωλήσεις του εμβολίου της για το έτος 2021 θα αγγίξουν τα $19.2 δισεκατομμύρια δολλάρια ενώ η επίσης Αμερικανική Johnson & Johnson θα εισπράξει το 2021 $2,5 δισεκατομμύρια δολάρια από τις διεθνείς πωλήσεις του εμβολίου της.

Έχουμε, λοιπόν, πληροφορίες για τα χρηματικά μεγέθη από τις πωλήσεις εμβολίων των 3 αυτών φαρμακοβιομηχανιών αλλά ΔΕΝ έχουμε καμία εικόνα για τα μεγέθη των κερδών τους και ΔΕΝ έχουμε καμία εικόνα για το κόστος κάθε δόσης συτών των 3 εμβολίων...

Σας θυμίζω σχετικό άρθρο μου που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Απρίλιο: «Λακωνικά και πιπεράτα: τελικά πόσο κοστίζει κάθε εμβόλιο;»

Εντυπωσιακά ΑΝΤΙΘΕΤΗ εικόνα έχουμε για το 4ο εμβόλιο συγκεκριμένα αυτό που είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης με την AstraZeneca.

Σύμφωνα με δηλώσεις της εταιρίας AstraΖeneca τον περασμένο Απρίλιο οι εκτιμήσεις για τα έσοδα που βασίζονται στην παράδοση περίπου 68 εκατομμυρίων δόσεων, ήταν συνολικά $275 εκατομμύρια δολάρια που προέρχονται από $224 εκατομμύρια δολάρια για Ευρωπαϊκές πωλήσεις, $43 εκατομμύρια δολάρια για πωλήσεις σε αναδυόμενες και $8 εκατομμύρια δολάρια για πωλήσεις στον υπόλοιπο κόσμο.

Το εμβόλιο Oxford/Astra-Zeneca είναι αποτέλεσμα της συμπαραγωγής του Βρετανικού Πανεπιστημίου της Οξφόρδης το οποίο είναι το αρχαιότερο Πανεπιστήμιο της Μεγάλης Βρετανίας και των Αγγλόφωνων χωρών της γης και το δεύτερο αρχαιότερο του Κόσμου που πρωτοεμφανίσθηκε το 1096 μ.Χ και της Βρετανό-Σουηδικής φαρμακευτικής εταιρίας AstraZeneca που σχηματίσθηκε το 1999 με τη συγχώνευση της Σουηδικής Astra και της Βρετανικής Ζeneca.

Το Oxford/AstraZeneca διατίθεται σύμφωνα με την επίσημη και δημοσιευμένη απόφαση των συμπαραγωγών του ΧΩΡΙΣ KANENA ΚΕΡΔΟΣ στη διάρκεια της πανδημίας και έτσι οι πωλήσεις των 275 εκατομμυρίων δολαρίων για 68 εκατομμύρια δόσεις με απλή αριθμητική αντιστοιχούν σε περίπου $4 ανά δόση.

Κλείνοντας σημειώνω εμφαντικά ότι ΔΕΝ έχω εγώ ούτε άλλο μέλος της οικογένειάς μου οποιαδήποτε σχέση με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και την εταιρία AstraZeneca.

Η έγκριση χρήσης του εμβολίου Oxford/AstraZeneca από τις Αρμόδιες Αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωση καθυστέρησε σημαντικά και αφού εγκρίθηκε ακούστηκαν σχόλια για την ακαταλληλότητά του για άτομα μεγάλης ηλικίας και μετα για νεότερα άτομα.

Τελικά, όμως, το συγκεκριμένο εμβόλιο αποδεικνύεται αποτελεσματικό ακόμη και για την γοργά μεταδιδόμενη μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ...

Καλό Σαββατοκύριακο!...

Ο Γιώργος Πιπερόπουλος είναι Καθηγητής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κυριάκος Μητσοτάκης από Ηράκλειο: Κινητές μονάδες για μαζικό εμβολιασμό στα ξενοδοχεία

Μπορμπουδάκη στο Ράδιο Κρήτη: Ανεμβολίαστοι οι περισσότεροι νοσηλευόμενοι

Γώγος προς εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους σε εστίαση: «Εμβολιαστείτε πριν γίνει υποχρεωτικό»