Απόψεις

Ελλάδα ή Νέο Πακιστάν; Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου

βιτσας πακιστανοι.png

Πριν λίγες μέρες ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Βίτσας ενθουσίασε την Πακιστανική Κοινότητα της Ελλάδας. Τους είπε ότι πολύ εύκολα θα τους δώσει την ελληνική ιθαγένεια, θα τους κάνει όλους Έλληνες κι έτσι εκτός από το Πακιστάν, θα έχουν και μια δεύτερη πατρίδα, την Ελλάδα.
Εμένα η γυναίκα μου που είναι Ελληνοκύπρια, αν και ζούσε στην Ελλάδα από το 1974, αν και ήταν παντρεμένη με Έλληνα, με ένα σωρό χαρτιά και με μεγάλη ταλαιπωρία πήρε πριν από 30 χρόνια την ελληνική ιθαγένεια! 

Φυσικά οι Πακιστανοί που είναι στην Ελλάδα δεν είναι πρόσφυγες, αφού το Πακιστάν δεν έχει πόλεμο. Ελάχιστοι απ’ αυτούς έχουν φτάσει στην Ελλάδα νόμιμα, με χαρτιά. Οι περισσότεροι έχουν εισέλθει στην Ελλάδα από στεριά και θάλασσα παράνομα, άρα δεν έχουν καθόλου χαρτιά, δηλαδή είναι λαθρομετανάστες. Και αφού τώρα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα τους χαρίσει την ελληνική ιθαγένεια και θα τους βαφτίσει Έλληνες, μπορούν να στείλουν το μήνυμα να έρθουν κι άλλοι από τα 200 εκατομμύρια που έχει το Πακιστάν.

Βέβαια το Πακιστάν είναι πολύ διαφορετική χώρα από την Ελλάδα. Δεν ταιριάζουμε ούτε στην θρησκεία, ούτε στην κουλτούρα, ούτε στην γλώσσα, ούτε στον πολιτισμό. Είναι Ισλαμιστές, και μάλιστα από τους πολύ πιστούς Ισλαμιστές. Βέβαια ο κ. Βίτσας τους προέτρεψε να μάθουν ελληνικά και τους υποσχέθηκε ότι κι εμείς θα μάθουμε την γλώσσα τους. 

Το πρόβλημα είναι ότι το Πακιστάν δεν φημίζεται για το καλό ήθος των κατοίκων του. Ο άγιος Παΐσιος κάποια φορά ταξίδευε αεροπορικώς για την Αυστραλία. Καθώς πετούσαν «είδε», με το διορατικό χάρισμα που είχε, στην χώρα που ήταν από κάτω πάρα πολλά δαιμόνια. Ρώτησε «ποια χώρα είναι από κάτω;». Του απάντησαν «είναι το Πακιστάν».

Σας είναι σίγουρα γνωστό το γεγονός ότι σε ποιες ιστοσελίδες σερφάρουμε στο διαδίκτυο καταγράφεται από την Google. Έτσι η  Google μπορεί και έχει στατιστικά για την επισκεψιμότητα των ιστοσελίδων σε κάθε χώρα. Φαντάζεστε ποια χώρα έχει την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στον κόσμο σε πορνό και σεξ ιστοσελίδες; Το Πακιστάν. 

Το 2017 το συμβούλιο ενός χωριού στο Πακιστάν διέταξε να βιαστεί η αδελφή κάποιου που κατηγορήθηκε για βιασμό. Το 2002 το συμβούλιο ενός άλλου χωριού διέταξε τον ομαδικό βιασμό μιας 28χρονης επειδή ο μικρός αδελφός της είχε σχέση με μια μεγάλη γυναίκα. Για ψάξτε στο διαδίκτυο να δείτε πόσα ελληνόπουλα έχουν βιάσει Πακιστανοί στην Ελλάδα; Ο Πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας, με τον οποίο ο υπουργός κ. Βίτσας ήταν όλο εγκαρδιότητα, δεν έχει καθαρό παρελθόν και επανειλημμένως έχει απασχολήσει την αστυνομία!  

Βλέπετε η κουλτούρα των Πακιστανών δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική. Αυτές οι ελληνοποιήσεις δεν έχουν καμία σχέση με την αφομοίωση των άλλων λαών που έκαμνε ο Μέγας Αλέξανδρος, που γινόταν στο Βυζάντιο. Το να κρατάς μακριά σου ένα άρρωστο που έχει ισχυρή μολυσματική ασθένεια θεωρείται ρατσισμός; Όχι βέβαια, απλώς προφυλάσσεις τον εαυτό σου. Εκτός κι αν η  κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν εκτιμάει την κουλτούρα της Ελλάδας και προτιμάει την κουλτούρα του Πακιστάν.

Είναι ανήθικο να αγωνίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει στην εξουσία με τρόπους που βλάπτουν την Ελλάδα. Να αγωνιστεί τίμια ο κ. Τσίπρας για να κερδίσει τις εκλογές όπως και ο κ. Σαμαράς, που του παρέδωσε το 2015 την εξουσία, τίμια αγωνίστηκε. Επιτέλους, ας δείξει ξεκάθαρα ο κ. Τσίπρας αν τον ενδιαφέρει πως ονομάζεται η χώρα που κυβερνάει, Ελλάδα ή Νέο Πακιστάν!

Ελλάδα

Ο ΠΟΥ ιδρύει γραφείο στην Αθήνα – Με τι θέματα θα ασχολείται

παγκόσμιος οργανισμός υγείας

Το πρώτο του γραφείο στην Ευρώπη για θέματα που αφορούν την υγειονομική περίθαλψη και την ασφάλεια των ασθενών ιδρύει αύριο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο αυτό ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας καθώς και ο Περιφερειακος Δ/ντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη Δρ. Kluge θα υπογράψουν αύριο την ίδρυση του Περιφερειακού Γραφείου στην Αθήνα, η οποία και είχε επικυρωθεί με επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Υγείας στα κεντρικά γραφεία του Π.Ο.Υ. Ευρώπης, στην Κοπεγχάγη, στις 15 Οκτωβρίου 2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, το γραφείο του ΠΟΥ θα βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και αναμένεται να το επισκεφτεί αύριο το πρωί ο Δρ. Kluge, ο οποίος στη συνέχεια θα συμμετέχει και στο καθιερωμένο press briefing που διοργανώνει κάθε Πέμπτη ο ΠΟΥ, ενημερώνοντας όλα τα κράτη της Ευρώπης για την εξέλιξη της πανδημίας. Σε αυτό θα λάβει μέρος και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Με τι θέματα θα ασχολείται το νέο Περιφερειακό Γραφείο του ΠΟΥ

Σε μία δέσμευση του ΠΟΥ, ώστε να γίνει αρωγός και ισχυρός υποστηρικτής στις μεταρρυθμίσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που θα αφορούν όλη την Ευρώπη και κυρίως την νοτιοανατολική μεσόγειο,  ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επέλεξε τη χώρα μας προκειμένου να δημιουργήσει ακόμη ένα κέντρο αριστείας στον τομέα της ασφάλειας των ασθενών.

Η επιλογή σαφώς δεν είναι τυχαία, καθώς η χώρα μας έχει καλλιεργήσει εδώ και χρόνια εξαιρετική φήμη μέσω των ελληνικών Ιδρυμάτων Υγείας, αλλά και των κορυφαίων ερευνητών στον τομέα της υγείας και ευεξίας.

Γιατί ο ΠΟΥ διάλεξε την Ελλάδα

Ωστόσο χρειάστηκαν και μία σειρά από δράσεις προκειμένου ο ΠΟΥ να επιλέξει την Ελλάδα ως το κέντρο δράσης του στην Ευρώπη.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε αρχικά η βαθιά γνώση των Ελλήνων ερευνητών και επιστημόνων σε θέματα που αφορούν την περίθαλψη και την ασφάλεια των ασθενών, η οποία επισφραγίστηκε και με τη νομοθέτηση και την ίδρυση του Εθνικού Οργανισμού για τη Διασφάλιση της Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ).

Οι γνώσεις και οι δεξιότητες αυτές φάνηκαν εκ του πρακτέος άλλωστε και κατά τη διάρκεια της πανδημίας τη χώρα μας, μέσα από την ανθεκτικότητα που έχει επιδείξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας στις πρωτοφανείς υγειονομικές προκλήσεις.

Καθοριστικής σημασίας για τον ΠΟΥ ήταν και η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στην Ελλάδα, ο οποίος εν υλοποιήθηκε έπειτα από 10 χρόνια και πλέον αναγγελίας του.

Τέλος το κλίμα και η γεωγραφική τοποθεσία της χώρας μας, δεν θα μπορούσαν να μείνουν εκτός της λίστας του ΠΟΥ.

Είναι παγκοσμίως αποδεδειγμένο άλλωστε πως η Ελλάδα αφενός βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των χωρών με ρεκόρ μακροζωίας, αφετέρου λόγω της μεσογειακής διατροφή. έχει αποτελέσει το «όπλο» κατά πολλών προβλημάτων υγείας.

Πάντως δεν είναι λίγες οι φορές που ο Περιφερειακός Διευθυντής για την Ευρώπη του ΠΟΥ, Δρ. Kluge, έχει μιλήσει για τον τρόπο που η χώρα μας αντιμετωπίζει την πανδημία.

Συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2020 ο Δρ. Kluge είχε αναφέρει πως ο τρόπος που αντιμετωπίζει η Ελλάδα την πανδημία είναι κέρδος τόσο για την χώρα όσο και την Ευρώπη (win-win) προσθέτοντας ότι Ελλάδα αντιμετωπίζει την πανδημία με ολοφάνερα συστηματικό τρόπο.

ειδήσεις σήμερα 

«Καλπάζει» ο κορωνοϊός στο Μεξικό - 592 θάνατοι μέσα σε 24 ώρες

Γερμανία: Μόνο με αρνητικό τεστ στη δουλειά

Β. Μακεδονία: Πλαφόν στις αστρονομικές τιμές των ιδιωτικών κλινικών για τη νοσηλεία ασθενών