Skip to main content
ΑΠΟΨΕΙΣ

Να καταργηθεί η βουλευτική σύνταξη

Image
Να καταργηθεί η βουλευτική σύνταξη
 clock 09:21 | 29/11/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Όπως είναι γνωστό, η χώρα μας βρίσκεται σε τραγική οικονομική κατάσταση. Το ίδιο και ο Ελληνικός Λαός. Αυτή η οικονομική κρίση, δεν ήρθε από το πουθενά. Κάποιοι ευθύνονται. Κι αυτοί πρέπει να πληρώσουν. Έστω και συμβολικά.

Ποιοί όμως φταίνε; Ποιοί συνέβαλαν, είτε με τις πράξεις τους, είτε με την αδράνειά τους, στο «οικονομικό βατερλό» της χώρας και των πολιτών της; Σίγουρα, πολλοί είναι οι υπεύθυνοι και πολλά τα αίτια που μας έφεραν εδώ. Όμως, ηθικοί αυτουργοί όλων των δεινών που υποφέρουμε, περίπου πέντε χρόνια, είναι οι βουλευτές που εξελέγησαν στο ελληνικό κοινοβούλιο από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Όλοι τους, παρακολουθούσαν την κατηφόρα της χώρας προς την καταστροφή και δεν έκαναν τίποτα για να τη σταματήσουν. Όλοι τους, που θήτευσαν ως βουλευτές, είτε ως κυβερνητικοί είτε στην αντιπολίτευση, έχουν τις ίδιες ευθύνες για την σημερινή κατάσταση που ζούμε: Σχεδόν δύο εκατομμύρια Έλληνες είναι χωρίς δουλειά. Περίπου το 70% των νοικοκυριών δεν έχουν τα απαραίτητα για να ζήσουν. Οι ουρές στα κοινωνικά συσσίτια κάθε μέρα μεγαλώνουν περισσότερο. Μικρά παιδιά λιποθυμάνε στα σχολεία από την πείνα. Τώρα το χειμώνα χιλιάδες σπίτια δεν μπορούν να βάλουν θέρμανση γιατί δεν έχουν χρήματα. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κοντεύουν να εξαφανιστούν, αφού βάζουν λουκέτο η μία μετά την άλλη. Οι έμποροι αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία, κι ακόμη, τα ενοίκια, το ρεύμα, το τηλέφωνο, η καταιγίδα των φόρων.

Παντού επικρατεί μελαγχολία, προβληματισμός και κατήφεια. Το χαμόγελο έσβησε από τα χείλη των Ελλήνων. Και το κράτος τι κάνει; Μόνο ζητάει: Πληρώστε αυξημένους φόρους, πληρώστε για το σπίτι που μένετε, πληρώστε το ένα, πληρώστε το άλλο, βοηθείστε για να βγούμε απ' την κρίση. Κι ο κοσμάκης όσο είχε, πλήρωνε. Και τώρα που δεν του απόμεινε τίποτα, και δεν έχει και δουλειά, τρέχει στα συσσίτια για ένα πιάτο φαγητό για την οικογένειά του. Έτσι και χειρότερα δυστυχώς, κατάντησαν την πλειοψηφία των Ελλήνων. Οι πονηροί και οι άνθρωποι του συστήματος φρόντισαν έγκαιρα κι έστειλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό. Και με τις καταθέσεις αυτές, παρ' όλο που υπάρχουν επίσημες λίστες (π.χ. λίστα Λαγκάρντ) ουδείς από το το κράτος ασχολείται σοβαρά.

Πώς, όμως, οδηγηθήκαμε στη σημερινή κατάσταση; Πολύ απλά, όλοι όσοι κυβέρνησαν τη χώρα από το 1974 και μετά, φόρτωναν τον Λαό με δανεικά, αφού τα έξοδα του κράτους ήταν πολλαπλάσια από τα έσοδα. Κι όταν εισπράτεις 100 και ξοδεύεις 5000 η χρεοκοπία δεν αργεί. 
Τι έκαναν οι εθνοπατέρες μας που τους εξέλεξαν οι πολίτες για να υποστηρίξουν τα συμφέροντα της χώρας και του Λαού; Η συντριπτική πλειοψηφία απολύτως τίποτα. Είτε γιατί δεν ήθελαν να πάνε κόντρα στον αρχηγό του κόμματός τους, είτε γιατί δεν είχαν άποψη για όσα συνέβαιναν γύρω τους, είτε για να μη χάσουν την επανεκλογή τους, είτε γιατί ήταν ανίκανοι, είτε για άλλους λόγους, ποτέ κανείς τους δεν αντιστάθηκε σε όσα οικονομικά λάθη γίνονταν και δεν παραιτήθηκε έστω, διαφωνώντας για τον υπερδανεισμό της χώρας.

Βέβαια, θ' αναρωτηθείτε, τι φταίνε οι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης και ειδικά των πιο μικρών κομμάτων; Όλοι τους έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης.

1)Τα δύο κόμματα εξουσίας (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) εναλλάσσονταν στην εξουσία και παρ' όλο που όταν γίνονταν κυβέρνηση παρελάμβαναν «καμένη γη» ποτέ δεν έστειλαν στον εισαγγελέα τους προηγούμενους γιατί μελλοντικά, «προηγούμενοι» θα ήταν οι ίδιοι.

2) Όλα τα κόμματα έπαιρναν - ειδικά στο παρελθόν - γενναίες επιχορηγήσεις. Μ' αυτά τα χρήματα όχι μόνο κάλυπταν τα λειτουργικά τους έξοδα αλλά έμενε και περίσσευμα. Κορόιδα ήταν ν' αφήσουν το σίγουρο χρήμα; Μάλιστα κάποια από τα λεγόμενα μικρά κόμματα (μπορεί σήμερα να μην είναι στη βουλή) το είχαν ως επιχείρηση. Οι βουλευτές των κομμάτων αυτών έκαναν αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Φώναζαν και αντιδρούσαν σε όλες ανεξαιρέτως τις αποφάσεις της κυβέρνησης, αλλά παρέμεναν σταθερά στα βουλευτικά τους έδρανα. Κανείς δεν βγήκε να καταγγείλει τη λανθασμένη οικονομική πολιτική και να παραιτηθεί.

3) Ο μισθός και τα προνόμια των βουλευτών, πάντα ήταν περισσότερο από ικανοποιητικά. Αν σ' αυτά συνυπολογίσουμε και την κοινωνική αναγνώριση, το κύρος, και τον σεβασμό του κόσμου, τότε γιατί ο βουλευτής ν' αφήσει το βουλευτιλίκι; Ας έρθουν οι επόμενοι να λύσουν τα προβλήματα.

4) Κανένας πρωθυπουργός ή υπουργός δεν θα μπορούσε να περάσει τα νομοσχέδια που θέλει αν δεν τα ψηφίσει η πλειοψηφία. Η αντιπολίτευση τα καταψηφίζει, αλλά ποτέ δεν παραιτήθηκε από το βουλευτικό αξίωμα σύσσωμη η αντιπολίτευση και για το συμφέρον της χώρας να προκαλέσει εθνικές εκλογές (ούτε καν σήμερα δεν το τολμούν). 
Σύμφωνα με όσα προαναφέραμε, όλοι οι βουλευτές είναι υπεύθυνοι για την οικονομική καταστροφή της χώρας. Γι' αυτό,  προτείνουμε να καταργηθεί η βουλευτική σύνταξη όχι μόνον σ' αυτούς που είναι εν ζωή και την λαμβάνουν αλλά και στους δικαιούχους αυτών που έχουν πεθάνει. Επίσης όσοι θήτευσαν στο κοινοβούλιο και δεν συμπλήρωσαν το όριο ηλικίας, όταν το συμπληρώνουν να πάρουν σύνταξη από το ταμείο που ήταν ασφαλισμένοι,  ανάλογα με την εργασία τους (για να ζήσουν κι αυτοί με τη σύνταξη του ΙΚΑ του ΟΑΕΕ και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων) .          .             

Β.Σ.          

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis