Αγροτικά

Εκστρατεία στην Αθήνα αποφάσισαν οι αγρότες

αγρότες περιφέρεια

Ραντεβού στην Αθήνα, για να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση και να απαιτήσουν την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου δίνουν οι αγρότες της χώρας. Η πανελλαδική συνάντηση των αγροτών που πραγματοποιήθηκε στο μπλόκο της Νίκαιας, αποφάσισε την κλιμάκωση του αγώνα με κάθοδο των τρακτέρ στην πρωτεύουσα και την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας.

Παρά το γεγονός πως η κυβέρνηση, άνοιξε την πόρτα του διαλόγου στους αγρότες προκειμένου να αποκλιμακώσει την ένταση και την πίεση των μπλόκων, οι αγρότες αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν το συλλαλητήριο στην Αθήνα, την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ θα προχωρήσουν από αύριο σε επ’ αόριστον αποκλεισμούς του εθνικού δικτύου, παρακαμπτήριων οδών, τελωνείων και λιμένων. 

Την Παρασκευή αναμένεται να βρεθούν στην πρωτεύουσα και οι αγρότες της Κρήτης που για μια ακόμα φορά θα οργανώσουν ... απόβαση προκειμένου να ενώσουν τις φωνές τους με τις αντίστοιχες των αγροτών από όλη τη χώρα. Τα μηνύματα μάλιστα που φτάνουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας θέλουν τους αγρότες να σχεδιάζουν το μεγαλύτερο συλλαλητήριο των τελευταίων ετών, ώστε να πιέσουν ακόμα περισσότερο την κυβέρνηση.

Ήδη, το αποτέλεσμα της πανελλαδικής συνάντησης των αγροτών στη Νίκαια έχει φτάσει στους Κρήτες αγροτοσυνδικαλιστές, οι οποίοι ξεκινούν την προετοιμασία και με αυτό το δεδομένο θα πραγματοποιήσουν τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου που έχει προγραμματιστεί για τις 5 το απόγευμα στα γραφεία της ΟΑΣΝΗ.

Γιώργος Λαμπράκης

Ελλάδα

Κρήτη: Τηλεδιάσκεψη αγροτών με την ηγεσία του υπουργείου

ypoyrgos_perifereiarhis_agrotes.jpg

Προβλήματα και αιτήματα του αγροτικού κόσμου της Κρήτης ήταν στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης που οργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης μεταξύ εκπροσώπων των αγροτών του νησιού και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με το συντονισμό του Περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη και παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα Μανόλη Χνάρη.

Στόχος ήταν να υπάρξει μια πρώτη επαφή με τη νέα πολιτική ηγεσία του αγροτικού κόσμου της Κρήτης και παρουσίαση βασικών ζητημάτων που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα, ενώ όπως τονίστηκε θα συνεχιστεί η καλή επικοινωνία και συνεργασία που ήδη έχει διαμορφωθεί ανάμεσα στο Υπουργείο και την Περιφέρεια Κρήτης και με την συμμετοχή των αγροτών.

Στη τηλεδιάσκεψη μετείχαν από την πλευρά του ΥΠΑΑΤ, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Γιώργος Στρατάκος και από την πλευρά των αγροτών οι Γιώργος Τσιφετάκης Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σητείας και Περιφερειακός Σύμβουλος, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας Γ. Γαϊτάνης και μέλη του Προεδρείου, ο Μανόλης Ορφανουδάκης Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου και ο Γιώργος Χαλκιάς Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Σελίνου.

Νωρίτερα ο κ. Λιβανός ενημέρωσε για την πρόταση που έχει κάνει στο Υπουργείο Οικονομικών για ενίσχυση των μελισσοκόμων λόγω των ζημιών από τον κορονοϊό με συνολικό ποσό 5,6 εκ. ευρώ. Εκ μέρους των μελισσοκόμων του Ηρακλείου μίλησε ο Κώστας Λεονταράκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δασικοί χάρτες και μεταφορά αγροτικών προϊόντων στη συνάντηση ΕΑΣΗ - Περιφέρειας Κρήτης

Κρήτη: Η απεργία ... σαπίζει τα προϊόντα - Ζητούν πλοίο "ασφάλειας" οι αγρότες

Αποζημιώσεις ύψους 14,7 εκατ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ