Αφιερωματα

9/12/1988: Προσπάθησαν να σώσουν τον κρητικό αστυνομικό αλλά δεν επέζησε κανείς...

αστυνομια πενθος

Σαν σήμερα το 1988, έχασαν τη ζωή τους εν ώρα υπηρεσίας 3 αστυνομικοί, που υπηρετούσαν στην Καρδαμύλη Μεσσηνίας και η ΕΛ.ΑΣ δεν ξέχασε τους αδικοχαμένους αστυνομικούς.

Ο Αρχιφύλακας Ευστράτιος Φουντουλάκης από το Ρέθυμνο παρασύρθηκε από θαλάσσια κύματα στην προβλήτα Καρδαμύλης, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.
Ο Ανθυπαστυνόμος Ιωάννης Γιαννακούλας και ο Αστυφύλακας Χαράλαμπος Κότσης στην προσπάθειά τους να τον διασώσουν, έχασαν επίσης τη ζωή τους...

Η ανάρτηση της ΕΛ.ΑΣ:

 

 

Ελλάδα

Το σχέδιο για τη “νέα” αστυνομία στη Μύκονο

μύκονος

Πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης που θα έχει χρηματοδότηση από δημοτικούς πόρους, αναμένεται να εφαρμοστεί στη Μύκονο, όπως προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε το Star.

Πρόκειται για ένα νέο μοντέλο αστυνόμευσης στο “νησί των ανέμων”, λόγω της αυξημένης εγκληματικότητας τους καλοκαιρινούς μήνες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα δημιουργηθεί μια ξεχωριστή μονάδα που θα είναι μόνιμα εγκατεστημένη στο νησί των ανέμων και με χρηματοδότηση από τον δήμο.

Τα τελευταία χρόνια στην κοσμοπολίτικη Μύκονο, εκτός από τους χιλιάδες τουρίστες, κάνουν... απόβαση και μέλη συμμοριών. Διαρρήξεις, κλοπές, ληστείες ακόμα και συμβόλαια θανάτου εκτελέστηκαν στο “νησί των ανέμων”. Γι’ αυτό τον λόγο κάθε χρόνο αστυνομικοί απ’ όλη την Ελλάδα ενισχύουν το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Η πρακτική αυτή φαίνεται ότι θα αλλάξει με την συνεργασία του δήμου.

Το παλιό αστυνομικό τμήμα θα κλείσει και η νέα... αστυνομία της Μυκόνου θα εγκατασταθεί σε σύγχρονο και μεγαλύτερο κτήριο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα προσληφθεί προσωπικό, αποκλειστικά για το “νησί των ανέμων”, το οποίο θα υπηρετεί μόνιμα εκεί.

Η “νέα” αστυνομία της Μυκόνου αναμένεται να είναι έτοιμη στις αρχές του καλοκαιριού.