Υλικά
- 2 κιλά χοιρινό μπούτι
- 4 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 4 κουταλιές σούπας μουστάρδα
- 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη ξανθή
- 2 φλυτζάνια άσπρο κρασί
- 1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1 κουτί μανιτάρια
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο (για τα μανιτάρια)
- αλάτι-πιπέρι
Παίρνουμε το μπούτι από την προηγούμενη μέρα, το αλείφουμε με μουστάρδα και το τοποθετούμε στο ψυγείο.
Το πρωί της επόμενης μέρας αφαιρούμε τη μουστάρδα (ξυνοντάς τη μ'ένα μαχαιράκι), το αλατοπιπερώνουμε, το κοκκινίζουμε καλά με το βούτυρο από όλες τις πλευρές και το τοποθετούμε στο ταψί.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 1/2 ώρα μόνο με το βούτυρο και το ένα φλιτζάνι κρασί.
Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με τη κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη εως ότου γίνουν ένα πηχτό μείγμα.
Τραβάμε το ταψί από το φούρνο (μετά απο 1 1/2 ώρα), αλείφουμε το μπούτι με το μειγμα της μουστάρδας, αδειάζουμε το υπόλοιπο μείγμα μεσα στο ταψί και το τοποθετούμε ξανά στο φούρνο.
Σιγοψήνουμε για μία ώρα ακόμα, περιβρέχοντας το κρέας κάθε τόσο με τη σάλτσα του και το υπόλοιπο κρασί.
Σωτάρουμε τα μανιτάρια με λίγο βούτυρο και τα προσθέτουμε στο ταψί 10 λεπτά πριν κλείσουμε το φούρνο.