Υλικά
- 2 κιλά μελιτζάνες σε φέτες
- 1 κιλό πράσινες και κόκκινες πιπεριές
- 800 γρ. χωριάτικο λουκάνικο
- 800 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 1/3 κούπας ελαιόλαδο
- 4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλατίζετε καλά τις κομμένες μελιτζάνες κι αφήστε τες να σταθούν σε τρυπητό 2 ώρες.
- Ξεπλύντε με άφθονο νερό και στύψτε τες στις παλάμες σας να φύγει όλο το νερό.
- Ψήστε τες στο γκριλ μαζί με τις πιπεριές, ώσπου να μαυρίσει η φλούδα από τις πιπεριές.
- Βγάλτε τις μελιτζάνες νωρίτερα να μην καούν.
- Αφαιρέστε τη φλούδα από τις πιπεριές.
- Κόψτε τα λουκάνικα, σοτάρετε τα στο μισό ελαιόλαδο και πετάξτε όλο το λίπος που έβγαλαν.
- Ρίξτε το υπόλοιπο λάδι σε μια κατσαρόλα και αφού ζεσταθεί, προσθέστε τις ντομάτες, το μαϊντανό και τα λουκάνικα.
- Αφήστε τα να βράσουν ακάλυπτα 20 λεπτά περίπου, ώσπου να δέσει η σάλτσα.
- Ρίξτε τις μελιτζάνες, τις πιπεριές, το αλάτι, τριμμένο πιπέρι και βράστε άλλα 10 λεπτά.