Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπετζοφάι Πηλίου

Image
Σπετζοφάι Πηλίου
 clock 09:40 | 09/01/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 2 κιλά μελιτζάνες σε φέτες
  • 1 κιλό πράσινες και κόκκινες πιπεριές
  • 800 γρ. χωριάτικο λουκάνικο 
  • 800 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο

  • Αλατίζετε καλά τις κομμένες μελιτζάνες κι αφήστε τες να σταθούν σε τρυπητό 2 ώρες.
  • Ξεπλύντε με άφθονο νερό και στύψτε τες στις παλάμες σας να φύγει όλο το νερό.
  • Ψήστε τες στο γκριλ μαζί με τις πιπεριές, ώσπου να μαυρίσει η φλούδα από τις πιπεριές.
  • Βγάλτε τις μελιτζάνες νωρίτερα να μην καούν.
  • Αφαιρέστε τη φλούδα από τις πιπεριές.
  • Κόψτε τα λουκάνικα, σοτάρετε τα στο μισό ελαιόλαδο και πετάξτε όλο το λίπος που έβγαλαν.
  • Ρίξτε το υπόλοιπο λάδι σε μια κατσαρόλα και αφού ζεσταθεί, προσθέστε τις ντομάτες, το μαϊντανό και τα λουκάνικα.
  • Αφήστε τα να βράσουν ακάλυπτα 20 λεπτά περίπου, ώσπου να δέσει η σάλτσα.
  • Ρίξτε τις μελιτζάνες, τις πιπεριές, το αλάτι, τριμμένο πιπέρι και βράστε άλλα 10 λεπτά.
google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis