Υλικά
- 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 4 αυγά
- 60 γρ. αλεύρι
- 300 γρ. γάλα
- 50 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος 30% λιπαρά
- λίγο μοσχοκάρυδο
- 1 κ.γλ. αλάτι
- πιπέρι
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
- Σ' ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.
- Ρίχνουμε το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις πάρει μια βράση το βγάζουμε απ' τη φωτιά.
- Αφήνουμε τη μπεσαμέλ να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, την κρέμα γάλακτος και το τυρί ανακατεύοντας καλά.
- Προσθέτουμε μοσχοκάρυδο, πιπέρι και αλάτι.
- Μοιράζουμε το μίγμα σε 6 βουτυρωμένα και ελαφρώς αλευρωμένα μπολ για σουφλέ.
- Βάζουμε τα μπολ στον φούρνο και ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
- Σερβίρουμε αμέσως.