Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σουφλέ τυριών

Σουφλέ τυριών
 clock 09:06 | 30/07/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 4 αυγά
  • 60 γρ. αλεύρι
  • 300 γρ. γάλα
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 30% λιπαρά
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • πιπέρι

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
  • Σ' ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.
  •  Ρίχνουμε το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις πάρει μια βράση το βγάζουμε απ' τη φωτιά.
  • Αφήνουμε τη μπεσαμέλ να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, την κρέμα γάλακτος και το τυρί ανακατεύοντας καλά.
  • Προσθέτουμε μοσχοκάρυδο, πιπέρι και αλάτι.
  • Μοιράζουμε το μίγμα σε 6 βουτυρωμένα και ελαφρώς αλευρωμένα μπολ για σουφλέ.
  • Βάζουμε τα μπολ στον φούρνο και ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
  • Σερβίρουμε αμέσως.
google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis