Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σουφλέ με σπανάκι

Image
Σουφλέ με σπανάκι
 clock 07:00 | 15/10/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό σπανάκι
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 40 γρ. αλεύρι
  • 500 ml γάλα
  • 4 αυγά
  • 100 γρ. τυρί τριμμένο
  • μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

  • Καθαρίζετε το σπανάκι, του κόβετε τα κοτσάνια και το πλένετε με άφθονο νερό πολλές φορές.
  •  Βράζετε αρκετό νερό σε μια κατσαρόλα και βάζετε το σπανάκι να βράσει 15 λεπτά.

 

Ετοιμάζετε τη μπεσαμέλ: 

  • Λιώνετε 30 γρ. βούτυρο μέσα σε κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνετε το αλεύρι ανακατεύοντας για να μη σβολιάσει.
  • Μετά ρίχνετε το γάλα, το τυρί, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια κρέμα αραιή και μαλακή.
  • Μόλις αρχίσει να βράζει η κρέμα αποσύρετε από τη φωτιά.
  • Στραγγίζετε το σπανάκι και το λιώνετε στο πρες πουρέ.
  • Ζεσταίνετε το φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Σπάτε τα αυγά και ξεχωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάτε τους κρόκους ελαφρά μέσα σε μπολ και ρίχνετε λίγη από τη μπεσαμέλ.
  • Τα ανακατεύετε καλά.
  • Στην υπόλοιπη μπεσαμέλ ρίχνετε το σπανάκι και το ανακατεύετε να γίνει επίσης μια κρέμα.
  • Χτυπάτε τα ασπράδια σε μια σφιχτή μαρέγκα και την ανακατεύετε με την κρέμα του σπανακιού.
  • Ανακατεύετε και τις δυο κρέμες καλά ώστε να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
  • Βουτυρώνετε μια φόρμα του σουφλέ και ρίχνετε μέσα το μίγμα.
  • Βάζετε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνετε το σουφλέ 30 λεπτά χωρίς να τον ανοίξετε.
  • Μόλις το σουφλέ φουσκώσει αρκετά και ψηθεί, το βγάζετε από το φούρνο και το σερβίρετε αμέσως καυτό.
google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis