Υλικά
- 1 1/2 κιλό σπανάκι
- 40 γρ. βούτυρο
- 40 γρ. αλεύρι
- 500 ml γάλα
- 4 αυγά
- 100 γρ. τυρί τριμμένο
- μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
- Καθαρίζετε το σπανάκι, του κόβετε τα κοτσάνια και το πλένετε με άφθονο νερό πολλές φορές.
- Βράζετε αρκετό νερό σε μια κατσαρόλα και βάζετε το σπανάκι να βράσει 15 λεπτά.
Ετοιμάζετε τη μπεσαμέλ:
- Λιώνετε 30 γρ. βούτυρο μέσα σε κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνετε το αλεύρι ανακατεύοντας για να μη σβολιάσει.
- Μετά ρίχνετε το γάλα, το τυρί, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια κρέμα αραιή και μαλακή.
- Μόλις αρχίσει να βράζει η κρέμα αποσύρετε από τη φωτιά.
- Στραγγίζετε το σπανάκι και το λιώνετε στο πρες πουρέ.
- Ζεσταίνετε το φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία.
- Σπάτε τα αυγά και ξεχωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάτε τους κρόκους ελαφρά μέσα σε μπολ και ρίχνετε λίγη από τη μπεσαμέλ.
- Τα ανακατεύετε καλά.
- Στην υπόλοιπη μπεσαμέλ ρίχνετε το σπανάκι και το ανακατεύετε να γίνει επίσης μια κρέμα.
- Χτυπάτε τα ασπράδια σε μια σφιχτή μαρέγκα και την ανακατεύετε με την κρέμα του σπανακιού.
- Ανακατεύετε και τις δυο κρέμες καλά ώστε να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
- Βουτυρώνετε μια φόρμα του σουφλέ και ρίχνετε μέσα το μίγμα.
- Βάζετε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνετε το σουφλέ 30 λεπτά χωρίς να τον ανοίξετε.
- Μόλις το σουφλέ φουσκώσει αρκετά και ψηθεί, το βγάζετε από το φούρνο και το σερβίρετε αμέσως καυτό.