Υλικά
- 1 κ.γλ. ροζ σπόρους πιπεριού
- 2 κλωνάρια άνηθο μόνο τα φύλλα
- 300 γρ. φρέσκο σολομό χωρίς την πέτσα κομμένο στα 3
- 40 γρ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γλ. Worcestershire σος
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- λίγο πιπέρι
- 100 γρ. φύλλα κάρδαμου ή ανάμικτη σαλάτα
- Βάλτε στο μπολ του μπλέντερ τον άνηθο και τους σπόρους πιπεριού και αλέστετε τα καλά.
- Προσθέστε τα κομμάτια του σολομού, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τη σος Worcestershire, αλάτι, πιπέρι και ανακατέψτε πολύ καλά έως ότου ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Τοποθετήστε τα φύλλα κάρδαμου σε 6 πιάτα και από πάνω το ταρτάρ σολομού και διακοσμήστε τα με ροζ σπόρους πιπεριού και άνηθο.
- Σερβίρεται κρύο.
Συμβουλές:
- Χρησιμοποιούμε μόνο φρέσκο ψάρι που έχει καταψυχθεί για 12 ώρες στους -18οC.
- Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε άλλα φρέσκα ψάρια ή μίγμα από διαφορετικά ψάρια (1/2 σολομό-1/2 λιθρίνι, 1/2 φρέσκο σολομό-1/2 καπνιστό).