Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σολομός ταρτάρ

Σολομός ταρτάρ
 clock 09:08 | 31/07/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 1 κ.γλ. ροζ σπόρους πιπεριού
  • 2 κλωνάρια άνηθο μόνο τα φύλλα
  • 300 γρ. φρέσκο σολομό χωρίς την πέτσα κομμένο στα 3
  • 40 γρ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γλ. Worcestershire σος
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • λίγο πιπέρι
  • 100 γρ. φύλλα κάρδαμου ή ανάμικτη σαλάτα

  • Βάλτε στο μπολ του μπλέντερ τον άνηθο και τους σπόρους πιπεριού και αλέστετε τα καλά.
  • Προσθέστε τα κομμάτια του σολομού, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τη σος Worcestershire, αλάτι, πιπέρι και ανακατέψτε πολύ καλά έως ότου ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  • Τοποθετήστε τα φύλλα κάρδαμου σε 6 πιάτα και από πάνω το ταρτάρ σολομού και διακοσμήστε τα με ροζ σπόρους πιπεριού και άνηθο.
  • Σερβίρεται κρύο.

Συμβουλές:

  • Χρησιμοποιούμε μόνο φρέσκο ψάρι που έχει καταψυχθεί για 12 ώρες στους -18οC.
  • Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε άλλα φρέσκα ψάρια ή μίγμα από διαφορετικά ψάρια (1/2 σολομό-1/2 λιθρίνι, 1/2 φρέσκο σολομό-1/2 καπνιστό).
google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis