Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σανγκρία

Σανγκρία
 clock 06:54 | 19/07/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 3 ροδάκινα
  • 1 πορτοκάλι
  • 1 λεμόνι
  • 150 γρ. ζάχαρη
  •  600 γρ. κόκκινο κρασί
  • 330 γρ. σόδα ή πορτοκάλάδα ή λεμονάδα με ανθρακικό
  • 40 γρ. βερμούτ
  • 40 γρ. μπράντι
  • 40 γρ. τζιν
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 150 γρ. παγάκια

  • Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα ροδάκινα.
  • Καθαρίσετε το πορτοκάλι και το λεμόνι ώστε να βγει η φλούδα σε ένα μακρύ κομμάτι (για διακόσμηση). Κόψτε τα σε κομμάτια.
  • Ανακατεύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός τα παγάκια) σε μια κανάτα πολύ καλά ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη. 
  • Προσθέστε όλα τα φρούτα μέσα στην κανάτα.
  • Σκεπάστε την κανάτα και αφήστε τη γύρω στις 2 ώρες στο ψυγείο ώστε να απορροφήσει το κρασί το άρωμα των φρούτων.

  • Διακοσμήστε την κανάτα με τις φλούδες του λεμονιού και του πορτοκαλιού και σερβίρετε αφού πρώτα προσθέσετε τα παγάκια.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis