Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παγωτό σοκολάτα

Παγωτό σοκολάτα
 clock 08:55 | 26/06/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 200 γρ. σοκολάτα
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κρόκοι αυγών
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 βανίλια
  • 2 κουτ. σούπας λικέρ πορτοκάλι ή σοκολάτας

 

Για τη σαντιγύ:

  • 250 γρ.  κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά  πολύ κρύα 
  • 30 γρ. ζάχαρη άχνη προαιρετικά

  •  Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη
  • Βάζουμε, την κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί, μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να προκύψει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  •  Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο ρίχνουμε τους κρόκους, το ξύσμα πορτοκαλιού τη βανίλια και το λικέρ.
  • Ξαναβάζουμε το μείγμα στο μπεν μαρί.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και όταν το μείγμα κρυώσει ρίχνουμε τη χτυπημένη σαντιγύ.
  • Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη να παγώσει.

 

Για την σαντιγύ:

  • Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος  σε μέτρια ταχύτητα.
  • Όταν αρχίσει να πήζει, πασπαλίζετε 30 γραμμ. ζάχαρη άχνη και ανεβάζετε την ταχύτητα του μίξερ.

 

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis