Υλικά
- 200 γρ. σοκολάτα
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 κρόκοι αυγών
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 βανίλια
- 2 κουτ. σούπας λικέρ πορτοκάλι ή σοκολάτας
Για τη σαντιγύ:
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά πολύ κρύα
- 30 γρ. ζάχαρη άχνη προαιρετικά
- Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη
- Βάζουμε, την κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί, μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να προκύψει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο ρίχνουμε τους κρόκους, το ξύσμα πορτοκαλιού τη βανίλια και το λικέρ.
- Ξαναβάζουμε το μείγμα στο μπεν μαρί.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και όταν το μείγμα κρυώσει ρίχνουμε τη χτυπημένη σαντιγύ.
- Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη να παγώσει.
Για την σαντιγύ:
- Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια ταχύτητα.
- Όταν αρχίσει να πήζει, πασπαλίζετε 30 γραμμ. ζάχαρη άχνη και ανεβάζετε την ταχύτητα του μίξερ.