Υλικά
- 1/2 κιλό ανανά φρέσκο
- 200 γρ. ζάχαρη
- 2 φακελάκια ζελατίνα
- 500 γρ. γιαούρτι
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- Αποχυμώνετε τον ανανά.
- Συμπληρώνετε το χυμό αν χρειαστεί με νερό μέχρι να γίνει 1/2 λίτρο.
- Προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.
- Μουσκεύετε τη ζελατίνα με 2 κουταλιές σούπας νερό και την αφήνετε για 5 λεπτά.
- Ζεσταίνετε 4 κουταλιές της σούπας χυμό ανανά, διαλύετε μέσα σε αυτόν την ζελατίνα και την προσθέτετε στο χυμό.
- Ανακατεύετε και το γιαούρτι στο χυμό και το βάζετε για λίγο στο ψυγείο.
- Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή μαρέγκα και την ανακατεύετε προσεκτικά στο μους.
- Αδειάζετε το μους σε μπολ και το γαρνίρετε με φέτες ανανά.
- Το σερβίρετε μόλις πήξει.