Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μους ανανά

Μους ανανά
 clock 10:21 | 07/07/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 1/2 κιλό ανανά φρέσκο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 φακελάκια ζελατίνα
  • 500 γρ. γιαούρτι
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος

  • Αποχυμώνετε τον ανανά.
  • Συμπληρώνετε το χυμό αν χρειαστεί με νερό μέχρι να γίνει 1/2 λίτρο.
  • Προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.
  • Μουσκεύετε τη ζελατίνα με 2 κουταλιές σούπας νερό και την αφήνετε για 5 λεπτά.
  • Ζεσταίνετε 4 κουταλιές της σούπας χυμό ανανά, διαλύετε μέσα σε αυτόν την ζελατίνα και την προσθέτετε στο χυμό.
  • Ανακατεύετε και το γιαούρτι στο χυμό και το βάζετε για λίγο στο ψυγείο.
  • Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή μαρέγκα και την ανακατεύετε προσεκτικά στο μους.
  • Αδειάζετε το μους σε μπολ και το γαρνίρετε με φέτες ανανά.
  • Το σερβίρετε μόλις πήξει.
google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis