Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λεϊματζού ή....πιτσάκια με κιμά

Λεϊματζού ή....πιτσάκια με κιμά
 clock 08:27 | 02/07/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

Για τη γέμιση:

  • 1 κιλό κιμά
  • 1 κιλό κρεμμύδια
  • 4 μεγάλες πιπεριές
  • 4 μεγάλες ντομάτες ώριμες
  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • πιπέρι μαύρο
  • πιπέρι κόκκινο καυτερό
  • γιαούρτι
  • αλάτι

 

Για τη ζύμη:

  • 1 1/2 ποτήρι νερό
  • 2-3 κουταλιές λάδι
  • λίγη μαγιά
  • αλεύρι όσο σηκώσει
  • αλάτι

  • Διαλύετε τη μαγιά σε χλιαρό νερό. Βάζετε λίγο αλάτι, λάδι και αλεύρι, όσο χρειάζεται, για να γίνει η ζύμη μαλακιά. Τη σκεπάζετε και την αφήνετε να φουσκώσει. 
  • ​Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, τις πιπεριές και όλα μαζί τα ζυμώνετε με τον κιμά. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και βούτυρο και τα ανακατεύετε.
  • Όταν φουσκώσει η ζύμη φτάχνετε μικρά πιτάκια με το χέρι σας ( όσο πιο λεπτά μπορείτε ) και τα βάζετε σε ένα λαδωμένο ταψί. Σκεπάζετε την επιφάνεια της κάθε πίτας με κιμά, σε πάχος, περίπου, ενός δαχτύλου.
  • Ψήνετε τα πιτσάκια σε δυνατό φούρνο, μέχρι να ροδίσει ο κιμάς και τα σερβίρετε με αραιωμένο ξινό γιαούρτι.
google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis