Υλικά
Για τη γέμιση:
- 1 κιλό κιμά
- 1 κιλό κρεμμύδια
- 4 μεγάλες πιπεριές
- 4 μεγάλες ντομάτες ώριμες
- 4 κουταλιές βούτυρο
- πιπέρι μαύρο
- πιπέρι κόκκινο καυτερό
- γιαούρτι
- αλάτι
Για τη ζύμη:
- 1 1/2 ποτήρι νερό
- 2-3 κουταλιές λάδι
- λίγη μαγιά
- αλεύρι όσο σηκώσει
- αλάτι
- Διαλύετε τη μαγιά σε χλιαρό νερό. Βάζετε λίγο αλάτι, λάδι και αλεύρι, όσο χρειάζεται, για να γίνει η ζύμη μαλακιά. Τη σκεπάζετε και την αφήνετε να φουσκώσει.
- Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, τις πιπεριές και όλα μαζί τα ζυμώνετε με τον κιμά. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και βούτυρο και τα ανακατεύετε.
- Όταν φουσκώσει η ζύμη φτάχνετε μικρά πιτάκια με το χέρι σας ( όσο πιο λεπτά μπορείτε ) και τα βάζετε σε ένα λαδωμένο ταψί. Σκεπάζετε την επιφάνεια της κάθε πίτας με κιμά, σε πάχος, περίπου, ενός δαχτύλου.
- Ψήνετε τα πιτσάκια σε δυνατό φούρνο, μέχρι να ροδίσει ο κιμάς και τα σερβίρετε με αραιωμένο ξινό γιαούρτι.