Υλικά
- 2 πακέτα λαζάνια
- 5 μακρόστενες μελιτζάνες
- 3 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε λωρίδες
- 1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε λωρίδες
- 2 κολοκυθάκια κομμένα σε λωρίδες
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 200 γρ. κασέρι τριμμένο
- 1 κρεμμύδι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- αλάτι - πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ:
- 8 κουτ.σούπας κορν φλάουρ ή αλεύρι
- 3 κουτ.σούπας βούτυρο
- 1 λίτρο γάλα φρέσκο
- 3 αυγά
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
- 1 φλυτζ. τσαγιού τυρί τριμμένο
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λωρίδες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για 30 λεπτά σε ένα σουρωτήρι.
- Τις ξεπλένουμε, τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και τις ακουμπάμε σε λαδόκολλα.
- Τις αλείφουμε με το ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στο γκριλ για 4-5 λεπτά.
- Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε για 8-10 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε
- Σε ένα πυρέξ στρώνουμε μια σειρά από λαζάνια.
- Βάζουμε την μισή ποσότητα από όλα τα υλικά, καλύπτοντας την επιφάνεια των ζυμαρικών.
- Τοποθετούμε άλλη μια στρώση από λαζάνια και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα λαχανικά.
- Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.
- Στρώνουμε άλλη μια σειρά από λαζάνια.
- Περιχύνουμε τη μπεσαμέλ καλύπτοντας όλη την επιφάνεια του πυρέξ, έτσι ώστε να φτάσει η μπεσαμέλ μέχρι κάτω. Ψήνουμε για 30 λεπτά.
- Τέλος πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε το φαγητό στο γκριλ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Για τη μπεσαμέλ:
- Βάζετε το γάλα, το κορν φλάουρ το βούτυρο, το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο σε μία κατσαρόλα και ανάβετε το μάτι της κουζίνας.
- Με ένα αυγοδάρτη ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να χυλώσει.
- Ρίχνετε το τριμμένο τυρί και αφού κρυώσει λίγο η μπεσαμέλ προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα και ανακατεύετε καλά.