Υλικά
- 1 lt γάλα
- 300 γρ. φουντούκια ξεφλουδισμένα
- 200 γρ. ζάχαρη
- 70 γρ. άνθος αραβοσίτου
- λίγη κανέλα σε σκόνη
- 6 κροκάδια
- 2 κουτ. σούπας αλεύρι
- 50 ml ελαιόλαδο
- ζάχαρη άχνη
- Καβουρντίζετε ελαφρά τα φουντούκια σε τηγάνι χωρίς λάδι. Τα αλέθετε πολύ καλά σε μίξερ.
- Αναμιγνύετε σε κατσαρόλα το γάλα, τα φουντούκια σκόνη, το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη ανακατεύοντας σε σιγανή φωτιά.
- Αφού αναμιχθούν καλά, προσθέτετε λίγο λίγο τα κροκάδια χτυπημένα, ανακατεύοντας συνεχώς για 10 λεπτά, έως ότου δέσει η κρέμα.
- Τη βγάζετε από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει.
- Με τη βοήθεια 2 κουταλιών φτιάχνετε στρογγυλά μπαλάκια από το μίγμα και τα αλευρώνετε.
- Βάζετε το λάδι να κάψει σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζετε τις κροκέτες ώσπου να χρυσοψηθούν κι από τις 2 πλευρές.
- Τις απλώνετε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περίσσιο λάδι και μόλις κρυώσουν τις πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.