Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κροκέτες φουντουκιού

Κροκέτες φουντουκιού
 clock 09:10 | 16/07/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 1 lt γάλα
  • 300 γρ. φουντούκια ξεφλουδισμένα
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 70 γρ. άνθος αραβοσίτου
  • λίγη κανέλα σε σκόνη
  • 6 κροκάδια
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • ζάχαρη άχνη

  • Καβουρντίζετε ελαφρά τα φουντούκια σε τηγάνι χωρίς λάδι. Τα αλέθετε πολύ καλά σε μίξερ.
  • Αναμιγνύετε σε κατσαρόλα το γάλα, τα φουντούκια σκόνη, το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη ανακατεύοντας σε σιγανή φωτιά.
  • Αφού αναμιχθούν καλά, προσθέτετε λίγο λίγο τα κροκάδια χτυπημένα, ανακατεύοντας συνεχώς για 10 λεπτά, έως ότου δέσει η κρέμα.
  • Τη βγάζετε από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει.
  • Με τη βοήθεια 2 κουταλιών φτιάχνετε στρογγυλά μπαλάκια από το μίγμα και τα αλευρώνετε.
  • Βάζετε το λάδι να κάψει σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζετε τις κροκέτες ώσπου να χρυσοψηθούν κι από τις 2 πλευρές.
  • Τις απλώνετε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περίσσιο λάδι και μόλις κρυώσουν τις πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.
google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis