Υλικά
Για τη ζύμη:
- 250 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. ζάχαρη
- 400 γρ. γάλα
- 6 αυγά
- 1 πορτοκάλι ζωμό και ξύσμα
- 50 γρ. λάδι
Για την κρέμα:
- 300 γρ. γάλα
- 3 αυγά
- 200 γρ. ζάχαρη
- 75 γρ. αλεύρι
- 2 κρόκους αυγών
- 30 γρ. γκραν μαρνιέ
- 8 ασπράδια αυγών
- ζάχαρη
- 20 γρ. βούτυρο για το πυρέξ
- Πλένετε το πορτοκάλι, ξύνετε τη φλούδα και την ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα αυγά, το γάλα και τον χυμό του πορτοκαλιού.
- Τα ανακατεύετε καλά να και αφήνετε τη ζύμη να '' ξεκουραστεί '' μια ώρα.
- Αλείφετε το τηγάνι με λάδι και ψήνετε τις κρέπες που θα έχουν διαστάσεις 15Χ18 εκατοστά.
Ετοιμάζετε την κρέμα σουφλέ με τον εξής τρόπο:
- Βράζετε το γάλα. Σπάτε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάτε με τη ζάχαρη και το αλεύρι.
- Ρίχνετε το γάλα μέσα στα αυγά και το βάζετε στη φωτιά να βράσει.
- Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει.
- Μετά ρίχνετε τους κρόκους των αυγών και το γκραν μαρνιέ και τα ανακατεύετε καλά.
- Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών και τα ενσωματώνετε με το υπόλοιπο μίγμα ανακατεύοντας με προσοχή.
- Βάζετε στη μέση κάθε κρέπας μια κουταλιά της σούπας από την κρέμα, τις διπλώνετε στα δύο και τις τοποθετείτε σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ τη μια δίπλα στην άλλη.
- Τις πασπαλίζετε με ζάχαρη και τις ψήνετε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
- Σερβίρονται ζεστές.