Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κρέπες σουφλέ πορτοκαλιού

Κρέπες σουφλέ πορτοκαλιού
 clock 09:30 | 05/07/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 250 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. γάλα
  • 6 αυγά
  • 1 πορτοκάλι ζωμό και ξύσμα
  • 50 γρ. λάδι

 

Για την κρέμα:

  • 300 γρ. γάλα
  • 3 αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 75 γρ. αλεύρι
  • 2 κρόκους αυγών
  • 30 γρ. γκραν μαρνιέ
  • ​8 ασπράδια αυγών
  • ζάχαρη 
  • 20 γρ. βούτυρο για το πυρέξ

  • Πλένετε το πορτοκάλι, ξύνετε τη φλούδα και την ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα αυγά, το γάλα και τον χυμό του πορτοκαλιού.
  • Τα ανακατεύετε καλά να και αφήνετε τη ζύμη να '' ξεκουραστεί '' μια ώρα.
  • Αλείφετε το τηγάνι με λάδι και ψήνετε τις κρέπες που θα έχουν διαστάσεις 15Χ18 εκατοστά.

 

Ετοιμάζετε την κρέμα σουφλέ με τον εξής τρόπο:

  • Βράζετε το γάλα. Σπάτε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάτε με τη ζάχαρη και το αλεύρι.
  • Ρίχνετε το γάλα μέσα στα αυγά και το βάζετε στη φωτιά να βράσει.
  • Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει.
  • Μετά ρίχνετε τους κρόκους των αυγών και το γκραν μαρνιέ και τα ανακατεύετε καλά.
  • Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών και τα ενσωματώνετε με το υπόλοιπο μίγμα ανακατεύοντας με προσοχή.
  • Βάζετε στη μέση κάθε κρέπας μια κουταλιά της σούπας από την κρέμα, τις διπλώνετε στα δύο και τις τοποθετείτε σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ τη μια δίπλα στην άλλη.
  • Τις πασπαλίζετε με ζάχαρη και τις ψήνετε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
  • Σερβίρονται ζεστές.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis