Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κρέμα καραμελέ Καταλονίας

Κρέμα καραμελέ Καταλονίας
 clock 08:45 | 28/07/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 500 ml πλήρες γάλα
  • 4 κροκάδια αυγών
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη για το πασπάλισμα
  • 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού άνθος αραβοσίτου
  • 1 μπαστουνάκι κανέλας

  • Με τον τρίφτη παίρνετε το ξύσμα του λεμονιού.
  • Σε βαθύ μπολ ανακατεύετε ένα ποτήρι από το γάλα με το άνθος αραβοσίτου.
  • Βάζετε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρολάκι, προσθέτοντας το ξύσμα λεμονιού και την κανέλα και αφήνετε το μίγμα στη φωτιά ώσπου να αρχίσει να βράζει
  • Στο μεταξύ χτυπάτε τα κροκάδια με τη ζάχαρη.
  • Μόλις αρχίσει να βράζει το γάλα, βγάζετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφαιρείτε το ξύσμα και το μπαστουνάκι της κανέλας.
  • Αναμιγνύετε σε βαθύ μπολ το μίγμα των αυγών με το ζεστό γάλα, έπειτα προσθέτετε το κρύο μίγμα γάλακτος-αραβοσίτου.
  • Αφήνετε την κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει και τη βάζετε στο ψυγείο για μια ώρα.
  • Δοκιμάζετε έπειτα αν έχει πήξει (δεν πρέπει να είναι πολύ ρευστή).
  • Εν ανάγκη, προσθέτετε λίγο ακόμα άνθος αραβοσίτου διαλυμένο σε κρύο γάλα.
  • Αδειάζετε το μίγμα σε ατομικές φορμίτσες και πασπαλίζετε με τη ζάχαρη όλη την επιφάνεια.
  • Βάζετε τις κρέμες σε πολύ καυτό γκριλ ώσπου να καραμελώσει η επιφάνεια ή χρησιμοποιείται φλόγιστρο ζαχαροπλαστικής.
google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis