Υλικά
- 500 ml πλήρες γάλα
- 4 κροκάδια αυγών
- 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη για το πασπάλισμα
- 1 λεμόνι
- 1 κουτ. γλυκού άνθος αραβοσίτου
- 1 μπαστουνάκι κανέλας
- Με τον τρίφτη παίρνετε το ξύσμα του λεμονιού.
- Σε βαθύ μπολ ανακατεύετε ένα ποτήρι από το γάλα με το άνθος αραβοσίτου.
- Βάζετε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρολάκι, προσθέτοντας το ξύσμα λεμονιού και την κανέλα και αφήνετε το μίγμα στη φωτιά ώσπου να αρχίσει να βράζει
- Στο μεταξύ χτυπάτε τα κροκάδια με τη ζάχαρη.
- Μόλις αρχίσει να βράζει το γάλα, βγάζετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφαιρείτε το ξύσμα και το μπαστουνάκι της κανέλας.
- Αναμιγνύετε σε βαθύ μπολ το μίγμα των αυγών με το ζεστό γάλα, έπειτα προσθέτετε το κρύο μίγμα γάλακτος-αραβοσίτου.
- Αφήνετε την κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει και τη βάζετε στο ψυγείο για μια ώρα.
- Δοκιμάζετε έπειτα αν έχει πήξει (δεν πρέπει να είναι πολύ ρευστή).
- Εν ανάγκη, προσθέτετε λίγο ακόμα άνθος αραβοσίτου διαλυμένο σε κρύο γάλα.
- Αδειάζετε το μίγμα σε ατομικές φορμίτσες και πασπαλίζετε με τη ζάχαρη όλη την επιφάνεια.
- Βάζετε τις κρέμες σε πολύ καυτό γκριλ ώσπου να καραμελώσει η επιφάνεια ή χρησιμοποιείται φλόγιστρο ζαχαροπλαστικής.