Υλικά
- 700 γρ βούτυρο
- 300 γρ λάδι
- ½ ποτήρι άχνη ζάχαρη
- 3 κρόκους και 1 ασπράδι
- 1 κουταλάκι σόδα
- 3 κουταλιές κονιάκ
- 1 κουταλιά κανέλα
- 700 γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροαλεσμένα με τη φλούδα
- 1200 γρ αλεύρι περίπου
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
- Χτυπάμε το βούτυρο και το λάδι με τη ζάχαρη.
- Συνεχίζουμε με τα χτυπημένα αυγά, τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ, την κανέλα, τ΄ αμύγδαλα και το αλεύρι .
- Ζυμώνουμε τη ζύμη για λίγη ώρα, πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε μέγεθος καρυδιού και τους ψήνουμε σε μέτριο φούρνο περίπου 20 λεπτά.
- Όταν κρυώσουν τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη .
Καλή απόλαυση!