Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κουραμπιέδες

Image
Κουραμπιέδες
 clock 09:26 | 16/12/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 700 γρ βούτυρο
  • 300 γρ λάδι
  • ½ ποτήρι άχνη ζάχαρη
  • 3 κρόκους και  1 ασπράδι
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 3 κουταλιές κονιάκ
  • 1 κουταλιά κανέλα
  • 700 γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα  και χοντροαλεσμένα με τη φλούδα
  • 1200 γρ αλεύρι περίπου
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

  • Χτυπάμε το βούτυρο και το λάδι με τη ζάχαρη.
  • Συνεχίζουμε με τα  χτυπημένα αυγά, τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ, την κανέλα, τ΄ αμύγδαλα και το αλεύρι .
  • Ζυμώνουμε τη ζύμη για λίγη ώρα, πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε μέγεθος καρυδιού και τους ψήνουμε σε μέτριο φούρνο περίπου 20 λεπτά.
  • Όταν κρυώσουν τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη . 

Καλή απόλαυση!

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis