Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κουνέλι με μουστάρδα

Κουνέλι με μουστάρδα
 clock 06:27 | 20/07/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 1 κουνέλι κομμένο σε κομμάτια
  • 1 λεμόνι
  • 4 καρότα
  • 1 χούφτα εστραγκόν
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • αλάτι-πιπέρι

  • Την προηγούμενη καθαρίστε τα καρότα και κόψτε τα ροδέλες.
  • Πλύντε και ψιλοκόψτε το εστραγκόν. Στύψτε το λεμόνι.
  • Βάλτε το κουνέλι σε πυρέξ, προσθέστε τα καρότα, τη δάφνη και το εστραγκόν.
  • Αλατοπιπερώστε και περιχύστε με το λεμόνι και το λάδι.
  • Καλύψτε το πυρέξ με διαφανή μεμβράνη και αφήστε να ''τραβήξει'' το κρέας ως την επομένη, ανακατεύοντας 2-3 φορές στο ενδιάμεσο.
  • Την επομένη, προθερμάνετε το φούρνο στους 200οC.
  • Αλείψτε με την μουστάρδα το κουνέλι, ξαναβάλτε το στο πυρέξ με τη μαρινάδα και ψήστε στο φούρνο για 45 λεπτά.
  • Γυρίζετε πολλές φορές τα κομμάτια, περιχύνοντας τα με το ζωμό του ψησίματος.
  • Σερβίρεται ζεστό.
google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis