Υλικά
- 1 κουνέλι κομμένο σε κομμάτια
- 1 λεμόνι
- 4 καρότα
- 1 χούφτα εστραγκόν
- 2 φύλλα δάφνης
- 50 ml ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
- αλάτι-πιπέρι
- Την προηγούμενη καθαρίστε τα καρότα και κόψτε τα ροδέλες.
- Πλύντε και ψιλοκόψτε το εστραγκόν. Στύψτε το λεμόνι.
- Βάλτε το κουνέλι σε πυρέξ, προσθέστε τα καρότα, τη δάφνη και το εστραγκόν.
- Αλατοπιπερώστε και περιχύστε με το λεμόνι και το λάδι.
- Καλύψτε το πυρέξ με διαφανή μεμβράνη και αφήστε να ''τραβήξει'' το κρέας ως την επομένη, ανακατεύοντας 2-3 φορές στο ενδιάμεσο.
- Την επομένη, προθερμάνετε το φούρνο στους 200οC.
- Αλείψτε με την μουστάρδα το κουνέλι, ξαναβάλτε το στο πυρέξ με τη μαρινάδα και ψήστε στο φούρνο για 45 λεπτά.
- Γυρίζετε πολλές φορές τα κομμάτια, περιχύνοντας τα με το ζωμό του ψησίματος.
- Σερβίρεται ζεστό.