Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κουκιά ξερά στιφάδο

Κουκιά ξερά στιφάδο
 clock 06:36 | 25/06/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 500 γρ. ξερά κουκιά
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • ξερή ρίγανη
  • αλάτι - πιπέρι

  • Βάζουμε τα κουκιά στο νερό από το προηγούμενο βράδυ να μαλακώσουν.
  • Την άλλη μέρα τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 1/2 ώρα.
  • Τα στραγγίζουμε ξανά και τα ξεματίζουμε δηλαδή βγάζουμε με ένα μαχαιράκι το μαύρο «ματάκι» τους.
  • Αφαιρούμε  το φλούδι από τα μισά κουκιά και το αφήνουμε στα υπόλοιπα.
  • Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε την ντομάτα και την δάφνη.
  • Ρίχνουμε τα κουκιά, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λίγο νερό ( να τα σκεπάζει ) και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 60 λεπτά περίπου.
google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis