Υλικά
- 500 γρ. στήθος κοτόπουλου
- 150 γρ. βούτυρο
- 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια
- 50 ml κονιάκ
- 100 ml γάλα εβαπορέ
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 4 φέτες ψωμί
- αλάτι-πιπέρι
- Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το σκόρδο.
- Καθαρίστε και κόψτε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες.
- Σοτάρετε το κοτόπουλο σε ένα βαθύ τηγάνι με 100 γρ. καυτό βούτυρο. Αλατοπιπερώστε.
- Προσθέστε το σκόρδο και τα μανιτάρια και ανακατέψτε ώσπου τα μανιτάρια να βγάλουν όλο το χυμό τους και ωσότου εξατμιστεί ο χυμός.
- Προσθέστε τότε το κονιάκ και το γάλα και αφήστε να ψηθεί το φαγητό για άλλο 1 λεπτό σε πολύ δυνατή φωτιά.
- Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοψηθεί το φαγητό για 20-30 λεπτά.
- Σερβίρετε με τις φέτες ψωμιού που έχετε σωτάρει στο υπόλοιπο βούτυρο για να ροδίσουν.