Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κοτόπουλο με κονιάκ

Κοτόπουλο με κονιάκ
 clock 06:38 | 18/07/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 500 γρ. στήθος κοτόπουλου
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • 50 ml κονιάκ
  • 100 ml γάλα εβαπορέ
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 φέτες ψωμί
  • αλάτι-πιπέρι

  • Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το σκόρδο.
  • Καθαρίστε και κόψτε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες.
  • Σοτάρετε το κοτόπουλο σε ένα βαθύ τηγάνι με 100 γρ. καυτό βούτυρο. Αλατοπιπερώστε.
  • Προσθέστε το σκόρδο και τα μανιτάρια και ανακατέψτε ώσπου τα μανιτάρια να βγάλουν όλο το χυμό τους και ωσότου εξατμιστεί ο χυμός.
  • Προσθέστε τότε το κονιάκ και το γάλα και αφήστε να ψηθεί το φαγητό για άλλο 1 λεπτό σε πολύ δυνατή φωτιά.
  • Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοψηθεί το φαγητό για 20-30 λεπτά.
  • Σερβίρετε με τις φέτες ψωμιού που έχετε σωτάρει στο υπόλοιπο βούτυρο για να ροδίσουν.
google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis