Υλικά
- 2-3 φιλέτα κοτόπουλο
- 100 γρ. ρεβίθια
- 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε ροδέλες
- 1 πιπεριά κόκκινη ή πορτοκαλί κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια
- 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2-3 κλωναράκια άνηθο
- 1 μαρούλι ή γαλλική σαλάτα
- 150 γρ. ελιές
- 1 μικρό μπρόκολο
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:
- 300 γρ. μαγιονέζα
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- χυμός 1 λεμονιού
- άνηθος ψιλοκομμένος
- Βράζουμε το μπρόκολο, το αφαιρούμε από το νερό και το αφήνουμε να κρυώσει. Το ίδιο κάνουμε και με τα ρεβίθια.
- Ψήνουμε ή τηγανίζουμε το φιλέτο κοτόπουλο και το κόβουμε σε λωρίδες.
- Σε πιατέλα στρώνουμε τα φύλλα της σαλάτας.
- Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα τοποθετούμε στο κέντρο της πιατέλας πάνω από τα φύλλα.
- Χτυπάμε τα υλικά για τη σάλτσα στο μπλέντερ και περιχύνουμε τη σαλάτα λίγο πριν τη σερβίρουμε.