Skip to main content
ΓΥΝΑΙΚΑ

Κοτοσαλάτα με ρεβίθια και λαχανικά

Image
Κοτοσαλάτα με ρεβίθια και λαχανικά
 clock 11:00 | 23/01/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 2-3 φιλέτα κοτόπουλο
  • 100 γρ. ρεβίθια 
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά κόκκινη ή πορτοκαλί κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2-3 κλωναράκια άνηθο
  • 1 μαρούλι ή γαλλική σαλάτα
  • 150 γρ. ελιές
  • 1 μικρό μπρόκολο

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:

  • 300 γρ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • χυμός 1 λεμονιού
  • άνηθος ψιλοκομμένος

  1. Βράζουμε το μπρόκολο, το αφαιρούμε από το νερό και το αφήνουμε να κρυώσει. Το ίδιο κάνουμε και με τα ρεβίθια.
  2. Ψήνουμε ή τηγανίζουμε το φιλέτο κοτόπουλο και το κόβουμε σε λωρίδες.
  3. Σε πιατέλα στρώνουμε τα φύλλα της σαλάτας. 
  4. Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα τοποθετούμε στο κέντρο της πιατέλας πάνω από τα φύλλα.
  5. Χτυπάμε τα υλικά για τη σάλτσα στο μπλέντερ και περιχύνουμε τη σαλάτα λίγο πριν τη σερβίρουμε.

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis