Υλικά
- 200 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. ζάχαρη καστανή
- 3 αυγά
- 200 γρ. αλεύρι
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 5 μεγάλα καρότα τριμμένα
- 75 γρ. καρύδια
- 1/2 φλυτζάνι σταφίδες
Yλικά για το γλάσο:
- 150 γρ. τυρί κρέμα
- 150 γρ. βούτυρο
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψει. Προσθέτουμε και τα αυγά ένα ένα. Σε άλλο μπολ ανακετεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγά σιγά προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά. Το βάζουμε σε φόρμα βουτυρωμένη και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180o C. Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το κόβουμε στη μέση. Αλείφουμε με γλάσο ανάμεσα στα δυό κομμάτια και γύρω από το κέικ. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια.
Για το γλάσο τυριού:
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί με το βούτυρο για να ασπρίσουν.Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε ώσπου να αποκτήσουν την υφή που θέλουμε.