Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δίπλες

Image
Δίπλες
 clock 05:21 | 19/12/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 4 αβγά
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη 
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο 
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γιαούρτι
  • 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ 
  • αλεύρι (όσο πάρει η ζύμη) 
  • λάδι για το τηγάνισμα 
  • καρυδόψιχα και κανέλα 

 

Για το σιρόπι:

  • 3 φλιτζάνια μέλι 
  • 1 1/2 φλιτζάνι νερό 
  • χυμό από 1/2 λεμόνι 

 


  • Χτυπάτε τα αβγά στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη ώσπου να λιώσει καλά η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα.
  • Σταματάτε το μίξερ και προσθέτετε το γιαούρτι και το λάδι.
  • Ανακατεύετε με τα χέρια σας και προσθέτετε λίγο λίγο το αλεύρι κοσκινισμένο και το μπέικιν πάουντερ.
  • Ανακατεύετε ώσπου να πετύχετε μια ζύμη σφιχτή αλλά ελαστική, που να μπορεί να ανοιχτεί σε φύλλο.
  • Σκεπάζετε τη ζύμη με πετσέτα και την αφήνετε για μισή ώρα τουλάχιστον.
  • Παίρνετε μικρές μπαλίτσες ζύμης και ανοίγετε την καθεμία σε λεπτό φύλλο.
  • Δουλεύετε σε αλευρωμένη επιφάνεια για να μη σας κολλήσει η ζύμη στον πλάστη.
  • Κόβετε το φύλλο σε μακρόστενες λωρίδες με μαχαίρι ή την ειδική οδοντωτή ροδέλα
  • .Ζεσταίνετε το λάδι και μόλις κάψει καλά ρίχνετε μία μία τις δίπλες.
  • Τις τηγανίζετε ώσπου να πάρουν χρώμα απ' όλες τις πλευρές . (Αν θέλετε , φτιάχνετε διάφορα σχήματα της αρεσκείας σας.) 
  • Αφήνετε τις δίπλες να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας όλα μαζί τα υλικά για 10-12 λεπτά.
  • Περιχύνετε τις δίπλες με το σιρόπι και τις πασπαλίζετε με την τριμμένη καρυδόψιχα και την κανέλα . 
google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis