Υλικά
- 4 αβγά
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γιαούρτι
- 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- αλεύρι (όσο πάρει η ζύμη)
- λάδι για το τηγάνισμα
- καρυδόψιχα και κανέλα
Για το σιρόπι:
- 3 φλιτζάνια μέλι
- 1 1/2 φλιτζάνι νερό
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- Χτυπάτε τα αβγά στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη ώσπου να λιώσει καλά η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα.
- Σταματάτε το μίξερ και προσθέτετε το γιαούρτι και το λάδι.
- Ανακατεύετε με τα χέρια σας και προσθέτετε λίγο λίγο το αλεύρι κοσκινισμένο και το μπέικιν πάουντερ.
- Ανακατεύετε ώσπου να πετύχετε μια ζύμη σφιχτή αλλά ελαστική, που να μπορεί να ανοιχτεί σε φύλλο.
- Σκεπάζετε τη ζύμη με πετσέτα και την αφήνετε για μισή ώρα τουλάχιστον.
- Παίρνετε μικρές μπαλίτσες ζύμης και ανοίγετε την καθεμία σε λεπτό φύλλο.
- Δουλεύετε σε αλευρωμένη επιφάνεια για να μη σας κολλήσει η ζύμη στον πλάστη.
- Κόβετε το φύλλο σε μακρόστενες λωρίδες με μαχαίρι ή την ειδική οδοντωτή ροδέλα
- .Ζεσταίνετε το λάδι και μόλις κάψει καλά ρίχνετε μία μία τις δίπλες.
- Τις τηγανίζετε ώσπου να πάρουν χρώμα απ' όλες τις πλευρές . (Αν θέλετε , φτιάχνετε διάφορα σχήματα της αρεσκείας σας.)
- Αφήνετε τις δίπλες να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας όλα μαζί τα υλικά για 10-12 λεπτά.
- Περιχύνετε τις δίπλες με το σιρόπι και τις πασπαλίζετε με την τριμμένη καρυδόψιχα και την κανέλα .