Υλικά
1 σγουρή κόκκινη σαλάτα
1/2 σγουρή πράσινη σαλάτα
1 πορτοκάλι
- 1 ρόδι
- κουκουναρόσπορους
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
- Αλάτι
- 3-4 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο
- 2 κουταλάκια μέλι
- Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Πλένετε τις σαλάτες , τις στεγνώνετε καλά και τις κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.
- Ξεφλουδίζετε το πορτοκάλι και το κόβετε σε φέτες ή σε κύβους αφαιρώντας τις μεμβράνες.
- Καθαρίζετε το ρόδι και κρατάτε τα σπόρια του.
- Καβουρδίζετε τους κουκουναρόσπορους σε αντικολλητικό τηγάνι ή στο φούρνο.
- Ετοιμάζετε τη σάλτσα χτυπώντας όλα μαζί τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Τοποθετείτε σε μεγάλο πιάτο τις σαλάτες και από πάνω το πορτοκάλι , το ρόδι και το κουκουνάρι.
- Λίγο πριν σερβίρετε τη σαλάτα σας , την περιχύνετε με την σάλτσα και ανακατεύετε .