Υλικά
- 1200 γρ. αλεύρι
- 4 ποτήρια ζάχαρη
- 300 γρ. βούτυρο
- 1 φλυτζάνα κονιάκ
- 10 αυγά
- χυμό 8-10 πορτοκαλιών
- 1 κουταλιά σόδα
- 1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
- 1 φλιτζάνα αμύγδαλα (προαιρετικά)
- Αφού χτυπήσουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, ρίχνουμε το βούτυρο και δουλεύουμε αρκετά.
- Προσθέτουμε το χυμό των πορτοκαλιών με τη σόδα διαλυμένη, κτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και ρίχνουμε το μισό αλεύρι, το μισό κονιάκ και τη μισή μαρέγκα ενώ δουλεύουμε συνεχώς.
- Προσθέτουμε και τα άλλα μισά υλικά, (ρίχνουμε αν θέλουμε και τα αμύγδαλα κοπανισμένα), αδειάζουμε την πίτα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και την ψήνουμε.
- Όταν τη βγάλουμε από το φούρνο και κρυώσει, αν θέλουμε, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και την διακοσμούμε.