Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Βασιλόπιτα με πορτοκάλι

Image
Βασιλόπιτα με πορτοκάλι
 clock 05:20 | 30/12/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 1200 γρ. αλεύρι
  • 4 ποτήρια ζάχαρη
  • 300 γρ. βούτυρο
  • 1 φλυτζάνα κονιάκ
  • 10 αυγά
  • χυμό 8-10 πορτοκαλιών
  • 1 κουταλιά σόδα
  • 1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζάνα αμύγδαλα (προαιρετικά)

 

 

 


  • Αφού χτυπήσουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, ρίχνουμε το βούτυρο και δουλεύουμε αρκετά.
  • Προσθέτουμε το χυμό των πορτοκαλιών με τη σόδα διαλυμένη, κτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και ρίχνουμε το μισό αλεύρι, το μισό κονιάκ και τη μισή μαρέγκα ενώ δουλεύουμε συνεχώς.
  • Προσθέτουμε και τα άλλα μισά υλικά, (ρίχνουμε αν θέλουμε και τα αμύγδαλα κοπανισμένα), αδειάζουμε την πίτα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και την ψήνουμε.
  • Όταν τη βγάλουμε από το φούρνο και κρυώσει, αν θέλουμε, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και την διακοσμούμε. 
google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis