Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ

Σαφάρι ΥΠΟΙΚ για τα παράνομα ΙΧ

autokinita-dromos.jpg
 clock 16:12 | 19/07/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

«Σαφάρι» σε όλη τη χώρα για τον εντοπισμό επιβατικών Ι.Χ. αυτοκινήτων που κυκλοφορούν παράνομα, ή με πλαστά δικαιολογητικά, ξεκίνησε η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδίου που έχει εκπονήσει για την αντιμετώπιση των διασυνοριακών κυκλωμάτων που δραστηριοποιούνται στο λαθρεμπόριο.
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι από ελέγχους που πραγματοποίησαν ήδη οι τελωνειακές υπηρεσίες, σε εφαρμογή του ανωτέρω σχεδίου,  εντοπίστηκαν τέσσερις περιπτώσεις αυτοκινήτων που οι ιδιοκτήτες τους δεν είχαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για να αποδείξουν τη νόμιμη κυκλοφορία τους στη χώρα μας. Τα αυτοκίνητα δεσμεύτηκαν προσωρινά, ενώ ο ιδιοκτήτης του ενός οχήματος αποδέχθηκε την παράβαση και κατέβαλε πρόστιμο 2.500 ευρώ.
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι το επιχειρησιακό κέντρο της ΕΛΥΤ Αττικής είχε αναλάβει τον συντονισμό κινητών ομάδων ελέγχου, οι οποίες κινήθηκαν σε δύο οδικούς άξονες στην περιοχή του Νομού Αττικής.
Επισημαίνεται ότι η γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, σε συνέχεια της εν λόγω άσκησης, όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση, θα πραγματοποιήσει ελέγχους σε όλη την επικράτεια με ευθύνη των κατά τόπους αρμόδιων τελωνειακών αρχών.                   

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis