Υγεία

Σημάδια που δείχνουν ότι ίσως πέρασες κορωνοϊό και δεν το κατάλαβες

κορωνοϊός

Με τον κορωνοϊό να αποτελεί την πανδημία της χρονιάς και τα συμπτώματα του να διαφέρουν από άτομο σε άτομο και από ηλικία σε ηλικία, πολύς κόσμος αναρωτιέται μήπως το κρυολόγημα που πέρασε ήταν όντως κάτι αθώο ή ήταν κάτι πολύ επικίνδυνο τελικά. Υπάρχει περίπτωση να έχεις περάσει και εσύ τον κορωνοϊό και να μην το κατάλαβες;

Παρακάτω ακολουθούν όλα τα σημάδια που δείχνουν ότι μάλλον είχες μολυνθεί από την πανδημία και ευτυχώς δεν την πέρασες βαριά μεν, την πέρασες όμως δε και ευτυχώς που γλίτωσες τα χειρότερα.

Είχες ένα κακό κρύωμα

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες στις ΗΠΑ, βρέθηκε ότι για κάθε δυο εξετάσεις γρίπης, η μία ήταν κορωνοϊός, για αυτό και οι ειδικοί θεωρούν ότι ο ιός έφτασε σε αυτούς την περίοδο των Χριστουγέννων. 

Είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις είναι κρύωμα και μια πιο ήπια συμπτωματολογικά μορφή κορωνοϊού αν δεν κάνεις το τεστ, γιατί και στις δύο περιπτώσεις θα έχεις θέμα με την αναπνοή, κούραση, πυρετό, ρίγη, διάρροια, σωματικούς πόνους, απώλεια της αίσθησης της γεύσης, στεγνός λαιμός, μπούκωμα στη μύτη, βήχα, ναυτία ή τάση προς εμετό και αδυναμία.

Έχασες την αίσθησης της οσμής ή της γεύσης για κάποιες ημέρες

Είναι δυο συμπτώματα που χαρακτηρίζουν τον κορωνοϊό, ακόμα και αν δεν τα εμφανίζουν όλοι. Όμως αυτά είναι και συμπτώματα που μπορείς να έχεις σε ένα απλό κρύωμα, ή ακόμα και λόγω εποχικών αλλεργιών.

Είχες ανεξήγητη απώλεια μαλλιών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι εκτός από όλα τα άλλα, ο κορωνοϊός μπορεί να προκαλέσει και την απώλεια μαλλιών. Ασθενείς που είχαν την αρρώστια παρατήρησαν να τους φεύγουν πολλά μαλλιά στο ντους ή στο χτένισμα. Στην γρίπη δεν συμβαίνει το να έχεις τέτοιου είδους απώλειες.

Σου κόβεται η αναπνοή

Νιώθεις ότι δεν μπορείς να πάρεις καλά αναπνοή ή ότι σου κόβεται εντελώς. Είναι ένα από τα πιο συχνά συμπτώματα του κορωνοϊού και θέλει την κατάλληλη προσοχή.

Έχεις ένα κρυολόγημα που δε φεύγει

Ο κορωνοϊός δεν υποχωρεί τόσο γρήγορα. Ότι και αν κάνεις σε περίπτωση απλού κρυολογήματος, δε βοηθάει σε τίποτα και δεν ηρεμείς καθόλου. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνεις ένα τεστ για να δεις τελικά που οφείλονται τα συμπτώματα.

Νιώθεις πάρα πολύ κουρασμένος

Σε όλες τις αρρώστιες συμβαίνει αυτό, όμως ένα παραπάνω με τον κορωνοϊό, σε κάνει να νιώθεις πραγματικά λιώμα και δεν μπορείς ούτε να σηκωθείς από το κρεβάτι.

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Ο ανεμβολίαστος πελάτης "έκλεισε" καφετέρια

καφετέρια

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ για την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού, συνεχίζονται και τα πρόστιμα.

Στο Ηράκλειο βεβαιώθηκε σε καφετέρια πρόστιμο 2.000 ευρώ και λουκέτο 7 ημερών, γιατί βρέθηκε πελάτης χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test.

Στα Χανιά η μη χρήση μάσκας κόστισε από 300 ευρώ σε 3 υπαλλήλους μίνι μάσκετ και σούπερ μάρκετ καθώς και σε έναν υπάλληλο φαρμακείου, ενώ πρόστιμο θα πληρώσει και ο ιδιοκτήτης ταβέρνας που δεν είχε αναρτήσει την πινακίδα με τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό ατόμων.

Στο Ρέθυμνο βεβαιώθηκαν πρόστιμα για μη χρήση μάσκας σε 3 υπαλλήλους αρτοποιίων και στο Λασίθι σε έναν πελάτη σούπερ μάρκετ.

Σε όλη την Κρήτη το τελευταίο 24ωρο έγιναν 2.271 έλεγχοι από την ΕΛ.ΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Σεισμικές δονήσεις στο Αρκαλοχώρι και ανοιχτά της Ζάκρου

28η Οκτωβρίου 1940: Το ηρωικό "ΟΧΙ" των Ελλήνων

Ηράκλειο: Φωτιά σε δύο αυτοκίνητα, στην ίδια οδό

ESPA BANNER