Υγεία

Πώς καθαρίζει το συκώτι από τις τοξίνες σε 30 μέρες

συκώτι

Αν αναλογιστείτε όλες τις τοξίνες στις οποίες το σώμα μας εκτίθεται καθημερινά, θα δείτε ότι το ήπαρ (συκώτι) λειτουργεί πάντα στην μέγιστη ένταση.

Ξεκινώντας από τα τηγανητά φαγητά και τις τροφές που έχουν υποστεί επεξεργασία με φυτοφάρμακα, μέχρι τις τοξίνες από τον αέρα που αναπνέουμε, όλα πρέπει να φιλτράρονται από το συκώτι μας. Με τον καιρό αυτό μπορεί να οδηγήσει σε βλάβες του ήπατος.

Συμπτώματα από ένα επιβαρυμένο ήπαρ
Μερικά συμπτώματα μπορεί να “χτυπήσουν καμπανάκι” ότι κάτι δεν πάει καλά με το συκώτι σας. Αν έχετε κάποια από τα παρακάτω συμπτώματα, τότε κατά πάσα πιθανότητα το συκώτι σας έχει υποστεί βλάβη.

Τα ούρα και κόπρανα σας δεν είναι κανονικά (χρωματισμός, πυκνότητα κλπ)
Το δέρμα σας είναι κιτρινωπό και το χρώμα του δεν θα αλλάζει ακόμη και μετά τη βελτίωση της διατροφής σας
Μπορεί να αρχίσει να εμφανίζεται μονοπυρήνωση
Ο σκληρός χιτώνας του ματιού σας είναι κίτρινος ή/και κοκκινωπός από αιμοφόρα αγγεία που έχουν βλάβη
Έχετε διαρκώς κάποια ενόχληση στο στομάχι ή προβλήματα με την πέψη σας
Ένα απλό τεστ ενζύμου, το οποίο μπορεί να γίνει στο γραφείο του γιατρού, θα σας δείξει αν τα ηπατικά σας ένζυμα είναι φυσιολογικό ή όχι.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους συμβαίνουν αυτές οι βλάβες του ήπατος. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είναι η πιο κοινή αιτία για ηπατικές βλάβες, επειδή το αλκοόλ έχει πολλές τοξίνες.

Εκτός αυτού και η ανθυγιεινή διατροφή μπορεί να οδηγήσει σε βλάβες του ήπατος και προβλήματα στην υγεία σας. Πολλά από τα λίπη, τα τηγανητά ή τα επεξεργασμένα τρόφιμα αφήνουν το “σημάδι” τους στο συκώτι σας. Εάν η διατροφή σας δεν περιέχει αρκετά φρούτα και λαχανικά, τότε αυξάνεται ο κίνδυνος.

Υπάρχουν φυσικές θεραπείες που έχουν σπουδαία οφέλη για την αποτοξίνωση του ήπατος και αντίθετα με άλλες θεραπείες, δεν έχουν και παρενέργειες.

Οι τέσσερις βασικές μέθοδοι για να καθαρίσετε το συκώτι σας σε λίγες εβδομάδες
Φρέσκοι χυμοί: Ο φρέσκος χυμός είναι ό,τι χρειάζεται το σώμα σας για να αποβάλλει τις τοξίνες. Επενδύστε σε ένα καλό αποχυμωτή και σε βιολογικά φρούτα και λαχανικά, επειδή αυτό μπορεί τελικά να σώσει την υγεία σας. Δοκιμάστε διαφορετικές συνταγές και πίνετε άφθονο φρέσκο χυμό φρούτων, αλλά και λαχανικών, κάθε μέρα.

Έλαιο ρίγανης: Το συγκεκριμένο έλαιο μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από μολύνσεις στο σώμα σας, που προκύπτουν από την κακή λειτουργία του ήπατος σας.
Καθαρό νερό: Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό στη διαδικασία αυτή. Κατά τη διάρκεια της ημέρας πρέπει να πίνετε τουλάχιστον 4 λίτρα νερό. Αν δεν έχετε φίλτρο νερού στην βρύση του σπιτιού σας, προσπαθήστε να πίνετε αρκετό επιτραπέζιο ή μεταλλικό νερό.

Χυμός μούρων: Εκτός από τους υπόλοιπους φρέσκους χυμούς, δώστε έμφαση στον χυμό από βάκκινα, αφού έχει αποδειχτεί ότι συμβάλλει τα μέγιστα στη διαδικασία της αποτοξίνωσης του ήπατος. Βεβαιωθείτε ότι καταναλώνετε φυσικό χυμό μούρων χωρίς πρόσθετα γλυκαντικά.
iatropedia.gr

Υγεία

Ένας άνδρας εξηγεί γιατί σταμάτησε να κάνει σεξ για έναν χρόνο

σεξ-ζευγάρι-έρωτας

«Τον Μάρτιο του 2018, έκοψα το σεξ. Αποφάσισα ότι δεν θα κάνω σεξ ούτε τίποτα άλλο που σχετίζεται με αυτό, για έναν χρόνο». Ο Francisco Navas γράφει στον Guardian τι τον οδήγησε να πάρει αυτή την απόφαση, αλλά και πού κατέληξε μετά.

«Κατέληξα σε αυτή την απόφαση λίγο μετά την τελευταία προσπάθειά μου για σχέση, όταν η κοπέλα με την οποία έβγαινα με χώρισε μέσω μηνύματος. Το άξιζα. Ήμουν ένα διστακτικός και ντροπαλός εραστής. Η βιαιότητα αυτού του χωρισμού με απελευθέρωσε από τα συναισθηματικά μου βάρη και όρια, αλλά με έκανε να καταλάβω ότι χρειαζόμουν μια μεγάλη αλλαγή.

Ήμουν 23 ετών, ζούσα στη Νέα Υόρκη και είχα πληθώρα εφαρμογών που με διευκόλυναν να βρω σεξουαλικές παρτενέρ εύκολα. Έπειτα από μερικά χρόνια γεμάτα ηδονή, άρχισα να νιώθω χαμένος, λυπημένος και μόνος. Συνειδητοποίησα ότι χρησιμοποιούσα το σεξ σαν αντικαταθληπτικό. Μου επέτρεπε να ‘βγω’ από το σώμα μου για λίγο και με απελευθέρωνε από τα άγχη της καθημερινότητας. Στη διάρκεια αυτής της απόλαυσης το μυαλό μου έμενε κενό. Δεν υπήρχε καμία ανησυχία, καμία σκέψη. Δεν σκεφτόμουν καν εμένα.

Όταν οι θεραπευτικές ‘ιδιότητες’ μειώθηκαν, σκέφτηκα πως κάτι έπρεπε να αλλάξει. Αποχή, αυτή ήταν η μόνη λύση. Δεν είχε περάσει ποτέ πριν κάτι τέτοιο από το μυαλό μου. Η μόνη φορά που είχα ακούσει για αποχή ήταν στα μαθήματα του σχολείου, όπου μας έλεγαν ότι είναι μέσο για προφύλαξη. Με τους γονείς μου δεν μίλησα ποτέ για αυτό το θέμα. Το μόνο που έκανε ο πατέρας μου ήταν να μου δώσει ένα κουτί προφυλακτικά και να μου πει να τα φοράω. Όταν έγινα 12 είχα ήδη δει κωμωδίες με σεξουαλικές σκηνές και υπονοούμενα, όπως τα ‘American Pie’. Αυτό που καταλάβαινα; Οι αρσενικοί χαρακτήρες μπορούσαν να απολαμβάνουν ελεύθερα το σεξ όποτε ήθελαν ή μπορούσαν να τον κυνηγάνε μια ζωή. Ως έφηβος αυτό που σκέφτηκα ότι μπορώ να κάνω ήταν το πρώτο – δεν έδινα καμία ευκαιρία στο δεύτερο.

Μία δεκαετία αργότερα, το #metoo με ανάγκασε να αναθεωρήσω τα πάντα. Ήμουν 23, όταν το κίνημα άρχισε να εξαπλώνεται και να διαδίδεται. Με ανάγκασε να αναρωτηθώ αν πλήγωσα κάποιον, αν ήμουν εντάξει στις σχέσεις μου.

Το όλο θέμα έφερε φρέσκο αέρα στη συζήτηση για το θέμα και με έκανε να σκεφτώ διαφορετικά. Ως straight άντρας δεν χρειάστηκε ποτέ να εξετάσω τη σεξουαλικότητά μου. Οι απαντήσεις σε ό,τι με απασχολούσε ήταν ήδη έτοιμες. Είχα γεννηθεί για να είμαι ένας σκληρός άντρας, που δεν εκφράζει τα συναισθήματά του, έχει πολλές κατακτήσεις και κερδίζει σχεδόν σε όλα. Οι γυναίκες ήταν ένα βραβείο.

Όλα αυτά ξαφνικά γύριζαν στο κεφάλι μου. Χρειαζόμουν χρόνο για να σκεφτώ.

Όπως ακριβώς όταν κόβεις το τσιγάρο, οι δύο πρώτοι μήνες ήταν δύσκολοι. Ονειρευόμουν το σεξ, ακόμα και την ημέρα. Το σκεφτόμουν διαρκώς. Σταμάτησα να βγαίνω έξω, εξοικονόμησα μερικά χρήματα, κοιμήθηκα περισσότερες ώρες και έγινα ‘κολλητός’ με το πορνό.

Για να προλάβω τις απορίες σας, αυνανίστηκα πολύ. Τα πορνό video δεν σταματούσαν να παίζουν και μου κρατούσαν παρέα. Αν είχα εθιστεί; Μπορεί, αλλά αυτό ήταν το τελευταίο μου πρόβλημα. Είχα αντικαταστήσει τη λαχτάρα του βγεις ραντεβού με το πορνό.

Λίγους μήνες μετά, κάτι άλλαξε μέσα μου. Είχα τη σύνεση να αναζητήσω βαθύτερα τον εαυτό μου, να καταλάβω τον πόνο μου και να ανακαλύψω τόσο ένα συναίσθημα αποσύνδεσης και λαχτάρας για συντροφιά και αγάπη. Συνειδητοποίησα ότι προσέγγιζα τις γυναίκες ως ‘οχήματα’ για περισσότερο σεξ και όχι ως ευκαιρίες να έρθω σε επαφή και να γνωρίσω μια άλλη ύπαρξη.

Στους 8 μήνες, περίπου, κατάλαβα ότι ήθελα με γνωρίσουν καλύτερα και όχι ως ένα one-night stand. Οι εφήμερες σχέσεις δεν θα με βοηθούσαν σε αυτό. Η εμπιστοσύνη θα το έκανε.

Λίγο πριν το τέλος του έτους αποχής, κατάλαβα ότι θέλω να βρεθώ σε μία σχέση. Μια παλιά μου γνωριμία μου ζήτησε να πάμε μαζί σε μία συναυλία. Κοιμήθηκε στο σπίτι μου μετά και τίποτα δεν έγινε.

Το να ξεκινήσω την ερωτική μου ζωή ξανά έναν χρόνο μετά έμοιαζε τρομακτικό. Στις 30 Μαρτίου του 2019 έκανα και πάλι σεξ. Ήταν με την κοπέλα που είμα ακόμα μαζί, με την οποία και συζώ. Πρόκειται για μια βαθιά σχέση με κατανόηση, η οποία μας επιτρέπει να αγαπάμε και να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο.

Αυτή τη φορά, ήξερα τι έκανα».

Πηγή: marie claire

 

Διαβάστε επίσης:

Σεξ: Τα οφέλη αν κάνετε συχνά

Σεξ το καλοκαίρι: Καλύτερο και περισσότερο