Skip to main content
ΥΓΕΙΑ

Ποιοι πρέπει να κάνουν το αντιγριπικό εμβόλιο και πότε θα είναι η έξαρση της γρίπης

Εμβόλιο
 clock 13:25 | 01/11/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Ο εμβολιασμός για τη γρίπη έχει ήδη ξεκινήσει με τους ειδικούς να συστήνουν στους πολίτες να μην τον αμελήσουν, προκειμένου να αποφύγουν τις επιπλοκές της νόσου, που αναμένεται να παρουσιάσει έξαρση από τα τέλη Νοεμβρίου.

Μάλιστα οι ευπαθείς ομάδες πρέπει άμεσα να κάνουν το εμβόλιο καθώς για να αναπτυχθούν αντισώματα χρειάζονται 15 ημέρες.

«Το εμβόλιο της γρίπης ήδη οι ομάδες υψηλού κινδύνου, πρέπει να ξεκινήσουν να το κάνουν γιατί θέλει και 15 ημέρες για αντισώματα και από εκεί και πέρα όλοι οι υπόλοιποι. Η γρίπη θα εμφανιστεί τέλος Νοέμβρη, αρχές Δεκέμβρη και θα πάει μέχρι τέλος Φλεβάρη», τόνισε η πρόεδρος της Ένωσης των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη.

« Πρέπει να το κάνουμε, ειδικά οι άνθρωποι που έχουν υποκείμενα νοσήματα είναι αυτοί που κάνουν τις επιπλοκές. Αυτοί πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα», είπε στο MEGA.

Γρίπη: Χωρίς ιατρική συνταγή τα εμβόλια

Υπενθυμίζεται ότι όλα τα συμβατικά εμβόλια χορηγούνται χωρίς ιατρική συνταγή και μπορούν να πραγματοποιηθούν και στα φαρμακεία.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου, η χώρα διαθέτει και φέτος όπως και πέρυσι, τα νέου τύπου ανοσοενισχυμένα εμβόλια κατά της γρίπης.

Τα νέου τύπου εμβόλια χορηγούνται αποκλειστικά με ιατρική συνταγή και συνιστώνται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού για συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού.

Όπως αναφέρεται: Ο αντιγριπικός εμβολιασμός είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος προστασίας από τη γρίπη, καθώς προλαμβάνει σοβαρές επιπλοκές και συμβάλλει στη συνολική μείωση της διασποράς του ιού.

Συνιστάται να διενεργείται στο διάστημα από τα μέσα Οκτωβρίου μέχρι το τέλος Νοεμβρίου με βάση τη συνήθη έναρξη της εποχικής έξαρσης της γρίπης στη χώρα μας.

Σημειώνεται ότι ο αντιγριπικός εμβολιασμός είναι ασφαλής και αποτελεσματικός και μπορεί να συγχορηγηθεί με το εμβόλιο κατά του COVID-19, σε διαφορετικά ανατομικά σημεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Νομίζω ότι είμαστε αδελφές» - Βρέθηκαν 40 χρόνια μετά χάρη στο τεστ DNA

Δημογραφικό: Χαραμάδα… ελπίδας για την Κρήτη - Έχει αντιστρέψει το αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων και θανάτων

Συρία: 10 νεκροί σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis