Skip to main content
ΥΓΕΙΑ

Μην μαγειρεύετε τα αυγά με αυτόν τρόπο

αυγα
 clock 15:49 | 22/10/2017
writer icon newsroom ekriti.gr

Ο διάσημος Αυστραλός διατροφολόγος Τζόελ Φέρεν υποστηρίζει ότι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορούμε να κάνουμε στη διατροφή μας είναι να μαγειρεύουμε τα αυγά με μη υγιεινό τρόπο.

«Το να τα κάνετε ποσέ ή βραστά είναι προφανώς ο πιο υγιεινός τρόπος μαγειρέματος λόγω του ότι δεν προσθέτετε σε αυτά έξτρα λιπαρά. Απλά τα μαγειρεύετε σε νερό. Η ομελέτα από την άλλη είναι η λιγότερη υγιεινή εκδοχή των μαγειρεμένων αυγών λόγω των πολλών συνταγών που κυκλοφορούν. Τέλος, τα τηγανιτά αυγά βρίσκονται κάπου στη μέση σε ότι αφορά τη θρεπτική τους αξία ανάλογα και με το σε τι λάδι μαγειρεύονται», λέει ο Τζόελ και συνεχίζει: «Προσωπικά τα μαγειρεύω με λάδι σε σπρέι έτσι ώστε να μειώνω στο ελάχιστο την ποσότητα λαδιού που χρησιμοποιώ. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα αντικολλητικό τηγάνι και πάρα πολύ λίγο λάδι για το μαγείρεμα».
Με λίγα λόγια, μαγειρεύοντάς τα αυγά με τον πιο απλό τρόπο παίρνουμε από αυτά όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε.
faysbook.gr

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis