Υγεία

Κορωνοϊός: Οι δύο ερωτήσεις που πρέπει να απαντάμε όταν νιώσουμε άρρωστοι

γρίπη κρυολόγημα ίωση συνάχι

Έχετε συνάχι; Πονόλαιμο; Κρυάδες; Μήπως θα μπορούσε να είναι COVID-19;

“Η πραγματικότητα είναι ότι οποιοδήποτε σύμπτωμα αυτές τις μέρες μας φαίνεται πιθανό να είναι COVID-19”, λέει η δρ. Kathryn Boling, ειδική οικογενειακής ιατρικής στο Mercy Hospital στη Βαλτιμόρη.

Η δρ. Boling είχε ασθενείς που πίστευαν ότι είχαν αλλεργίες, κοινό κρυολόγημα ή στρεπόκοκκο, και τελικά βρέθηκαν θετικοί στην COVID-19. “Λέω στους ασθενείς μου, ότι εάν έχετε κάτι που νομίζετε ότι είναι απλά συνάχι, ή αλλεργίες, ή ένας πονόλαιμο που νομίζετε ότι είναι κρυολόγημα, θα πρέπει να συμπεριφέρεστε σαν να είναι COVID-19, μέχρι να αποδειχθεί ότι δεν είναι”, είπε η ίδια.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι μερικά όχι τόσο κοινά συμπτώματα της COVID-19 είναι:

  • ρίγη
  • ζάλη
  • ρινική συμφόρηση
  • διάρροια

Υπάρχουν και πολλά άλλα συμπτώματα, που είναι όλα δείκτες ότι μπορεί να υπάρχει κορωνοϊός στον οργανισμό.

Αυτός ο πόνος στο σώμα και ο πονόλαιμος μπορεί να είναι στρεπτόκοκκος, βακτηριακή λοίμωξη ή COVID-19, ιογενής λοίμωξη ή μπορεί να είναι και τα δύο.

Η δρ. Boling εξήγησε ότι οι συν-λοιμώξεις είναι απολύτως δυνατές.

Έτσι, είναι απίστευτα σημαντικό όταν οι άνθρωποι αισθάνονται άρρωστοι, να συμπεριφέρονται σαν να έχουν κορωνοϊό, έως ότου κάνουν το σχετικό τεστ και αποδειχτεί ότι δεν έχουν κορωνοϊό.

Πώς γίνεται να ξέρεις αν έχεις COVID-19;

Από τη στιγμή που τόσα πολλά συμπτώματα μπορεί να είναι ενδείξεις κορωνοϊού, πώς γίνεται οι άνθρωποι να ξεχωρίζουν τις ασθένειες;

Η δρ. Boiling λέει να αρχίζετε να σκέφτεστε τις πιθανές επαφές σας αφότου περάσουν περίπου πέντε ημέρες από τα πρώτα συμπτώματα.

“Εάν κρυώσετε, αυτό σημαίνει ότι ήρθατε σε επαφή με έναν ιό, ακόμα κι αν είναι απλά κρυολόγημα”, εξήγησε. Έτσι, εάν έχετε μια ασθένεια όπως μια λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος, ή κάτι που εξελίσσεται με τον άνθρωπο ως ξενιστή και μερικά ενοχλητικά βακτήρια, η επίσκεψη σε γιατρό είναι η ενδεδειγμένη επιλογή. Εάν κρυολογήσετε ή έχετε γρίπη ή κάτι τέτοιο, αυτό σημαίνει ότι κάποιος σας κόλλησε, πράγμα που επίσης σημαίνει ότι θα μπορούσε να είναι και COVID-19”.

Έτσι, αν ανησυχείτε ότι έχετε συμπτώματα COVID-19, κάντε στον εαυτό σας πρώτα αυτές τις δύο ερωτήσεις:

Τι έκανα τις τελευταίες μέρες; Ήμουν εκτός σπιτιού, γύρω από άλλους ανθρώπους; Μήπως κάποιο μέλος του σπιτιού σας βγήκε έξω και βρέθηκε γύρω από άλλους ανθρώπους; Εάν οι απαντήσεις είναι ναι, θεωρήστε τον κορωνοϊό ως πιθανότητα.

Μοιάζει αυτό που νιώθω να είναι ασθένεια που κόλλησα από κάποιο άλλο άτομο; 

Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται μέσω αναπνευστικών σταγονιδίων, όπως γίνεται και με το κοινό κρυολόγημα και ιδιαίτερα με τη γρίπη. Εάν τα συμπτώματά σας δεν απαιτούν μετάδοση από άλλο άτομο, π.χ. ημικρανία ή βακτηριακή λοίμωξη, τότε το να έχετε κορωνοϊό είναι λιγότερο πιθανό.

Συμπερασματικά, εάν μπορεί να έχετε εκτεθεί στο κορωνοϊό, απευθυνθείτε σε γιατρό και αυτό-απομονωθείτε για τουλάχιστον δέκα μέρες. Επίσης, εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, κάντε το εμβόλιο της εποχικής γρίπης.

Πηγή: https://www.medicaldaily.com, iatropaidia.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: Σοβαρές συνέπειες στη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών

Κολχικίνη: Το νέο «όπλο» κατά του κορωνοϊού

Πολιτικό Παρασκήνιο

Χρυσομάλλης (ΝΔ): Τηρώ τα μέτρα - Δέχθηκα αδιαμαρτύρητα το πρόστιμο

μίλτος χρυσομάλλης

Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μίλτος Χρυσομάλλης ανακοίνωσε μέσω ανάρτησής του στο Facebook ότι θα αποδεχθεί αδιαμαρτύρητα το πρόστιμο που του επιβλήθηκε για την παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Δηλώνει έτοιμος να επωμισθεί την ευθύνη των πράξεων του, παρόλο που όπως παραδέχθηκε η συνάντηση με τον δημοσιογράφο στην υποδοχή του ξενοδοχείου στο Κολωνάκι βρισκόταν στο πλαίσιο των καθηκόντων του.

Δείτε τη δημοσίευση:

«Από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, τηρώ απαρέγκλιτα και χωρίς αστερίσκους όλα τα μέτρα προστασίας και περιορισμού, συμμετέχοντας ενεργά στην δύσκολη προσπάθεια της κοινωνίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και παρακινώντας όλους τους συμπολίτες μου στην τήρησή τους.

Το περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας, δηλαδή η συνάντηση μου με δημοσιογράφο, έγινε στα πλαίσια των βουλευτικών μου καθηκόντων, σύμφωνα με την ΚΥΑ ΔΙα/Γ.Π. Οικ. 12639/2021 (ΦΕΚ 793/Β/27-2-2021).

Παρά ταύτα, αποδέχτηκα το πρόστιμο που μου επιβλήθηκε από τα όργανα ελέγχου, χωρίς να προβώ σε σχετική ένσταση. Βιώνουμε μια περίοδο κατά την οποία τα πραγματικά περιστατικά υποχωρούν μπροστά στην ανάγκη προστασίας όλων μας από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού και στο παράδειγμα που οφείλουμε να δίνουμε πρωτίστως εμείς οι πολιτικοί».

 

Από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, τηρώ απαρέγκλιτα και χωρίς αστερίσκους όλα τα μέτρα προστασίας και περιορισμού,...

Δημοσιεύτηκε από Μίλτος Χρυσομάλλης στις Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βενιζέλειο - κορωνοϊός: "Από ασθενή η διασπορά στην Αιματολογική Κλινική"

Δραματικές οι ελλείψεις σε αίμα - Το παράδειγμα της Κρήτης που αντέχει!

Κρήτη: Κοκαΐνη, κάνναβη και μαχαίρια στην κατοχή 19χρονου (φωτο)