Πολλές φορείς οι γονείς παραμελούν το κολατσιό στο σχολείο με αποτέλεσμα να καταλήγουμε πάντα στην εύκολη και απλή λύση του «σάντουιτς με γαλοπούλα και τυρί». Αυτή η επαναλαμβανόμενη επιλογή οδηγεί σε βαρεμάρα από τη πλευρά των παιδιών με αποτέλεσμα να καταλήγει στον κάλαθο και στην αγορά ανθυγιεινών (συνήθως) επιλογών από την καντίνα.
Είναι σημαντικό για την σωστή σίτιση και κάλυψη των θρεπτικών αναγκών τους να δίνεις αρκετή προσοχή στο κολατσιό αφού τα παιδιά μας περνούν τις 6 από τις 16 περίπου ώρες που είναι ξύπνια στο σχολείο.:
Η βάση του κολατσιού θα πρέπει να είναι ο υδατάνθρακας (ψωμί, γκοφρέτα, δημητριακά, γκρανόλα) αφού αυτός θα τους δώσει ενέργεια και θα τους κρατήσει χορτάτους για περισσότερη ώρα. Προτίμησε ολικής αλέσεως.
Χρησιμοποίησε ποικιλία ψωμιών (φέτες, πίτα, τορτίγια, bagel). Μπορείς να έχεις κάποιες από αυτές τις επιλογές στο ψυγείο.
Πρωτεΐνη χαμηλή σε λιπαρά. Επίλεξε αλλαντικά όπως γαλοπούλα ή στήθος κοτόπουλο αντί σαλάμι. Το τυρί και αυγό εάν το επιτρέπει ο καιρός είναι επίσης καλές πηγές πρωτεΐνης.
Πρόσθεσε λαχανικά. Ντοματίνια, καρότα, χρωματιστές πιπεριές είναι κάποιες διαφορετικές επιλογές που μπορούν να δώσουν άλλη υφή, όψη και αίσθηση στο κολατσιό.
Πρόσθεσε ρυζογκοφρέτες ή σπιτικό ποπ κόρν αντί πατατάκια.
Αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες ή βερίκοκα σαν εναλλακτική επιλογή στα φρούτα ή τις μπάρες δημητριακών.
Φτιάξε σπιτικά muffin ή μπάρες με φυστικοβούτυρο, βρώμη, μπανάνα, αποξηραμένα φρούτα και μαύρη σοκολάτα.
Διαβάστε επίσης
Πέντε τροφές που εκτοξεύουν την τεστοστερόνη