Υγεία

Έρευνα: Αναγκαίος ο ψηφιακός μετασχηματισμός των υπηρεσιών υγείας

Τεχνολογία στην υγεία

 Απαραίτητος είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός των υπηρεσιών υγείας, σύμφωνα με έκθεση της Ernst & Young.

   Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από την έκθεση, "New Horizons 2019: An EY NextWave Health Report", η οποία εξετάζει τη μετάβαση από τη φάση του οραματισμού και σχεδιασμού του συστήματος υγείας του μέλλοντος, στην υλοποίησή του, σε τέσσερις χώρες: την Αυστραλία, την Αγγλία, την Ολλανδία, και τις ΗΠΑ, ο κλάδος της υγείας γίνεται ολοένα και πιο πελατοκεντρικός, συμμετοχικός, προσανατολισμένος στα αποτελέσματα και οικονομικά αποδοτικός, ωστόσο έχει καθυστερήσει ως προς την ενσωμάτωση της αυτοματοποίησης και της τεχνολογίας στις δραστηριότητές του.

   Η έκθεση υπογραμμίζει ότι οι επενδυτές και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, πιστεύουν πως το μέλλον του κλάδου της υγείας βρίσκεται στην τεχνολογία. Στο πλαίσιο αυτό, οι επενδυτές ιδιωτικών κεφαλαίων επικεντρώνονται όλο και περισσότερο στις τεχνολογίες υγείας, στη διαχείριση της περίθαλψης και στον τομέα των ασθενών ημερήσιας νοσηλείας, συμπεριλαμβανομένων των επειγόντων περιστατικών και της οικιακής ιατρικής φροντίδας. Μεταξύ του 2014 και του 2018, η συμμετοχή του τομέα της υγείας στις συμφωνίες εταιρειών ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων στις ΗΠΑ, αυξήθηκε από το 8,3% στο 12,2%. Μία στις επτά εταιρείες ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων έκανε τουλάχιστον μία επένδυση στον κλάδο της υγείας το 2018, εστιάζοντας στην κλινική αποδοτικότητα και την κανονιστική συμμόρφωση.

   Επιπλέον, η έκθεση διαπιστώνει ότι μόνο ένας στους τέσσερις καταναλωτές πιστεύει ότι το σύστημα υγείας που χρησιμοποιεί είναι καινοτόμο, εν συγκρίσει με άλλους κλάδους που έχουν περάσει στην ψηφιακή εποχή, όπως το λιανικό εμπόριο και ο τραπεζικός τομέας. Γενικά, ο κλάδος της υγείας καθυστερεί να υιοθετήσει τις ψηφιακές τεχνολογίες, τόσο στο επίπεδο των καταναλωτών, όσο και των ιατρών. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο το 25% των καταναλωτών στην Ολλανδία και το 21% των ιατρών στην Αγγλία, θεωρούν ότι το σύστημα υγείας λειτουργεί ικανοποιητικά.

   Μακροπρόθεσμα, η αξία των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της υγείας, δε θα προέρχεται απαραίτητα από την κατοχή δεδομένων, αλλά από τη δυνατότητα πρόσβασης σε ακόμη μεγαλύτερες πηγές δεδομένων, οι οποίες θα επιτρέψουν την εξαγωγή πληροφοριών και τη δημιουργία αλγορίθμων, με σημαντικά αποτελέσματα για τους καταναλωτές υπηρεσιών υγείας, καθώς και τα άλλα ενδιαφερόμενα μέρη. Προκειμένου να οικοδομηθεί το διασυνδεδεμένο περιβάλλον υγείας του αύριο, είναι απαραίτητο να υπάρχουν ανοιχτές ψηφιακές υποδομές, οι οποίες να συνδέουν όλους τους ενδιαφερόμενους και να υποστηρίζουν την ανεμπόδιστη, αλλά αδειοδοτημένη, ροή πληροφοριών.

Γυναίκα

Υγεία

5 περιπτώσεις που οι μασχάλες σου σε ενημερώνουν ότι κάτι δεν λειτουργεί σωστά

μασχάλη

Οι μασχάλες είναι το σημείο του σώματος που προσέχεις όταν έρχεται η ώρα να αποτριχωθείς. Μπορεί και όχι και για αυτό τις αφήνεις στην ησυχία τους και δεν ασχολείσαι ιδιαίτερα, πέρα από το να βάλεις αποσμητικό.

Κι όμως, οι μασχάλες σου δείχνουν συχνά ότι κάτι δεν πάει καλά. Μία ένδειξη για το τι πρέπει να τσεκάρεις. Αν και ο γιατρός είναι εκείνος που θα σου λύσει όλες τις απορίες, οι παρακάτω ενδείξεις σε ενημερώνουν για τα πιο συνήθη αίτια.

Κόκκινο εξάνθημα

Ο δερματολόγος Dr. Howard Sobel εξηγεί ότι τα εξανθήματα στις μασχάλες προκαλούνται από διάφορα αίτια. Ένα από αυτά είναι το έκζεμα. «Το έκζεμα εμφανίζεται κυρίως σε σημεία όπου διπλώνει το δέρμα, όπως οι μασχάλες και ξεκινάει από την παιδική ηλικία. Αν εντοπίσεις έκζεμα στις μασχάλες, τσέκαρε και περιοχές όπως πίσω από τα γόνατα και στους αγκώνες».

Εξάνθημα στις μασχάλες, λόγω αλλεργίας

Μπορεί να έχεις αλλεργίες και να μην το ξέρεις. Σε αποσμητικά, αρώματα και οτιδήποτε βάζεις στην περιοχή. Αν αλλάξεις τα προιόντα που χρησιμοποιείς και δεις διαφορά, ξέρεις ότι το εξάνθημα οφείλεται σε αυτά.

Πρήξιμο και φαγούρα

Η μυκητίαση δεν συμβαίνει μόνο στα γεννητικά όργανα. Μπορεί να συμβεί και στις μασχάλες. «Κάποιοι είναι πιο επιρρεπείς στις μυκητιάσεις κάθε είδους επειδή υπάρχει πολλή ζάχαρη στη διατροφή τους. Οι υψηλές θερμοκρασίες και τα στενά ρούχα κάνουν την κατάσταση χειρότερη. Το ίδιο και η κακή υγιεινή», επισημαίνει ο Dr. Sobel.

Μασχάλες που μυρίζουν περίεργα

Αντικειμενικά μιλώντας, χωρίς αποσμητικό, καμία μασχάλη δεν μυρίζει σαν αγιόκλημα. Άρα αυτό δεν είναι πρόβλημα. Όταν όμως παρατηρείς αλλαγή στη μυρωδιά, ή γίνεται πιο έντονη, σημαίνει ότι υπάρχει ανισορροπία στο pH, η οποία συνήθως προκαλείται από την υψηλή συγκέντρωση βακτηρίων.

Μυρωδιά και αφυδάτωση

Οι ειδικοί λένε ότι η εντονότερη μυρωδιά σημαίνει επίσης ότι δεν πίνεις αρκετό νερό. Αυτός ίσως είναι και ο λόγος που ιδρώνεις περισσότερο από το συνηθισμένο. Μην ξεχνάς λοιπόν να ενυδατώνεσαι ώστε να αναπληρώνονται τα υγρά που χάνεις.

 

via