Skip to main content
ΥΓΕΙΑ
Ελένη Σταματοπούλου: Συμμετείχε σε Παγκόσμιο και Πανελλήνιο Συνέδριο Επείγουσας Χειρουργικής
ελενη σταματοπουλου
 clock 17:13 | 16/06/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Η Υποψήφια Διδάκτωρ κα Ελένη Σταματοπούλου PhDc Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, MSc Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, MSc Διοίκηση Μονάδων Υγείας & Κοινωνικής Πρόνοιας Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής & Ευρωπαϊκό Πανεπι-στήμιο Κύπρου, Λειτουργός Δημόσιας Υγείας, Εκπαιδευτικός ΣΑΕΚ & ΕΚΑΒ, Ακαδημαϊκή Υπότροφος Πανεπιστήμιο Δυ-τικής Αττικής, RN Γ.Ν.Α. ΚΑΤ, Μέλος Ελληνικής Εταιρείας Εσωτερικής Παθολογίας, Member PCRS-UK συμμετείχε ε-νεργά με μεγάλη επιτυχία στο Παγκόσμιο Συνέδριο Επείγουσας Χειρουργικής (WSES).

Αυτό Έστο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του Rodos Palace και δυναμικό παρών έδωσαν ο Υφυπουργός Υγείας της Ελλάδας, κ. Δ. Βαρτζόπουλος, ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Καθηγητής κ. Ν. Αρκαδόπουλος, ο Διευθυντής του Τομέα Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Καθηγητής κ. Ε. Φελεκούρας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Χαράλαμπος Μπιλλίνης, ο Επίτιμος Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ ο Κα-θηγητής κ. Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας και πολυάριθμοι Καθηγητές Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και άλλων Ιατρικών Σχολών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καθηγητής κ. Ε. Πικούλης, Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΕΚΠΑ έλαβε το βραβείο WSES Orazio Campione. Επιπρόσθετα η κα Ελένη Σταματοπούλου συμμετείχε και στο Πανελλήνιο Επιστημονικό & Επαγγελματικό Νοσηλευτικό Συνέδριο κα-θώς και σε κλινικά φροντιστήρια που έλαβαν χώρα στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του Rodos Palace.

Ενδιαφέρουσες επιστημονικές εργασίες παρουσιάστηκαν σε συνεργασία με την Διδάκτωρ κα Αθανασία Σταματο-πούλου, PhD Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Οικονομολόγος, MSc International Human Resource Management, MSc Διοίκηση Μονάδων Υγείας & Κοινωνικής Πρόνοιας ΠΑ.Δ.Α. & Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Εκπαιδευτικός, Ακα-δημαϊκή Υπότροφος Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και με ομάδα καθηγητών από το ΠΑΔΑ του τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών της Σχολής Επιστημών Υγείας & Πρόνοιας στο 18ο Πανελλήνιο Επιστημονικό & Επαγγελματικό Νοσηλευ-τικό Συνέδριο καθώς αναδείχθηκαν οι παρακάτω επίκαιρες επιστημονικές εργασίες:

Α) ΑΣΘΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΝΟΣΗΡΟΤΗΤΕΣ. Συμμετείχαν η κα Ελένη Σταματοπούλου η κα Ευσταθία Παπαγεωργίου, PhD, MSc, Καθηγήτρια, Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών, Σχολή Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας, Πα.Δ.Α. και ο Δημήτριος Χανιώτης, MD, PhD, FESC, Πρόεδρος, Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών, Σχολή Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας, Πα.Δ.Α. Σκοπός ήταν η ανάδειξη των συννοσηροτήτων στους ασθενείς με άσθμα ως εξατομικευμένη και ολιστική θεραπεία. Ο επιπολασμός του άσθματος υπολογίζεται περίπου στο 8% του πληθυσμού της Ελλάδας. Οι πιο συχνά αναφερόμενες συννοσηρότητες του άσθματος περιλαμβάνουν ρινίτιδα, ιγμορίτιδα, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, αποφρα-κτική άπνοια ύπνου, ορμονικές διαταραχές και ψυχοπαθολογίες. Αυτές οι καταστάσεις μπορεί να μοιράζονται έναν κοινό παθοφυσιολογικό μηχανισμό με το άσθμα και να επηρεάζουν τον έλεγχο αυτού, τον φαινότυπο, την ανταπό-κρισή στη θεραπεία καθώς να είναι και πιο διαδεδομένες σε ασθματικούς ασθενείς αλλά, χωρίς εμφανή επίδραση στην εν λόγω νόσο. Ο τρόπος με τον οποίο αλληλεπιδρούν τα ανωτέρω με το άσθμα, μένει να τεκμηριωθεί περαι-τέρω, ιδιαίτερα στους ασθενείς με σοβαρό άσθμα.

Image
σταματοπουλου

Ακολούθως η παχυσαρκία, συνυπάρχει σε ασθενείς με άσθμα σε υψηλότερα ποσοστά από ό,τι σε άλλους ασθενείς χωρίς άσθμα. Σύμφωνα με τις κλινικές αναφορές, οι ασθματι-κοί καπνιστές εμφανίζουν αυξημένο επιπολασμό και συχνότητα εμφάνισης κρίσης άσθματος όπως μπορεί να συ-νυπάρχει και ΧΑΠ ως αναφερόμενο ACOS (σύνδρομο αλληλοεπικάλυψης Άσθματος-ΧΑΠ). Οι ασθενείς με άσθμα που καπνίζουν είναι μία πρόκληση για την Δημόσια Υγεία όσον αφορά τη διάγνωση και τη διαχείριση τους. Οι ασθενείς οδηγούνται σε συχνότερες και πιο σοβαρές παροξύνσεις και παρουσιάζουν χειρότερο έλεγχο του άσθμα-τος, μειώνοντας την ποιότητα ζωής τους με επακόλουθο την αύξηση των νοσηλειών και το αυξημένο ποσοστό χρή-σης της υγειονομικής περίθαλψης με επισκέψεις στο ΤΕΠ. Τα κύρια συμπεράσματα ήταν ότι ανάλογα με την κλινική εικόνα και την κατάσταση του ασθενούς κρίνεται απαραίτητο να εκτιμηθεί και από άλλες εξειδικευμένες ειδικότητες σε ότι αφορά τις συννοσηρότητες. Η διάγνωση και η θεραπεία τόσο του άσθματος όσο και των αναπνευστικών συννο-σηροτήτων περιπλέκονται από την αλληλοεπικάλυψη των συμπτωμάτων. Η υγιεινή διατροφή είναι ευεργετική για τον παχύσαρκο ασθενή με άσθμα. Στους καπνιστές με άσθμα θα πρέπει να παρέχονται ολοκληρωμένες συστάσεις διακοπής του καπνίσματος από την ιατρονοσηλευτική ομάδα, πέρα από την φαρμακευτική αγωγή. Μετά την ολοκλή-ρωση της επιτυχημένης παρουσίασης την συγχάρηκε η Προϊσταμένη της Δ/νσης της Νοσηλευτικής του Υπουργείου Υγείας Τμ. (Α`) Νοσηλευτών/τριών κα Χρυσάνθη Μπαρώ.

Image
σταματοπουλου

Β) ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΝΕΑΡΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ. Συμμετείχαν η κα Αθανασία Σταματο-πούλου, η κα Ελένη Σταματοπούλου, η κα Ευσταθία Παπαγεωργίου και ο κ. Φραγκίσκος Χανιώτης, MD, PhD, Ομό-τιμος Καθηγητής, Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών, Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας, Πα.Δ.Α. Τονίστηκε ότι η έναρξη του καπνίσματος σε νεαρή ηλικία είναι υπεύθυνη για το κάπνισμα και στα επόμενα χρόνια, λόγω της εξάρτησης από τη νικοτίνη και της δυσκολίας διακοπής του καπνίσματος. Επίσης η χρήση καπνού στους νέους χαρακτηρίζεται από υψηλά επίπεδα ταυτόχρονης χρήσης άλλων ουσιών. Οι περισσότεροι νέοι αρχίζουν να καπνίζουν πριν από την ηλικία των 18 ετών και ποσοστό μεταξύ 33% και 50% που καπνίζουν έστω και λίγα τσιγάρα γίνονται συστηματικοί καπνιστές. Επιπλέον, περίπου το 17% των ατόμων ηλικίας 16 έως 24 ετών καπνίζει σε καθημερινή βάση στην Ελ-λάδα. Οι επιβλαβείς επιπτώσεις του καπνίσματος σε αυτό το στάδιο της ζωής μπορεί να έχουν δια βίου συνέπειες, καθώς αυξάνουν τον κίνδυνο χρόνιας νόσου, διαταράσσουν τη γνωστική λειτουργία και μειώνουν την σχετιζόμενη με την υγεία ποιότητα ζωής. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε νεαρούς ενήλικες κατέδειξε μειωμένη σωματική υγεία σχετιζόμενη με την ποιότητα ζωής σε σύγκριση με τους μη καπνιστές συνομηλίκους τους. Άλλη μελέτη που πραγ-ματοποιήθηκε σε νεαρούς ενήλικες 18-24 ετών κατέδειξε συσχέτιση του καπνίσματος με τη ψυχική υγεία σχετιζό-μενη με την ποιότητα ζωής τονίζοντας ότι το κάπνισμα θα μπορούσε να είναι παράγοντας κινδύνου για την ανά-πτυξη καταθλιπτικών συμπτωμάτων κατά τη διάρκεια της ζωής των ατόμων. Τα κύρια συμπεράσματα ήταν ότι ο αντίκτυπος στην ποιότητα ζωής θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη από τους επαγγελματίες υγείας κατά τη λήψη απο-φάσεων σχετικά με αλλαγές στον τρόπο ζωής (π.χ. παρεμβάσεις ή θεραπείες), καθώς τέτοιες προσεγγίσεις μπορεί να έχουν σημαντική επίδραση στη σωματική και ψυχική υγεία των νέων ενηλίκων. Την παρούσα διάλεξη παρακολούθησαν πλήθος συνέδρων καθώς και ο Διευθυντής της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του ΓΝΑ «Ευαγγελισμός» κ. Δημήτριος Πιστόλας, ο οποίος της έδοσε και θερμά συγχατηρία για την επιτυχή της παρουσίαση.

Image
σταματοπουλου

Γ) ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ. Συμμετείχαν η κα Αθανασία Σταματοπούλου, Ελένη Σταματοπούλου, Δημήτριος Χανιώτης και Φραγκίσκος Χανιώτης. Αναφέρθηκε ότι οι διατροφικές συνήθειες των νέων ενηλίκων συχνά αποκλίνουν σημαντικά από μια υγιεινή ισορροπημένη διατροφή λόγω διαφόρων παραγό-ντων, όπως κοινωνικοοικονομικές ανησυχίες, παράλειψη γευμάτων, ανεπαρκής ποικιλία τροφής, αλλαγές στις ρυθ-μίσεις διαβίωσης καθώς και τη σωματική αδράνεια.

Άλλοι παράγοντες όπως ο χρονικός περιορισμός, η ευκολία του γρήγορου φαγητού, το κόστος, οι προτιμήσεις στη γεύση και η έλλειψη διατροφικής κουλτούρας, επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τις διατροφικές επιλογές τους. Μελέτες καταδεικνύουν σημαντικές μειώσεις στην κατανάλωση λαχανικών μεταξύ των νέων ενηλίκων και σημαντικές αυξή-σεις στην πρόσληψη λίπους με συνέπεια την αύξηση βάρους τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη. Το έτοιμο προς κατανάλωση φαγητό έχει συνδεθεί με κακή ποιότητα διατροφής και έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία. Η πα-χυσαρκία και το υπερβολικό βάρος στους νεαρούς ενήλικες έχει σημαντικές επιπτώσεις στη σωματική υγεία αυξά-νοντας τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων ασθενειών όπως η υπέρταση, οι καρδιαγγειακές παθήσεις, ο σακχαρώδης διαβήτης, οι ασθένειες των οστών, το άσθμα και ο καρκίνος κατά την ενήλικη ζωή.

Image
σταματοπουλου

Η κακή ποιότητα διατροφής έχει θεωρηθεί παράγοντας κινδύνου και για προβλήματα ψυχικής υγείας αλλά και αντίστροφα, καθώς υποστηρίζεται ότι θέματα ψυχικής υγείας μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα της διατροφής. Η διατροφή θα μπορούσε να είναι ένας στόχος για την πρόληψη και τη συμπληρωματική θεραπεία του άγχους και της κατάθλιψης. Τα συμπεράσματα ήταν ότι η νεαρή ενηλικίωση είναι μια κρίσιμη περίοδος για αύξηση βάρους. Η τήρηση μιας υγιεινής διατροφής, μπορεί να έχει ευεργετικά αποτελέσματα προάγοντας την ψυχική και σωματική τους υγεία. Οι νέοι ενήλικες αντιπροσωπεύ-ουν μια σημαντική πληθυσμιακή ομάδα για διατροφικές παρεμβάσεις, με στόχο την προώθηση της υγείας και της υγιεινής συμπεριφοράς, όπως η υγιεινή διατροφή. Μετά την ολοκλήρωση της επιτυχημένης παρουσίασης συγχάρηκε την επιστημονική ομάδα ο Αν. Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου» κ. Μιχάλης Σο-κορέλος.

Δ) Η ΣΧΕΣΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΑΣΘΜΑ. Συμμετείχαν η κα Ελένη Σταματοπού-λου, η κα Αθανασία Σταματοπούλου, ο κ. Δημήτριος Χανιώτης και ο Φραγκίσκος Χανιώτης. Σύμφωνα με Διεθνή επιδημιολογικά δεδομένα η παχυσαρκία συνδέεται με την ανάπτυξη και τη σοβαρότητα του άσθματος τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες και τη μείωση βάρους με βελτιώσεις στη σοβαρότητα και τα συμπτώματα του άσθματος.

Η παχυσαρκία συμβάλλει σημαντικά στον κίνδυνο τόσο του άσθματος όσο και του ΣΔ2. Ωστόσο, έχει προταθεί ότι ο ΣΔ2 και το άσθμα συνδέονται επίσης ανεξάρτητα. Μελέτες αναφέρουν υψηλά ποσοστά επίπτωσης άσθματος σε άτομα με ΣΔ2. Η παχυσαρκία προκαλεί ινσουλινοαντοχή, μειωμένη απόκριση των κυττάρων του ήπατος, του σκελετικού μυός και του λιπώδους ιστού στη δράση της ινσουλίνης. Προκαλείται υπεργλυκαιμία, καθώς το ήπαρ δε ρυθμίζει ικανοποι-ητικά την παραγωγή γλυκόζης και οι περιφερικοί ιστοί δεν προσλαμβάνουν και δεν χρησιμοποιούν αποτελεσματικά τη γλυκόζη από το αίμα. Ως ρυθμιστική απόκριση, τα β-κύτταρα του παγκρέατος αυξάνουν την έκκριση ινσουλίνης, οδηγώντας σε υπερινσουλιναιμία με αποτέλεσμα να εκδηλώνεται αρρύθμιστη υπεργλυκαιμία και συμπτώματα δια-βήτη. Η παχυσαρκία συνδέεται με πιο σοβαρό άσθμα και είναι δύσκολο να ελεγχθεί.

Image
σταματοπουλου

Η μειωμένη ανταπόκριση στα συνήθη φάρμακα για το άσθμα, όπως τα γλυκοκορτικοειδή και τα βρογχοδιασταλτικά, μπορεί να κάνει τη διά-γνωση και τη θεραπεία του άσθματος πιο δύσκολη σε παχύσαρκους ασθματικούς ασθενείς. Η παχυσαρκία είναι παράγοντας κινδύνου για παροξύνσεις άσθματος ενώ η δύσπνοια και οι περιορισμοί της άσκησης που σχετίζονται με την παχυσαρκία μπορεί να μιμούνται το άσθμα και να οδηγήσουν σε λανθασμένη διάγνωση ή λανθασμένη τα-ξινόμηση της σοβαρότητας. Ο έλεγχος του άσθματος και η ποιότητα ζωής βελτιώνονται με την απώλεια βάρους σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες με άσθμα. Τα κύρια συμπεράσματα ήταν ότι η αποτελεσματική διαχείριση του ασθενή με άσθμα απαιτεί μια πολύπλευρη προσέγγιση, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τους διατροφικούς όσο και τους μεταβολι-κούς παράγοντες.

Ε) ΑΣΘΜΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ. Συμμετείχαν η κα Ελένη Σταματοπούλου, PhDc, MSc Εθνικής Σχολής Δημό-σιας Υγείας, MSc Διοίκηση Μονάδων Υγείας & Κοινωνικής Πρόνοιας Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (Πα.Δ.Α.) & Ευρω-παϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Λειτουργός Δημόσιας Υγείας, Ακαδημαϊκή Υπότροφος Πα.Δ.Α., Εκπαιδευτικός, RN Γ.Ν.Α. ΚΑΤ, Μέλος Ελληνικής Εταιρείας Εσωτερικής Παθολογίας, Member PCRS-UK, ο κ. Ιωάννης Θεοδωράκης PhD, MD, MSc ΕΚΠΑ, Ιατρός Ακτινολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ και Επιστημονικά Υπεύθυνος της Μονάδας Υπερηχογραφίας του Ακτινολο-γικού Τμήματος Γ.Ν.Α. ΚΑΤ και ο κ. Δημήτριος Χανιώτης, MD, PhD, FESC, Πρόεδρος, Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών, Σχολή Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας, Πα.Δ.Α. Σκοπός της παρούσας εργασίας ήταν η ανάδειξη του ρόλου του απει-κονιστικού ελέγχου ως αναπόσπαστου εργαλείου στη διαγνωστική προσέγγιση του άσθματος. Ειδικότερα, αναλύθηκε η συμβολή της ακτινογραφίας θώρακος και των προηγμένων απεικονιστικών τεχνικών, τόσο στη διαφοροδιάγνωση από άλλες παθήσεις με παρόμοια κλινική εικόνα όσο και στην παρακολούθηση της εξέλιξης και των επιπλοκών τηςνόσου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα τα ακτινολογικά ευρήματα θώρακος σε ασθματικούς ασθενείς δεν είναι στα-θερά τυπικά, αλλά όταν υπάρχουν, περιλαμβάνουν πάχυνση του βρογχικού τοιχώματος, υπερδιάταση του πνεύμονα και σπανιότερα σε παρόξυνση άσθματος συνήθως εμφανίζεται πνευμονικό οίδημα.

Το πιο κοινό παθολογικό εύρημα είναι η πάχυνση του βρογχικού τοιχώματος, που υπάρχει στο 48-71% των ακτινογραφιών, ακολουθούμενο από υπερ-διάταση του πνεύμονα, η οποία ανεδείχθη στο 24% των περιπτώσεων σε άλλη μελέτη. Ο πρωταρχικός ρόλος της α-πεικόνισης πέραν από την διάγνωση του άσθματος, είναι και ο εντοπισμός επιπλοκών, όπως η αλλεργική βρογχο-πνευμονική ασπεργίλλωση ή οι έτερες νοσολογικές καταστάσεις με συμπτώματα παρόμοια του άσθματος, όπως η πνευμονίτιδα εξ’ υπερευαισθησίας, τα οποία αναδεικνύονται σαφέστερα με την αξονική τομογραφία. Επιπρόσθετα αναδεικνύεται η παγίδευση αέρα εκπνοής, η μειωμένη εισπνευστική εξασθένηση των πνευμόνων, μικρές κεντρολοβι-διακού τύπου μικρού μεγέθους σκιάσεις (αδιαφάνειες), στένωση βρογχικού αυλού μειωμένη αναλογία βρογχοαρτη-ριακής διαμέτρου και υποτμηματικές βρογχεκτασίες μπορεί να υπάρχουν σε ~28-62% των ασθματικών ασθενών.

Image
σταματοπουλου

Με-λέτες που αξιολόγησαν την ανάγκη για ακτινογραφίες θώρακος σε οξείες παροξύνσεις άσθματος κατέδειξαν ότι οι ασθενείς που προσέρχονται στο ΤΕΠ με μη επιπλεγμένο άσθμα έχουν μη φυσιολογικές ακτινογραφίες θώρακος μόνο στο 1-2,2% των περιπτώσεων.

Ακολούθως η μαγνητική τομογραφία, το ενδοβρογχικό υπερηχογράφημα, η βρογ-χοσκοπική οπτική τομογραφία συνοχής και η τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων είναι μεταξύ των τεχνικών που μπο-ρούν να χρησιμοποιηθούν στην περαιτέρω ειδικότερη πνευμονική απεικόνιση ασθενών με άσθμα τόσο για την αξιο-λόγηση της ανατομικής δομής του αναπνευστικού συστήματος όσο και της επαρκούς λειτουργίας αυτού. Εν κατα-κλείδι τα συμπεράσματα που προέκυψαν για την κλινική διάγνωση του άσθματος βασίζονται τόσο στο ιστορικό όσο και στα ευρήματα των απεικονιστικών εξετάσεων. Η απεικόνιση του θώρακα είναι πολύ χρήσιμη για την αξιολόγηση των επιπλοκών του άσθματος, αλλά και τον αποκλεισμό των έτερων νοσολογικών καταστάσεων στα πλαίσια της δια-φορικής διάγνωσης του άσθματος. Μετά την ολοκλήρωση της επιτυχημένης παρουσίασης και την συμμετοχή της επιστημονικής ομάδας και σε κλινικό φροντιστήριο / Βασικές Αρχές Αντιμετώπισης Νευρογενούς Κύστης με Πρα-κτική σε Προπλάσματα εδόθησαν συγχαρητήρια στην ομάδα από την Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης (ΕΚΑ) κα Λυκούδη Ναταλία και από τον Συντονιστή Διευθυντή της Β΄ Φυσιατρικής Κλινικής του ΕΚΑ κ. Διονυσιώτη Ιωάννη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η κα Σταματοπούλου Ελένη είχε την δυνατότητα να συναντήσει τον Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χρήστο Ευστρατίου και μέλη του Ερυθρού Σταυρού του παραρτήματος Ρόδου και εθελοντές της Μονάδας της Πολιτικής Προστασίας.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Εκπαίδευση στον τομέα των πρώτων βοηθειών σε νέα στελέχη του Ερυθρού Σταυρού και στις εφαρμοζόμενες πολιτικές Δημόσιας Υγείας στα πλαίσια πρόληψης και αντιμετώπισης των συμβαμά-των, όσον αφορά την διαχείριση των ασθενειών και των ατυχημάτων καθώς και την επιτυχή αντιμετώπιση αυτών, στο σύνολο του πληθυσμού και συγκεκριμένα στην Περιφέρεια του Νότιου Αιγαίου. Επίσης συζήτησε την ανάπτυξη προ-γραμμάτων παροχής δωρεάν Δημόσιας Υγείας στα πλαίσια πρόληψης των ασθενειών και προαγωγής της υγείας με στόχο την μείωση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Επιπλέον αναφέρθηκε και για την δυνατότητα εκπόνησης προγραμμάτων τουριστικής προβολής της Νήσου Ρόδου ως εξαιρετικού και μοναδικού τουριστικού προορισμού σε όλη την Ελλάδα, με δυνατότητα διακοπών, εκδρομών και πε-ριοδεύσεων τουλάχιστον οκτώ μήνες το χρόνο, λόγω του εξαίρετου κλίματος της και της μέγιστης μέσης διάρκειας ημερήσιας ηλιοφάνειας σε όλη τη χώρα.

Image
σταματοπουλου

Ακολούθως η κα Σταματοπούλου Ελένη είχε την ευκαιρία να συναντήσει δύο παλαίμαχους διακεκριμένους ποδο-σφαιριστές της Ομάδας του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ελλάδος τον κ. Ανδρέα Τσακμακίδη και τον κ. Παναγιώτη Τσαλουχίδη. Συζήτησε μαζί τους την δυνατότητα συνεργασίας όσον αφορά τις εκπαιδεύσεις στις πρώτες βοήθειες με σεμινάρια και διαλέξεις που αφορούν την Αθλητιατρική, θέματα στα οποία πρέπει να είναι καταρτισμένος ένας ποδο-σφαιριστής προκειμένου να προσφέρει και εκείνος άμεσα υπηρεσίες σε ένα επείγον συμβάν κατά τη διάρκεια της αθλητικής δραστηριότητας ή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα προπόνησης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και με τους προαναφερθέντες επιστημονικούς συνεργάτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρήτη: Στο νοσοκομείο 14χρονη με οξεία μέθη

Μέση Ανατολή: Οι οικονομικές επιπτώσεις από την κλιμάκωση της κρίσης – Οι ανησυχίες για πληθωρισμό και πετρέλαιο

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis