Υγεία

Πολιτική

Ερώτηση Δανέλλη για τις διακομιδές ασθενών από το ΕΚΑΒ

ΕΚΑΒ

Σε ερώτηση προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Υγείας – Ναυτιλίας και Αιγαίου,  προχώρησε ο βουλευτής με Το Ποτάμι Σπύρος Δανέλλης, σχετικά με την διακομιδή σοβαρών περιστατικών υγείας, από την νησιωτική περιφέρεια, που χρήζουν άμεσης μεταφοράς σε ανώτερες μονάδες υγείας – Νοσοκομεία της χώρας.

Η διακομιδή από το νησί της Πάρου – Αντιπάρου  μέχρι πρότινος γινόταν κυρίως με το μέσο της αεροδιακομιδής, διότι το Βελέντζειο Ίδρυμα Πρόνοιας και Μορφώσεως Ν.Π.Ι.Δ (Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου), με έδρα και δραστηριότητα στην Πάρο, νόμιμα εκπροσωπούμενο, από το έτος 2007 διαθέτει για το σκοπό αυτό αεροσκάφος – ασθενοφόρο, ειδικά διαμορφωμένο πιστοποιημένο, ασφαλισμένο και εγκεκριμένο, τα έξοδα του οποίου καλύπτονται από το ίδιο το ‘Ίδρυμα.

Λόγω όμως της οικονομικής κρίσης και της μείωσης  των εσόδων του ιδρύματος, το αεροσκάφος σχεδόν παροπλίσθηκε, αφού τα έσοδα από το Ίδρυμα δεν μπορούσαν να καλύψουν τις δαπάνες του, με αποτέλεσμα οι διακομιδές των σοβαρών περιστατικών να γίνονται κυρίως με πλωτά μέσα, τα οποία όμως επιβαρύνουν το Ελληνικό Δημόσιο με μεγάλο οικονομικό κόστος, οι δε υπηρεσίες που παρέχουν, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υπηρεσίες που παρέχει ένα αεροσκάφος ασθενοφόρο το οποίο έχει πιστοποιηθεί και διατεθεί γι’ αυτό το σκοπό. 

Σύμφωνα με τον βουλευτή Ηρακλείου, δημιουργούνται τα ερωτήματα γιατί μέχρι σήμερα  τα συναρμόδια Υπουργεία και κυρίως το Υπουργείο Υγείας ως εποπτεύουσα αρχή του ΕΚΑΒ, δεν έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα των τοπικών φορέων και του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος για άμεση λύση στο επείγον αυτό θέμα, και την ένταξη του συγκεκριμένου αεροσκάφους στο δυναμικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας και του ΕΚΑΒ, που ως αποτέλεσμα θα έχει την μείωση των δαπανών στις μεταφορές των επειγόντων περιστατικών υγείας στους συνανθρώπους μας από την νησιωτική περιφέρεια;

Πολιτική

Γιώργος Παπανδρέου: Επίσημα υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής

Γιώργος Παπανδρέου

Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, ανακοίνωσε και επίσημα ο Γιώργος Παπανδρέου.

Στην δήλωσή του ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή. Για τους πολίτες και τη χώρα. Για αυτό η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη χρειάζεται να ξαναγίνει μεγάλη. Να συμπορευτεί με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη και τον κόσμο, που επανέρχονται δυναμικά.

Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος. Θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για να ξαναγίνει η παράταξη μας μεγάλη και ισχυρή. Πρωταγωνιστής και πάλι των εξελίξεων. Καταλύτης για την διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης. Παράταξη ικανή να απαντήσει αποτελεσματικά στη συντήρηση.

Καλώ όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες, να μετατρέψουμε αυτήν τη διαδικασία σε γιορτή Δημοκρατίας και συμμετοχής.

Για την απόφασή μου αυτή έχω ενημερώσει την Πρόεδρο μας, Φώφη Γεννηματά και την αρμόδια επιτροπή".

Ο πρώην πρωθυπουργός μετά την επιστροφή του από την Κωνσταντινούπολη μετέβη στο Ίδρυμα Γεωργίου Παπανδρέου και συσκέφθηκε με τους συνεργάτες του. 

Νωρίτερα είχε ενημερώσει τηλεφωνικά την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, η οποία, όπως είναι γνωστό, νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό». «Η Φώφη Γεννηματά του ευχήθηκε καλη επιτυχία όπως και σε ολους τους υποψήφιους», όπως αναφερόταν από το Κίνημα Αλλαγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βασίλης Κεγκέρογλου: Κατέθεσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

ΚΙΝΑΛ - Ανδρέας Λοβέρδος: Περιοδεία στην Κρήτη

Γερουλάνος - ΚΙΝΑΛ: Θα είμαι εκεί για να παλέψω - Τί είπε για τον Γιώργο Παπανδρέου

ESPA BANNER