Υγεία

Κρήτη

ΝΟΔΕ Ηρακλείου: Σκληρή ανακοίνωση για τα προβλήματα της Καρδιοχειρουργικής

παγνη

"Τα εγκαίνια της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, προ τριετίας από τη ΝΔ, αποτέλεσαν ένα από τα σπουδαιότερα έργα στον τομέα της υγείας στην Κρήτη με στόχο η κλινική να εξυπηρετεί τεράστιο όγκο περιστατικών όχι μόνο στην Κρήτη αλλά και σε ολόκληρη την Νοτιοανατολική Μεσόγειο. 
Δυστυχώς, η Κυβέρνηση, με την απραξία της και την ανικανότητά της, δεν μερίμνησε για την επαρκή στελέχωση της κλινικής με ειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία της", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Ηρακλείου.

Το τοπικό καθοδηγητικό όργανο της Νέας Δημοκρατίας σημειώνει πως, "την πράξη, τα περιστατικά που εξυπηρετούνται φτάνουν μόλις στο 25%, πραγματοποιούνται μόλις 2-3 τακτικά χειρουργεία την εβδομάδα, γίνονται ελάχιστα έκτακτα χειρουργεία, ενώ υπάρχουν μόλις 2-3 κρεβάτια εντατικής για να καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσμού ολόκληρης της Κρήτης και του Νότιο-Ανατολικού Αιγαίου".  

Και η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου καταλήγει:
"Η καταστροφική πολιτική της Κυβέρνησης επηρεάζει δυσμενώς το νευραλγικό τομέα της υγείας με τους πολίτες να στερούνται των υπηρεσιών υγείας που δικαιούνται. Η “αξιοπρέπεια” της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδηγεί τις δομές δημόσιας υγείας σε οριακές συνθήκες λειτουργίας αδυνατώντας να ανταποκριθούν στην ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού! 
Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Καρδιοχειρουργική Κλινική του ΠΑΓΝΗ απαιτούν την άμεση παρέμβαση της πολιτείας για τη στελέχωσή της!".

Κρήτη

Ο Γιάννης Κουράκης για την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας

κουρακης.jpg

Το δικό του μήνυμα για τη Γιορτή της Μητέρας στέλνει ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, Γιάννης Κουράκης.

Στο μήνυμά του αναφέρει:

« Στο ιερό πρόσωπο της Μητέρας εκφράζουμε σήμερα τον απόλυτο σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας.

Γιατί Μητέρα, σημαίνει Ζωή, ανιδιοτελή προσφορά και Θυσία.

Απαιτείται, ο σεβασμός και η ειλικρινής αγάπη προς τη Μητέρα, να εκφράζεται και από την πολιτεία, με θεσμικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα κατοχυρώνουν την ανεκτίμητη κοινωνική παρουσία και προσφορά της.

Στην σημερινή περίοδο που διανύουμε, η ουσιαστική στήριξη της Άνεργης, της Εργαζόμενης και της Πολύτεκνης Μητέρας ,με παρεμβάσεις και δράσεις που θα ενισχύουν τη θέση και το ρόλο της, πρέπει να αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα.

 Ως Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και να ενδυναμώνουμε κάθε προσπάθεια που θα στοχεύει στην  αναβάθμιση του ρόλου της μητέρας και θα διευκολύνει το έργο της.»

 

Διαβάστε επίσης:

Το Ηράκλειο αποκτά υπερυψωμένες και κόκκινες διαβάσεις πεζών (φωτογραφίες)

Ολόγυμνη γυναίκα περπατούσε σε κεντρικό δρόμο

Κρήτη: Θρήνος για τον Γιώργο...