Skip to main content
TOP

1838: Η πρώτη φωτογραφία με άνθρωπο στην ιστορία.

Image
1838: Η πρώτη φωτογραφία με άνθρωπο στην ιστορία.
 clock 12:01 | 31/12/2013
writer icon newsroom ekriti.gr

Τη πρώτη φωτογραφία με άνθρωπο στην ιστορία έφεραν στο φως οι ειδικοί του παλαιότερου μουσείου φωτογραφίας, George Eastman House.

Είναι λογικό να μη συνειδητοποιούμε πόσο παλιά είναι η τέχνη της φωτογραφίας, δεδομένου ότι η ανακάλυψη του ρεύματος, του τηλεφώνου και πολλών άλλων βασικών πλέον μέσων της σημερινής μας ζωής πραγματοποιήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα. Ήδη όμως, η φωτογραφία, βρίσκεται στην υπηρεσία των ανθρώπων από τις αρχές του 18ου αιώνα. Η εικόνα παρακάτω αποτελεί τη πρώτη φωτογραφία του Παρισιού και ταυτόχρονα τη πρώτη στην ιστορία του κόσμου, που απεικονίζει ανθρώπους:

Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της νταγκεροτυπίας, ο φωτογράφος Louis Daguerre το 1838 φωτογράφησε την " Boulevard du Temple ". Ο δρόμος αυτός την εποχή εκείνη ήταν ο πιο κεντρικός του Παρισιού δυστυχώς όμως η τότε τεχνολογία δε του επέτρεψε να αιχμαλωτίσει τη κίνηση στο δρόμο, καθώς χρειάστηκαν περίπου δέκα λεπτά για να σχηματιστεί η εικόνα μετά το κλικ. Στο ιστορικό αυτό στιγμιότυπο μπορούμε να δούμε στην κάτω αριστερή γωνία, δύο ανθρώπους. Ο ένας φαίνεται να στέκεται πίσω από μία ξύλινη δοκό, με το αριστερό του πόδι πάνω σε αυτή ενώ ο άλλος κάθεται επάνω της. Η φωτογραφία υπέστη επεξεργασία από τους ειδικούς του παλαιότερου μουσείου φωτογραφίας στο κόσμο, George Eastman House. Χρειάστηκε να τη μεγεθύνουν αρκετά και να ρυθμίσουν τη φωτεινότητα της, όπως αναφέρουν στην έκθεση τους, προκειμένου να γίνουν ορατοί οι δύο άνθρωποι.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis