Τεχνολογία

TikTok: «Κλειδώνει» όλους τους λογαριασμούς ανηλίκων κάτω των 16 ετών

TikTok

Tα τελευταία χρόνια, το TikTok κάνει θραύση στις νεαρές ηλικίες. Το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργήσουν μικρής διάρκειας βίντεο με μουσικά ή ηχητικά αποσπάσματα που επιλέγουν μέσα από την ίδια την εφαρμογή, προκειμένου να κάνουν lip-sync (το γνωστό καραόκε).

Σε σχέση με τα υπόλοιπα social media, ο στόχος είναι περισσότερο ψυχαγωγικός και τα τελευταία χρόνια βίντεο με κάθε λογής περιεχόμενο που δημιουργούνται μέσω TikTok -σε μεγάλο ποσοστό και από ανήλικες-, κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Με στόχο την προστασία των ανηλίκων από ενδεχόμενες διαδικτυακές απειλές, η δημοφιλής εφαρμογή ανάρτησης βίντεο ανακοίνωσε το αυτόματο «κλείδωμα» όλων των λογαριασμών που ανήκουν σε άτομα κάτω των 16 ετών. Πρακτικά, οι λογαριασμοί αυτοί θα μετατραπούν αυτόματα σε «ιδιωτικούς» και μόνο οι ακόλουθοι των συγκεκριμένων χρηστών θα έχουν την επιλογή σχολιασμού στα βίντεο που αναρτούν.

Επιπλέον, οι λογαριασμοί που ανήκουν σε άτομα ηλικίας 13 έως 15 ετών, δεν θα μπορούν να προταθούν σε άλλους χρήστες της εφαρμογής, ενώ οι χρήστες θα μπορούν να κατεβάζουν και να επεξεργάζονται μόνο τα βίντεο που ανήκουν σε χρήστες άνω των 16 ετών.

Τέλος, σύμφωνα με το bbc.com, μία τρίτη ρύθμιση την οποία ανακοίνωσε το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, είναι η σύνδεση των λογαριασμών γονέων με εκείνους των παιδιών τους, με στόχο να υπάρξει καλύτερος έλεγχος στο περιεχόμενο που έρχονται σε επαφή οι νεαροί χρήστες της εφαρμογής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θεσσαλονίκη: Ταξί «night club» με κέρασμα... ποτό! (βίντεο)

Κορωνοϊός: Ήρθε το «CoronaSMS» – Τι είναι και πως λειτουργεί

Ηράκλειο: Η ΕΛ.ΑΣ χάλασε τη μάζωξη στο εστιατόριο

Τεχνολογία

Tracing app: Η εφαρμογή για κινητά που θα ιχνηλατεί τον κορωνοϊό έρχεται και στην Ελλάδα

Tracing app κορωνοϊός

Η εφαρμογή ιχνηλάτησης του κορωνοϊού μέσω... κινητών έρχεται και στην Ελλάδα. Οι χρήστες θα μπορούν να την "κατεβάσουν" στο κινητό τους, να την ενεργοποιήσουν και να ενημερώνονται με γραπτό μήνυμα για το εάν βρέθηκαν σε κοντινή απόσταση με κάποιον που διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό τις προηγούμενες 14 ημέρες. δεδομένου ότι μετά το διάστημα αυτό τα δεδομένα θα διαγράφονται, σύμφωνα με την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ".

Πρόκειται για την εφαρμογή tracing app, η οποία θα είναι διαθέσιμη για smartphones με λογισμικό IOS ή Android και θα λειτουργεί αποκλειστικά με την τεχνολογία Bluetooth, καθώς όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες εντοπισμού επιτρέπουν την ταυτοποίηση του χρήστη.

Τη συγκεκριμένη εφαρμογή δημιούργησε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Το συγκεκριμένο app θα ενημερώνει μόνο για επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα οποία βρέθηκαν σε απόσταση έως δύο μέτρων από τον κάτοχο του κινητού και για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 15 λεπτών.

Προϋπόθεση για την επιτυχία της tracing app είναι να τη χρησιμοποιούν όλοι, καθώς η αποτελεσματικότητά της είναι άμεσα συνδεδεμένη με το πλήθος των χρηστών που θα την "κατεβάσουν", παρέχοντας ουσιαστικά προστασία μόνο στην περίπτωση που χρησιμοποιείται τουλάχιστον από το 60% του πληθυσμού. Δεν αρκεί, δηλ. οι πολίτες να διαθέτουν smartphone και να την έχουν "κατεβάσει" στις συσκευές τους. Απαιτείται οπωσδήποτε να την έχουν ενεργοποιήσει και να κρατούν ανοιχτό το Bluetooth του τηλεφώνου τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Διαμαρτυρίες εμπόρων - "Εμείς κλειστά και στις λαϊκές πουλάνε τα πάντα"

Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου - κορωνοϊός: Κατέληξε ηλικιωμένη μετά από έναν μήνα νοσηλείας

NASA: Το ρόβερ Perseverance διήνυσε τα πρώτα του 6,5 μέτρα στον Άρη! (βίντεο)