Τεχνολογία

Συμβουλές για online παιχνίδια από το smartphone σας με ασφάλεια

online_paihnidia_kinito_smartphone_efarmoges_internet_ti_prepei_na_xereis.png

Ένας ωραίος και συγχρόνως οικονομικός τρόπος για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου είναι τα online παιχνίδια, τα οποία έχουν το πλεονέκτημα ότι δεν χρειάζονται εγκατάσταση, με αποτέλεσμα να μην μειώνεται η μνήμη του smartphone σου.

Τα περισσότερα παιχνίδια είναι εύκολα και ο χρήστης μπορεί να τα παίξει οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμεί, αρκεί να είναι συνδεδεμένος στο Internet.

Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες παιχνιδιών που μπορείς να επιλέξεις, παιχνίδια στρατηγικής, δράσης, παιχνίδια αθλητικού περιεχομένου, ρόλων ή εικόνων χαρακτήρων. Από παιχνίδια μορφωτικού χαρακτήρα για μικρά παιδιά, για παράδειγμα παζλ ή παιχνίδια με αριθμούς και την αλφάβητο, μέχρι παιχνίδια online στοιχήματος, για εκείνους που προτιμούν την... πρόκληση της τύχης. Ένα τέτοιο είναι το κίνο στο ίντερνετ, το οποίο δεν έχει περίπλοκη στρατηγική, οι κανόνες είναι πολύ απλοί και εύκολοι στην κατανόηση, με αποτέλεσμα να το προτιμούν πολλοί παίκτες.

Τι πρέπει όμως να γνωρίζουμε για να παίξουμε online παιχνίδια από το smatphone μας;

Αρχικά, το μεγάλο ατού των παιχνιδιών αυτών είναι ότι έχουμε στη διάθεσή μας μία τεράστια λίστα παιχνιδιών που μπορούμε να επιλέξουμε, χωρίς χρονικά περιθώρια χρήσης τους και χωρίς να απαιτείται η εγκατάσταση αυτών στα κινητά μας τηλέφωνα.

Πολλά παιχνίδια, όμως, ζητούν να συμπληρώσεις μία φόρμα με τα προσωπικά σου στοιχεία, προκειμένου να αποκτήσεις πρόσβαση σε αυτά. Θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός στους όρους που αποδέχεσαι και να διατηρείς ο ίδιος τον έλεγχο των προσωπικών σου στοιχείων. Θα πρέπει πάντα να έχεις στα υπόψη σου τυχόν κακόβουλα λογισμικά (π.χ. μία ιστοσελίδα που ανοίγει μόνη της στην οθόνη του κινητού σου και σε «υποχρεώνει» να πατήσεις πάνω της προκειμένου να συνεχίσεις αυτό που έκανες), που δεν έχουν καμία σχέση με την ιστοσελίδα παιχνιδιών που βρίσκεσαι και αν πατήσεις είναι πιθανό να εισβάλλουν στα αρχεία σου και είτε να τα καταστρέψουν είτε να τα διαρρεύσουν.

Συνοψίζοντας, τα παιχνίδια online είναι σίγουρα διασκεδαστικά και γεμίζουν όμορφα τον ελεύθερο χρόνο σου, όμως κάποιες φορές, αν δεν είσαι πλήρως ενημερωμένος, κρύβουν παγίδες. Γι’ αυτό, να επισκέπτεσαι ιστοσελίδες που εμπιστεύεσαι, να προσπαθείς να χρησιμοποιείς ψευδώνυμα, να μην εμπιστεύεσαι τους εικονικούς σου φίλους, να μην πατάς πάνω σε ύποπτα link και να φτιάξεις ένα άλλο email το οποίο να καταχωρείς κατά τις εγγραφές σου, όπου αυτό ζητείται.