Πρωτοφανείς σκηνές από το διάστημα έρχονται στο φως το τελευταίο διάστημα, με τα διαστημικά τηλεσκόπια να αναμεταδίδουν εντυπωσιακές εικόνες από το Σύμπαν.
Μια εβδομάδα μετά τη δημοσιοποίηση των πρώτων εικόνων από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb, του πιο ισχυρού που σχεδιάστηκε ποτέ, καθώς και την ενδεχόμενη ανακάλυψη του πιο μακρινού γαλαξία που έχει παρατηρηθεί στα χρονικά, οι αστρονόμοι κατάφεραν για πρώτη φορά να ανιχνεύσουν τη συντριβή νεκρών ήλιων, γνωστοί και ως αστέρια νετρονίων, χάρη σε ένα ισχυρό νέο τηλεσκόπιο.

Οι συγκρούσεις άστρων νετρονίων είναι το κλειδί της κατανόησής μας για το Σύμπαν, σύμφωνα με το BBC, καθώς θεωρείται ότι δημιούργησαν βαρέα μέταλλα που σχημάτισαν αστέρια και πλανήτες σαν τους δικούς μας πριν από δισεκατομμύρια χρόνια.
Το φως από τις συντριβές είναι ορατό μόνο για μερικές νύχτες, επομένως το τηλεσκόπιο πρέπει να καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να τις εντοπίσει.
Τα αστέρια νετρονίων είναι τόσο βαριά που ένα μικρό κουταλάκι του γλυκού από το υλικό τους ζυγίζει τέσσερα δισεκατομμύρια τόνους.
Οι αστρονόμοι παρατήρησαν μία από αυτές τις συγκρούσεις το 2017, αλλά σε μεγάλο βαθμό την αντιμετώπισαν από τύχη.
Ωστόσο πλέον ο Βρετανός Δρ Τζο Λίμαν, καθηγητής αστροφυσικής. που κατασκεύασε το Gravitational Wave Optical Transient Observer (GOTO) και βρίσκεται πάνω από τα σύννεφα στο ηφαιστειακό ισπανικό νησί Λα Πάλμα, τώρα θα τις "κυνηγά" συστηματικά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Η Google τιμά τον σπουδαίο Πολωνό μαθηματικό Στέφαν Μπάναχ
Σε ένα μήνα η εκτόξευση της πρώτης αποστολής Artemis με την οποία επιστρέφει ο άνθρωπος στη Σελήνη
Κίνα: Η Baidu αποκάλυψε το νέο της αυτόνομο ταξί χωρίς τιμόνι!