Τεχνολογία

Προσοχή: Μηνύματα με ιούς απειλούν τα κινητά μας - Οδηγίες ασφαλείας

κινητό τηλέφωνο

Μηνύματα με ιούς λαμβάνουν τις τελευταίες ώρες πολλοί χρήστες κινητών τηλεφώνων!

Μάλιστα τα (παραπλανητικά τις περισσότερες φορες) μηνύματα χρησιμοποιούν γνωστές πλατφόρμες και επωνυμίες για να "δελεάσουν" τους ανυποψίστους χρήστες ώστε να ενεργοποιήσουν το περιεχόμενο που λαμβάνουν και το οποίο περιέχει κακόβουλο λογισμικό.

10 Μέτρα Ασφαλείας για το κινητό σας τηλέφωνο

1 Πρέπει να προσέχετε όταν πρόκειται να εγκαταστήσετε εφαρμογές αγνώστων εταιρειών ή δημιουργών. Ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης κακόβουλου υλικού, κτλ.

2 Η περιαγωγή σε μη αξιόπιστες ιστοσελίδες δεν ενδείκνυται. Ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης κακόβουλου υλικού, κτλ.

3 Διαγράψτε τυχόν κακόβουλα μηνύματα ή αλληλογραφία αγνώστου αποστολέα. Η εγκατάσταση αγνώστων εφαρμογών ενδέχεται να προκαλέσει μεγάλη ζημιά, όπως λ.χ. κόλπα για την κλοπή τραπεζικών στοιχείων (smishing), μέσω της δημιουργίας κλικ σε διάφορες διαδικτυακές διευθύνσεις.

4 Ορίστε και χρησιμοποιήστε έναν κωδικό πρόσβασης. Λάβετε προσοχή να μην εκτεθεί. Θα πρέπει να αλλάζετε τον κωδικό πρόσβασης σε τακτά διαστήματα.

5 Ενεργοποιήστε το ασύρματο δίκτυο (Wi-Fi) και την κοινή χρήση μόνο όταν απαιτείται. Εάν το ενεργοποιήσετε ενώ δεν το χρησιμοποιείτε, ενδέχεται να αυξηθεί η κατανάλωση της μπαταρίας.

6 Ελέγξτε για τυχόν ιούς από κακόβουλο υλικό όταν η λειτουργία της συσκευής σας γίνεται πιο αργή ή όταν η συσκευή σας «κολλάει». Τυχόν δυσλειτουργίες ενδέχεται να εμφανιστούν λόγω κακόβουλου υλικού.

7 Αφού μεταφορτώσετε τα αρχεία, χρησιμοποιήστε τα μόνο εφόσον έχετε ελέγξει την πιθανότητα ύπαρξης ιών. Χρησιμοποιήστε τα ειδικά προγράμματα προστασίας από ιούς στα αρχεία που έχετε κατεβάσει, καθώς ενδέχεται να περιέχουν κακόβουλο υλικό.

8 Εγκαταστήστε ένα σχετικό πρόγραμμα προστασίας από ιούς και εκτελέστε ελέγχους σε τακτική βάση. Όπως ακριβώς και ο Η/Υ σας, τα κινητά τηλέφωνα απαιτούν και αυτά την εγκατάσταση προγραμμάτων προστασίας από ιούς και την εκτέλεση τακτικών ελέγχων.

9 Μην αλλάξετε εσκεμμένα το αρχικό λογισμικό μέσω μεθόδων όπως routing, over clocking (δρομολόγηση, υπερχρονισμό), κτλ. Η δρομολόγηση των έξυπνων κινητών τηλεφώνων τα καθιστά επιρρεπή σε σχετιζόμενα με την ασφάλεια προβλήματα.

10 Να χρησιμοποιείτε πάντα την τελευταία έκδοση λογισμικού και των προγραμμάτων προστασίας από ιούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Clubhouse: Το νέο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που μπαίνεις μόνο με πρόσκληση

«Φραγή» στους πενταψήφιους αριθμούς στα κινητά

Δημιουργήθηκε το πρώτο παρατηρητήριο για κακόβουλα λογισμικά στα κινητά

Τεχνολογία

Κίνα: Εκτοξεύτηκε πρώτη επανδρωμένη διαστημική αποστολή

διαστημικη αποστολη κινα

Μέσα σε ένα πελώριο νέφος γκρίζου καπνού, ο πύραυλος Long March 2F που μεταφέρει το διαστημόπλοιο Shenzhou-12, στο οποίο επιβαίνουν τρεις αστροναύτες, απογειώθηκε από το κέντρο διαστημικών εκτοξεύσεων της Τζιουτσουάν, στην έρημο Γκόμπι, στις 09:22 ώρα Πεκίνου (04:22 ώρα Ελλάδας).

Τρεις αστροναύτες στο διάστημα

Οι τρεις αστροναύτες θα παραμείνουν για τρεις μήνες στον υπό κατασκευή κινεζικό διαστημικό σταθμό, το πιο μακρό χρονικό διάστημα που έχει παραμείνει οποιοσδήποτε κινέζος αστροναύτης σε χαμηλή τροχιά. Θα διαμείνουν στο Τιανχέ («Ουράνια αρμονία»), το μοναδικό τμήμα του διαστημικού σταθμού που είναι ήδη επιχειρησιακό αφού τέθηκε σε χαμηλή τροχιά στα τέλη Απριλίου (σε ύψος 350-390 χιλιομέτρων).

Ο κινεζικός διαστημικός σταθμός αναμένεται να παραμείνει στο διάστημα για τα επόμενα περίπου 10 χρόνια. Η αποστολή Σεντζού-12 θα είναι η τρίτη από τις 11 που θα χρειαστούν για την ολοκλήρωση της κατασκευής του σταθμού μεταξύ του 2021 και του 2022. Προβλέπεται να γίνουν τέσσερις επανδρωμένες πτήσεις.

Πέραν του τμήματος του Τιανχέ που βρίσκεται ήδη σε τροχιά, τα δύο τμήματα που μένουν – πρόκειται για εργαστήρια – σχεδιάζεται να σταλούν στο διάστημα την επόμενη χρονιά. Θα επιτρέψουν να διεξαχθούν πειράματα στα πεδία της βιοτεχνολογίας, της ιατρικής, της αστρονομίας και των διαστημικών τεχνολογιών.

Οι τρεις αστροναύτες καλούνται να φέρουν σε πέρας τη συντήρηση της μονάδας, να εγκαταστήσουν υλικό, να κάνουν εξόδους στο διάστημα, να φροντίσουν την προετοιμασία μελλοντικών αποστολών για την επέκταση του διαστημικού σταθμού και των χώρων διαμονής μελλοντικών πληρωμάτων.

Ιστορική στιγμή για την Κίνα

Εν μέσω της συνεχιζόμενης κλιμάκωσης των εντάσεων με τη Δύση, η επιτυχία της αποστολής αποτελεί ζήτημα πρεστίζ για το Πεκίνο, που ετοιμάζεται να εορτάσει την 1η Ιουλίου την εκατονταετηρίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.
 

ειδησεις σημερα

«Έμεινε» στην Ισπανία η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Βλάβη στο αεροπλάνο της

Έγκλημα Γλυκά Νερά: Ραγδαίες εξελίξεις τα επόμενα 24ωρα ανατρέπουν τα πάντα

Έγκλημα στην Κατερίνη: Το κίνητρο του δολοφόνου του Γιάννη ψάχνουν οι αστυνομικοί