Τεχνολογία

Νέα λειτουργία για ζωντανή αναμετάδοση στο Facebook

facebook_live

Η Facebook βάζει στο μάτι τα Meerkat και Periscope, τα οποία σου προσφέρουν τη δυνατότητα να κάνεις αναμετάδοση σε πραγματικό χρόνο, ανακοινώνοντας ότι η λειτουργία Live Video θα είναι σύντομα διαθέσιμη για όλους τους χρήστες και όχι μόνο για διασημότητες ή δημοσιογράφους.

Ουσιαστικά, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να μοιράζονται με τους φίλους τους live videos που θα τραβούν με τη φορητή συσκευή τους. Για παράδειγμα, σκεφτείτε ότι βρίσκεστε σε μια συναυλία και θέλετε να μοιραστείτε τη στιγμή με την παρέα σας. Το συνηθισμένο θα ήταν να τραβήξετε videos και στη συνέχεια να τα ανεβάσετε στο Facebook ή να τα στείλετε σε κάποιον φίλο σας. Τώρα, θα μπορείτε να καλύπτετε το γεγονός σε πραγματικό χρόνο.

Η λειτουργία Live Video είναι για την ώρα διαθέσιμη στους χρήστες συσκευών iOS στις ΗΠΑ και σύντομα θα επεκταθεί σε όλο τον κόσμο και σε συσκευές Android.

Πηγή: techgear.gr

Τεχνολογία

NASA: Αναβάλλεται για την Τετάρτη η πρώτη πτήση του ελικοπτέρου Ingenuity στον Άρη

Αναβολή της πτήσης στον Άρη

Αναβολή της πρώτης ιστορικής πτήσης του ρομποτικού ελικοπτέρου Ingenuity στον Άρη ανακοίνωσε η NASA ύστερα από πρόβλημα στο στροφείο του ιπτάμενου οχήματος.

Το drone ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιήσει σήμερα την πρώτη ανεξάρτητη πορεία του.

Η διαστημική υπηρεσία έκανε γνωστή την είδηση της αναβολής, ύστερα από δοκιμή που έκανε και στην οποία διαπιστώθηκε ότι το τεστ έληξε πιο γρήγορα από το αναμενόμενο.

Το 1,8 κιλών ελικόπτερο θα πραγματοποιήσει την πρώτη, 30 δευτερολέπτων, πτήση, τελικά, την Τετάρτη, 14 Απριλίου.

Το πρώτο και κρίσιμο τεστ, την περασμένη εβδομάδα, έδειξε ότι το «Ingenuity» άντεξε στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες της επιφάνειας του Κόκκινου Πλανήτη, έχοντας πρώτα αποκολληθεί από την «κοιλιά» του διαστημικού ρόβερ «Perseverance».

Στην παρούσα συγκυρία, το στοίχημα για το Ingenuity δεν είναι η άμεση εξερεύνηση εξωγήινης ζωής, αλλά να αντέξει στην Αρειανό περιβάλλον που αποτελείται από 96% διοξείδιο του άνθρακα.

Σηµειώνεται ότι η επικοινωνία του «Ingenuity» µε τη Γη επετεύχθη µέσω του «Mars Reconnaissance Orbiter».

Στο ερώτηµα πώς θα λειτουργήσει το ροµποτικό ελικόπτερο, την απάντηση δίνουν οι έξι µπαταρίες ιόντων λιθίου τις οποίες θα φορτίσει στο περίπου 30% της χωρητικότητάς τους.

Παράλληλα, τα δεδοµένα θα σταλούν πίσω στη Γη για να ληφθεί η απόφαση σε σχέση µε την πορεία της φόρτισής τους.

Σύµφωνα µε τον σχεδιασµό, βασική επιδίωξη ήταν να φορτιστούν οι µπαταρίες του ελικοπτέρου µέχρι το 35% και στην πορεία να φορτίζονται κάθε εβδοµάδα ώστε το «Ingenuity» να αντέξει στην κρύα επιφάνεια του Αρη, µέχρι την τελική πτήση του σε λίγους µήνες.

Διαβάστε επίσης:

NASA: Επιλέχθηκε η πρώτη γυναίκα αραβικής καταγωγής για διαστημική εκπαίδευση

Facebook : Με αυτόν τον τρόπο θα προστατεύσετε το προφίλ σας