Τεχνολογία

Νέα εφαρμογή της Google με πληροφορίες και προτάσεις για ταξίδια

google-trips-

Η Google ανακοίνωσε την νέα της εφαρμογή για iOS και Android, με τίτλο Google Trips, η οποία υπόσχεται να σας βοηθήσει με την οργάνωση των ταξιδιών σας αλλά και να σας παρέχει οποιαδήποτε σχετική πληροφορία.

Αρχικά, για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή, πρέπει να επιλέξετε με ποιον λογαριασμό Google θέλετε να κάνετε sign in. Αν θέλετε η Google να προσθέσει τα ταξίδια που έχετε ήδη κάνει, καλό είναι να κάνετε sign in με τον λογαριασμό email στον οποίο έχετε τα bookings από τα ταξίδια σας.

Το Google Trips μπορεί να σας εμφανίσει πληροφορίες σχετικά με προορισμούς, εστιατόρια, ξενοδοχεία αλλά και άλλα σημαντικά στοιχεία, όπως με ποιον πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης, πληροφορίες σχετικά με το νόμισμα κ.α. 

Ένα πολύ ωραίο feature της εφαρμογής είναι το Things To Do, το οποίο μπορεί να σας φτιάξει πρόγραμμα με δημοφιλείς περιοχές και μνημεία που πρεπει να επισκεφτείτε αλλά και να σας προτείνει μέρη σύμφωνα με τις προηγούμενες προτιμήσεις σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε το μέρος και την διάρκεια διαμονής.

Βέβαια, όταν ταξιδεύουμε, συνήθως δεν έχουμε data plan και αυτό είναι κάτι που σκέφτηκε εξ’αρχής η Google, δημιουργώντας μια εφαρμογή που παίζει και offline. Πριν ταξιδέψετε μπορείτε να κατεβάσετε όλες τις πληροφορίες που είναι διαθέσιμες για τον προορισμό σας και να χρησιμοποιήσετε το Trips χωρίς σύνδεση στο Internet. 

Αν όμως έχετε ,τότε μπορείτε να επωφεληθείτε απο κάποιες επιπλέον υπηρεσίες, όπως real-time πληροφορίες για τα μέρη που θέλετε να επισκεφτείτε (π.χ αν κάποιο κατάστημα είναι κλειστό ) ή να σας προτείνει διαφορετικές δραστηριότητες ανάλογα με τα καιρικά φαινόμενα.

Το Google Trips είναι ήδη διαθέσιμο για download και φυσικά δωρεάν για iOS και Android.

Πηγή: techit.gr
 

Τεχνολογία

Παγκόσμιο «μπλακ άουτ» - «Επεσαν» ιστοσελίδες, προβλήματα σε Airbnb, HSBC και Amazon

υπολογιστές

Στις 911 ανήλθαν οι ιστοσελίδες ανα τον κόσμο που επηρεάστηκαν από μεγάλη διακοπή στη διαδικτυακή σύνδεση.

Ιστότοποι λιανικής πώλησης, οικονομικών υπηρεσιών, μεταφορών και ταξιδιωτικού περιεχομένου, επηρεάστηκαν από το «μπλακ άουτ». Η διαδικτυακή μηχανή επίλησης προβλημάτων Down Detector ξεκίνησε να καταγράφει τουλάχιστον 50 ιστοσελίδες που παρουσίασαν πρόβλημα.

Το πρόβλημα φέρεται να οφείλεται σε ζήτημα DNS των σέρβερ της Akamai, παρόχου υπηρεσιών περιεχομένου, κυβερνοασφάλειας και cloud. Ανάμεσα στις ιστοσελίδες που επηρεάστηκαν οι Costco, Airbnb, US Bank, UPS, Fox News, American Airlines, Delta Airlines, AT&T, Groupon, Expedia, HBO Max και TikTok.

Αναλυτικά οι ιστοσελίδες που «έπεσαν»: 

PlayStation Network
HSBC
Steam
Barclays
Lloyds Bank
Halifax
Airbnb
TSB
Call of Duty
Warframe
Channel 4
Waitrose
Sky Bet
Xero
EA
ITV
British Airways
Tesco Bank
LastPass
Fifa
Argos
John Lewis
UPS
McDonalds
Premiere Inn
Fortnite
Cloudfare
123 Reg
Credit Karma
Nvidia
Bank of Scotland
Now TV
Barclaycard
Amazon Web Services
Sainsbury's Bank
Epic Games Store
Aldi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα πίσω από διαδικτυακές απάτες «μαμούθ»

Lockdowns: Εκτίναξαν τη ζήτηση για γρήγορο Διαδίκτυο

Κορωνοϊός: Σχεδόν διπλασιάστηκε ο εθισμός των εφήβων στο διαδίκτυο στα lockdown